第118页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
(
—Sure, we have the
A.worst
B.largest
C.latest
D.fewest
C
)3.—Do you have any sales going on today?—Sure, we have the
latest
smartphones on sale.A.worst
B.largest
C.latest
D.fewest
答案:
C 【点拨】worst 最差的; largest 最大的; latest 最新的; fewest 最少的。由语境可知,最新款的智能手机在特价销售。故选 C。
(
A.message
B.thought
C.influence
D.agreement
A
)4.(2024·江苏无锡新吴区一模)The news sends a strong ______ that Underground Line S2 will connect Wuxi to Yixing by 2029.A.message
B.thought
C.influence
D.agreement
答案:
A 【点拨】message 信息; thought 思想; influence 影响; agreement 协议。根据语境可知,应表达传达了这一信息。故选 A。
(
A.How dangerous the scene
B.What dangerous a scene
C.How a dangerous scene
D.What a dangerous scene
D
)5.The young man came driving at full speed down the road in his new car. ______ it was!A.How dangerous the scene
B.What dangerous a scene
C.How a dangerous scene
D.What a dangerous scene
答案:
D 【点拨】由空后的 it was 和选项可知使用“What + a/an+形容词+可数名词单数+主语+谓语!”结构。
四、阅读短文,在文中空白处填入1个适当的单词,或用括号内所给单词的正确形式填空。
In November 1979, children in the UK could watch a TV programme 1 (call) Monkey. Most of them were hearing this story for the 2 (one) time. However, this story is not new to Chinese children. The Monkey King 3 Sun Wukong is the main character in the Chinese novel Journey to the West.
The Monkey King is not just a normal monkey. In fact, he sometimes does not even look like a monkey! This is 4 he can make seventy-two changes to his shape and size, turning 5 (he) into different animals and objects. 6 (fight) bad people, the Monkey King uses a magic stick. Sometimes he can make the stick small enough to keep it 7 his ear. At other times, he is able to make it big and long.
The Monkey King 8 (make) the children of China excited for many years. And as soon as the TV programme came out about forty years ago, Western children became 9 (interest) in reading this story because the clever Monkey King keeps 10 (fight) to help the weak and never gives up.
1.
6.
10.
In November 1979, children in the UK could watch a TV programme 1 (call) Monkey. Most of them were hearing this story for the 2 (one) time. However, this story is not new to Chinese children. The Monkey King 3 Sun Wukong is the main character in the Chinese novel Journey to the West.
The Monkey King is not just a normal monkey. In fact, he sometimes does not even look like a monkey! This is 4 he can make seventy-two changes to his shape and size, turning 5 (he) into different animals and objects. 6 (fight) bad people, the Monkey King uses a magic stick. Sometimes he can make the stick small enough to keep it 7 his ear. At other times, he is able to make it big and long.
The Monkey King 8 (make) the children of China excited for many years. And as soon as the TV programme came out about forty years ago, Western children became 9 (interest) in reading this story because the clever Monkey King keeps 10 (fight) to help the weak and never gives up.
1.
called
2. first
3. or
4. because
5. himself
6.
To fight
7. in
8. has made
9. interested
10.
fighting
答案:
1. called 2. first 3. or 4. because 5. himself
6. To fight 7. in 8. has made 9. interested
10. fighting
6. To fight 7. in 8. has made 9. interested
10. fighting
五、阅读理解。(2024·江苏连云港)
As we know, eating vegetables is good for us. Why do some people like them but others don’t? A new study has found that other people’s likes and dislikes could be a reason. According to the research, people who eat vegetables and show a clear dislike for them can influence others.
People may make facial expressions(面部表情) when eating. How does it affect a person watching them? A team of scientists in the UK did a study. They asked more than 200 young women to watch videos of other adults eating broccoli(西兰花). The people in the videos had different expressions while eating. They would smile, seem neutral(neither happy nor sad), or look disgusted.
The study found that when people in the videos look disgusted while eating broccoli, people watching them began to like broccoli less. The opposite was not true, however. When someone had a smile while eating broccoli, people watching them did not like broccoli more.
By watching others, humans learn which behaviours will be good for them. Scientists believe that people might avoid food that looks terrible. In this way, people can protect themselves from eating something bad or dangerous.
The research focused only on adults, but the team believed that the results could also work for children. This means, if children see their parents not enjoying certain foods, including vegetables, they might not want to eat them either.
How does the behaviour of adults influence children’s choices of food? The team said they hoped to understand more about it. This could help find ways to encourage children to eat more healthy foods.
