2025年启东中学作业本九年级英语上册译林版徐州专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年启东中学作业本九年级英语上册译林版徐州专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年启东中学作业本九年级英语上册译林版徐州专版》

五、阅读理解。
Have you ever had the strange feeling that you were being watched? You turned around and,sure enough,someone was looking right at you!
Parapsychologists(超心理学家) say that humans have a natural ability to sense when someone is looking at them. To research whether such a “sixth sense” really exists,Robert Baker,a psychologist(心理学家) at the University of Kentucky,did two experiments.
In the first one,Baker sat behind unknowing people in public places and stared(盯着) at the backs of their heads for 5 to 15 minutes. The subjects(受试者) were eating,drinking,reading,studying,watching TV,or working at a computer. Baker made sure that the people could not tell that he was sitting behind them during those periods. Later,when he questioned the subjects,almost all of them said they had no sense that someone was staring at them.
For the second experiment,Baker told the subjects that they would be stared at from time to time from behind in a laboratory setting. The people had to write down when they felt they were being stared at and when they weren't. Baker found that the subjects were no better at telling when they were stared at and when they weren't.
Baker concludes that people do not have the ability to sense when they're being stared at. If people doubt the outcome of his two experiments,Baker said,“I suggest they repeat the experiments and see for themselves.”
(
C
)1. The aim of the two experiments is to ______.
A. explain when people can have a sixth sense
B. study how people act while being watched in the lab
C. study whether humans can sense when they are stared at
D. prove why humans have a sixth sense
(
B
)2. The underlined word “outcome” in the last paragraph most probably means ______.
A. value B. result C. performance D. connection
(
D
)3. In the second experiment,the subjects ______.
A. could tell when they were stared at
B. could tell where they weren't stared at
C. couldn't tell who they were stared at or who they stared at
D. couldn't tell when they were stared at or when they weren't
(
C
)4. What can be learned from the passage?
A. People are born with a sixth sense.
B. The experiments support parapsychologists' idea.
C. The subjects do not have a sixth sense in the experiments.
D. People have a sixth sense in all places.
答案: 1. C
 【点拨】根据“To research whether such a ‘sixth sense’ really exists,Robert Baker,a psychologist(心理学家)at the University of Kentucky,did two experiments.”可知,为了研究“第六感”是否真的存在,肯塔基大学的心理学家罗伯特·贝克做了两个实验。故选 C。
2. B
 【点拨】根据“Baker concludes that people do not have the ability to sense when they're being stared at.”可知,“outcome”指实验的“结果”。故选 B。
3. D
 【点拨】根据“Baker found that the subjects were no better at telling when they were stared at and when they weren't.”可知,在第二个实验中,贝克发现,受试者并不更善于分辨何时被盯着看,何时没有。故选 D。
4. C
 【点拨】通读全文,本文主要讲述了一位心理学家通过两个实验来验证人们是否有第六感,实验结果是否定的。故选 C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