第137页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
(
A.appearance
B.advantage
C.agreement
D.achievement
A
)4.Stephen Hawking, the writer of A Brief History of Time, made his final appearance
on TV in March 2018 to talk about his research on the universe.A.appearance
B.advantage
C.agreement
D.achievement
答案:
A 【点拨】make one's final appearance 某人最后一次亮相。故选 A。
(
A.meant
B.marked
C.started
D.finished
B
)5.Boonie Bears directed by Ding Liang ______ the beginning of my childhood.A.meant
B.marked
C.started
D.finished
答案:
B 【点拨】mean 意思是;mark 标志;start 开始;finish 结束。根据语境可知选 B。
(
—Thank you very much.
A.position
B.condition
C.invention
D.attention
D
)6.(2024·江苏宿迁三模)—Your pronunciation caught my ______ in the English speech competition.—Thank you very much.
A.position
B.condition
C.invention
D.attention
答案:
D 【点拨】根据“Thank you very much.”并结合选项可知,此处表示赞美对方。catch one's attention 引起某人的注意。故选 D。
四、根据课文改编内容,在文中空白处填入1个适当的单词,或用括号内所给单词的正确形式填空。
Audrey Hepburn is one of Hollywood's all-time greatest actresses.
As a child, she loved dancing and ____1____ (dream) of becoming a successful ballet dancer. She worked as a model ____2____ she became an actress. In 1951, while ____3____ (act) in France, she met Colette, a famous French writer. Hepburn's ____4____ (beautiful) and charm caught the writer's attention. Although Hepburn had never played any major roles before, she insisted that Hepburn was the perfect person ____5____ the lead role in the play Gigi. Two years later, Hepburn ____6____ (choose) to play the lead role in Roman Holiday, and ____7____ (win) the Oscar for Best Actress that year. During her lifetime, Hepburn had four ____8____ (many) Oscar nominations. She made her final appearance in the film Always in 1989 and played the role of ____9____ angel.
Hepburn's achievements went beyond the film industry. She began to work for UNICEF in the 1950s. She spent her last few years ____10____ (work) closely with UNICEF so that she could help poor children in different parts of the world.
Audrey Hepburn had cancer in 1991 and passed away peacefully on 20 January 1993. When she died, the world felt very sad about the loss of a great beauty, a great actress and a great humanitarian.
1.
6.
Audrey Hepburn is one of Hollywood's all-time greatest actresses.
As a child, she loved dancing and ____1____ (dream) of becoming a successful ballet dancer. She worked as a model ____2____ she became an actress. In 1951, while ____3____ (act) in France, she met Colette, a famous French writer. Hepburn's ____4____ (beautiful) and charm caught the writer's attention. Although Hepburn had never played any major roles before, she insisted that Hepburn was the perfect person ____5____ the lead role in the play Gigi. Two years later, Hepburn ____6____ (choose) to play the lead role in Roman Holiday, and ____7____ (win) the Oscar for Best Actress that year. During her lifetime, Hepburn had four ____8____ (many) Oscar nominations. She made her final appearance in the film Always in 1989 and played the role of ____9____ angel.
Hepburn's achievements went beyond the film industry. She began to work for UNICEF in the 1950s. She spent her last few years ____10____ (work) closely with UNICEF so that she could help poor children in different parts of the world.
Audrey Hepburn had cancer in 1991 and passed away peacefully on 20 January 1993. When she died, the world felt very sad about the loss of a great beauty, a great actress and a great humanitarian.
1.
dreamt/dreamed
2. before
3. acting
4. beauty
5. for
6.
was chosen
7. won
8. more
9. an
10. working
答案:
1. dreamt/dreamed 2. before 3. acting 4. beauty 5. for 6. was chosen 7. won 8. more 9. an 10. working
五、阅读理解。
Jules Verne's novel, Around the World in 80 Days, has inspired(激励) many people to travel around the world in unusual ways. It has also inspired several films, TV dramas, theatre productions and even a board game.
So where did Jules Verne get the idea from? Jules Verne told a reporter that he had been sitting in a café in Paris one day when he saw a newspaper advertisement for the first ever tourist trip around the world in 1872.
In Jules Verne's story, a wealthy English gentleman, Phileas Fogg, accepts a bet of £20,000 that he can travel around the world in 80 days. Phileas Fogg is a man who is very hard to please. For example, he fires his servant(仆人) because he brings him some water to wash in that is 29°C instead of 30°C. He has a very strict routine(惯例) and he follows it to the letter every day.
Fogg employs(雇佣) a new servant, Passepartout, and on Wednesday, 2nd October 1872, they set off on the journey around the world. While he's in India, Fogg falls in love with an Indian girl, Aouda. The journey ends back in London with Fogg believing that he has arrived a day too late and that he has lost the bet. He tells Aouda that he cannot marry her now, as he's too poor. Passepartout learns that they have got the date wrong. The party travelled east, so they gained a day. Fogg hurries to his club and arrives there in time to win the bet and the story ends happily.