(
A. Excited.
B. Amazed.
C. Unhappy.
D. Untidy.
(
A. People may prefer the food others like.
B. Children dislike eating certain vegetables.
C. Young women are easily affected by others.
D. People may not choose the food others dislike.
(
A. the safety of children’s food
B. the wish to understand children
C. the influences of parents’ behaviour
D. the ways to produce healthy foods
(
A. Videos Affect Choices of Food
B. Studies on Vegetables Help A Lot
C. Expressions Prevent Possible Dangers
D. Opinions on Vegetables Influence Others
As we know, eating vegetables is good for us. Why do some people like them but others don’t? A new study has found that other people’s likes and dislikes could be a reason. According to the research, people who eat vegetables and show a clear dislike for them can influence others.
People may make facial expressions(面部表情) when eating. How does it affect a person watching them? A team of scientists in the UK did a study. They asked more than 200 young women to watch videos of other adults eating broccoli(西兰花). The people in the videos had different expressions while eating. They would smile, seem neutral(neither happy nor sad), or look disgusted.
The study found that when people in the videos look disgusted while eating broccoli, people watching them began to like broccoli less. The opposite was not true, however. When someone had a smile while eating broccoli, people watching them did not like broccoli more.
By watching others, humans learn which behaviours will be good for them. Scientists believe that people might avoid food that looks terrible. In this way, people can protect themselves from eating something bad or dangerous.
The research focused only on adults, but the team believed that the results could also work for children. This means, if children see their parents not enjoying certain foods, including vegetables, they might not want to eat them either.
How does the behaviour of adults influence children’s choices of food? The team said they hoped to understand more about it. This could help find ways to encourage children to eat more healthy foods.
(
C
)1. What does the underlined word “disgusted” in Paragraph 2 mean?A. Excited.
B. Amazed.
C. Unhappy.
D. Untidy.
(
D
)2. What’s the result of the study?A. People may prefer the food others like.
B. Children dislike eating certain vegetables.
C. Young women are easily affected by others.
D. People may not choose the food others dislike.
(
C
)3. The team may do further study on ______.A. the safety of children’s food
B. the wish to understand children
C. the influences of parents’ behaviour
D. the ways to produce healthy foods
(
D
)4. What is the best title for the text?A. Videos Affect Choices of Food
B. Studies on Vegetables Help A Lot
C. Expressions Prevent Possible Dangers
D. Opinions on Vegetables Influence Others
答案:
1. C
【点拨】根据“They would smile, seem neutral (neither happy nor sad), or look disgusted.”可知他们会微笑,看起来很中立(既不高兴也不悲伤),或者看起来很厌恶,此处画线部分和 unhappy 意义相近。故选 C。
2. D
【点拨】根据“The study found that when people in the videos look disgusted while eating broccoli, people watching them began to like broccoli less.”可知研究发现,当视频中的人在吃西兰花时看起来很恶心时,观看视频的人开始不喜欢西兰花,即人们可能不会选择别人不喜欢的食物。故选 D。
3. C
【点拨】根据“How does the behaviour of adults influence children's choices of food? The team said they hoped to understand more about it.”可知成年人的行为如何影响儿童对食物的选择,该团队表示,他们希望了解更多,所以会继续研究父母行为的影响。故选 C。
4. D
【点拨】本文主要介绍了吃蔬菜并表现出不喜欢蔬菜的人会对别人造成影响,由此可以帮助专家找到鼓励年轻人多吃对他们健康有益的食物的方法,以选项 D“对蔬菜的看法影响他人”为标题最合适。故选 D。
【点拨】根据“They would smile, seem neutral (neither happy nor sad), or look disgusted.”可知他们会微笑,看起来很中立(既不高兴也不悲伤),或者看起来很厌恶,此处画线部分和 unhappy 意义相近。故选 C。
2. D
【点拨】根据“The study found that when people in the videos look disgusted while eating broccoli, people watching them began to like broccoli less.”可知研究发现,当视频中的人在吃西兰花时看起来很恶心时,观看视频的人开始不喜欢西兰花,即人们可能不会选择别人不喜欢的食物。故选 D。
3. C
【点拨】根据“How does the behaviour of adults influence children's choices of food? The team said they hoped to understand more about it.”可知成年人的行为如何影响儿童对食物的选择,该团队表示,他们希望了解更多,所以会继续研究父母行为的影响。故选 C。
4. D
【点拨】本文主要介绍了吃蔬菜并表现出不喜欢蔬菜的人会对别人造成影响,由此可以帮助专家找到鼓励年轻人多吃对他们健康有益的食物的方法,以选项 D“对蔬菜的看法影响他人”为标题最合适。故选 D。
查看更多完整答案,请扫码查看