第15页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
(
A.environment
B.activity
C.expression
D.development
A
)1. (2024·安徽芜湖三模) —Kids from happy families are more confident.—That's true. A happy family provides a loving environment
for its children.A.environment
B.activity
C.expression
D.development
答案:
1. A 【点拨】environment 环境;activity 活动;expression 表情;development 发展。根据语境可知,应该是“环境”,选 environment。
(
A.across
B.including
C.beyond
D.through
B
)2. (2023·江苏无锡锡东区一模)This spring has come earlier than usual, more than 10 days or even 20 days earlier in provinces ______ Fujian, Jiangxi, Guizhou and Yunnan.A.across
B.including
C.beyond
D.through
答案:
2. B 【点拨】across 横过;including 包括;beyond 超出;through 通过。根据语境可知,此处表示“这些省份包括福建、江西、贵州和云南”。故选 B。
(
A.how
B.where
C.what
D.when
A
)3. Let's discuss ______ teenagers born in the 2010s are different from their parents.A.how
B.where
C.what
D.when
答案:
3. A 【点拨】how 怎样;where 在哪里;what 什么;when 什么时候。根据语境可知,讨论的是青少年与他们的父母有何不同,how 符合题意。故选 A。
(
—______. You know how long she exercises every day? Six hours!
A.Every dog has its day
B.Practice makes perfect
C.Many hands make light work
D.A miss is as good as a mile
B
)4. (2025·江苏无锡梁溪区期中) —What exciting news! Queen Wen won the gold medal in Paris Olympics.—______. You know how long she exercises every day? Six hours!
A.Every dog has its day
B.Practice makes perfect
C.Many hands make light work
D.A miss is as good as a mile
答案:
4. B 【点拨】Every dog has its day 人人皆有得意时;Practice makes perfect 熟能生巧;Many hands make light work 众人拾柴火焰高;A miss is as good as a mile 失之毫厘谬以千里。根据“You know how long she exercises every day? Six hours!”可知,应表达熟能生巧。故选 B。
二、阅读短文,在文中空白处填入 1 个适当的单词,或用括号内所给单词的正确形式填空。(2025·江苏宿迁泗阳期中)
China's retirement(退休) age was set in 1 1950s. It should have been raised long time ago because of many reasons. Recently, the government 2 (decide) to gradually raise its official retirement age over the next 15 years, starting in 2025. The retirement age for men will rise 3 60 to 63, while for women, it will rise between 55 and 58. This change is a solution to the problem of an ageing population.
The plan focuses on allowing people 4 (choose) when to retire within certain limits. For example, people can retire up to three years 5 (early) or later than the new retirement age, which depends on their 6 (person) situations. The goal of the reform(改革) is not only to improve the availability of workers, 7 also to support the development of skills and talents in China.
Even with these changes, the reform faces challenges, 8 (include) worrying about its influence on youth employment(就业). And the supporting steps are needed to help older workers who may have difficulty 9 (find) new jobs. The plan also points out the 10 (important) of improving the pension(养老金) system and elder care services to meet the needs of an ageing society.
1.
6.
China's retirement(退休) age was set in 1 1950s. It should have been raised long time ago because of many reasons. Recently, the government 2 (decide) to gradually raise its official retirement age over the next 15 years, starting in 2025. The retirement age for men will rise 3 60 to 63, while for women, it will rise between 55 and 58. This change is a solution to the problem of an ageing population.
The plan focuses on allowing people 4 (choose) when to retire within certain limits. For example, people can retire up to three years 5 (early) or later than the new retirement age, which depends on their 6 (person) situations. The goal of the reform(改革) is not only to improve the availability of workers, 7 also to support the development of skills and talents in China.
Even with these changes, the reform faces challenges, 8 (include) worrying about its influence on youth employment(就业). And the supporting steps are needed to help older workers who may have difficulty 9 (find) new jobs. The plan also points out the 10 (important) of improving the pension(养老金) system and elder care services to meet the needs of an ageing society.
1.
the
2. has decided
3. from
4. to choose
5. earlier
6.
personal
7. but
8. including
9. finding
10. importance
答案:
1. the 2. has decided 3. from 4. to choose 5. earlier 6. personal 7. but 8. including 9. finding 10. importance
查看更多完整答案,请扫码查看