The story is an easy read. The humorous twists and turns of the plot(情节) keep you entertained throughout. It is a romantic adventure story that I would strongly recommend to all my friends.
(
A. He had seen a film about a trip around the world.
B. He saw an advertisement for a holiday trip around the world.
C. He had just returned from an interesting trip around the world.
D. He had seen a play at the theatre about a round-the-world holiday.
(
A. He follows a routine written down in a letter.
B. He writes a letter about his routine every day.
C. He follows exactly the same routine every day.
D. He has written the routine down in a letter for his servant.
(
A. His new servant asks for less money.
B. His old servant boils the water too hot.
C. His old servant makes one little mistake.
D. His old servant is always making mistakes.
(
A. The book is worth reading before setting out on a long journey.
B. The book has a very serious message about world travel for readers of all ages.
C. The book is only entertaining for people who would like to read romantic novels.
D. The book is a fun adventure story with romance that everybody will enjoy reading.
Jules Verne's novel, Around the World in 80 Days, has inspired(激励) many people to travel around the world in unusual ways. It has also inspired several films, TV dramas, theatre productions and even a board game.
So where did Jules Verne get the idea from? Jules Verne told a reporter that he had been sitting in a café in Paris one day when he saw a newspaper advertisement for the first ever tourist trip around the world in 1872.
In Jules Verne's story, a wealthy English gentleman, Phileas Fogg, accepts a bet of £20,000 that he can travel around the world in 80 days. Phileas Fogg is a man who is very hard to please. For example, he fires his servant(仆人) because he brings him some water to wash in that is 29°C instead of 30°C. He has a very strict routine(惯例) and he follows it to the letter every day.
Fogg employs(雇佣) a new servant, Passepartout, and on Wednesday, 2nd October 1872, they set off on the journey around the world. While he's in India, Fogg falls in love with an Indian girl, Aouda. The journey ends back in London with Fogg believing that he has arrived a day too late and that he has lost the bet. He tells Aouda that he cannot marry her now, as he's too poor. Passepartout learns that they have got the date wrong. The party travelled east, so they gained a day. Fogg hurries to his club and arrives there in time to win the bet and the story ends happily.
The story is an easy read. The humorous twists and turns of the plot(情节) keep you entertained throughout. It is a romantic adventure story that I would strongly recommend to all my friends.
(
B
)1. What gave Jules Verne the idea for the story?A. He had seen a film about a trip around the world.
B. He saw an advertisement for a holiday trip around the world.
C. He had just returned from an interesting trip around the world.
D. He had seen a play at the theatre about a round-the-world holiday.
(
C
)2. What does the writer mean by saying “he follows it to the letter”?A. He follows a routine written down in a letter.
B. He writes a letter about his routine every day.
C. He follows exactly the same routine every day.
D. He has written the routine down in a letter for his servant.
(
C
)3. Why does Phileas Fogg employ a new servant?A. His new servant asks for less money.
B. His old servant boils the water too hot.
C. His old servant makes one little mistake.
D. His old servant is always making mistakes.
(
D
)4. What is the writer's opinion of the book?A. The book is worth reading before setting out on a long journey.
B. The book has a very serious message about world travel for readers of all ages.
C. The book is only entertaining for people who would like to read romantic novels.
D. The book is a fun adventure story with romance that everybody will enjoy reading.
答案:
1. B
【点拨】根据第二段中的“Jules Verne told a reporter that he had been sitting in a café in Paris one day when he saw a newspaper advertisement for the first ever tourist trip around the world in 1872.”可知,他这部小说的灵感源于他看到的一则广告。故选 B。
2. C
【点拨】根据第三段中的“He has a very strict routine(惯例) and he follows it to the letter every day.”可知,“he follows it to the letter”表示他每天都严格遵守相同的惯例。故选 C。
3. C
【点拨】根据第三段中的“For example, he fires his servant(仆人) because he brings him some water to wash in that is 29°C instead of 30°C.”可知,他雇了一个新的仆人,是因为老仆人犯了一个小错误。故选 C。
4. D
【点拨】根据最后一段内容可知,作者认为这本书是一个浪漫的冒险故事,每个人都会喜欢读。故选 D。
【点拨】根据第二段中的“Jules Verne told a reporter that he had been sitting in a café in Paris one day when he saw a newspaper advertisement for the first ever tourist trip around the world in 1872.”可知,他这部小说的灵感源于他看到的一则广告。故选 B。
2. C
【点拨】根据第三段中的“He has a very strict routine(惯例) and he follows it to the letter every day.”可知,“he follows it to the letter”表示他每天都严格遵守相同的惯例。故选 C。
3. C
【点拨】根据第三段中的“For example, he fires his servant(仆人) because he brings him some water to wash in that is 29°C instead of 30°C.”可知,他雇了一个新的仆人,是因为老仆人犯了一个小错误。故选 C。
4. D
【点拨】根据最后一段内容可知,作者认为这本书是一个浪漫的冒险故事,每个人都会喜欢读。故选 D。
查看更多完整答案,请扫码查看