十一、阅读短文,按要求完成下列任务。(10分)
John and Tom are good friends. Now they're in John's new bedroom. It's big and clean. There are two windows in his bedroom. There is a desk near the window. On the desk there is a computer and a bag. There are four books in the bag. There is a football under the chair. Look! There is a photo of John's family on the wall.
任务一:根据短文内容,圈出John的卧室。(2分)
A. (图片:一张床、一张桌子,桌上有物品,墙上有照片,一个窗户)
B. (图片:一张床、一张桌子,桌上有电脑和包,椅子下有足球,墙上有照片,两个窗户)
C. (图片:一张床、一张桌子,桌上有物品,墙上有照片,三个窗户)
任务二:根据短文内容,判断下列句子正(T)误(F)。(8分)
1. John's bedroom is small but clean. ( )
2. There are three windows in John's bedroom. ( )
3. There is a computer and a bag on the desk. ( )
4. There is a photo of Tom's family on the wall. ( )
John and Tom are good friends. Now they're in John's new bedroom. It's big and clean. There are two windows in his bedroom. There is a desk near the window. On the desk there is a computer and a bag. There are four books in the bag. There is a football under the chair. Look! There is a photo of John's family on the wall.
任务一:根据短文内容,圈出John的卧室。(2分)
A. (图片:一张床、一张桌子,桌上有物品,墙上有照片,一个窗户)
B. (图片:一张床、一张桌子,桌上有电脑和包,椅子下有足球,墙上有照片,两个窗户)
C. (图片:一张床、一张桌子,桌上有物品,墙上有照片,三个窗户)
任务二:根据短文内容,判断下列句子正(T)误(F)。(8分)
1. John's bedroom is small but clean. ( )
2. There are three windows in John's bedroom. ( )
3. There is a computer and a bag on the desk. ( )
4. There is a photo of Tom's family on the wall. ( )
答案:
任务一:B
解析:短文提到卧室big and clean,two windows,desk上有computer and a bag,chair下有football,墙上有John's family photo,与图片B匹配。
任务二:1. F
解析:短文说“It's big and clean”,不是small。
2. F
解析:短文说“There are two windows”,不是three。
3. T
解析:短文说“On the desk there is a computer and a bag”,与句子一致。
4. F
解析:短文说“There is a photo of John's family”,不是Tom's。
解析:短文提到卧室big and clean,two windows,desk上有computer and a bag,chair下有football,墙上有John's family photo,与图片B匹配。
任务二:1. F
解析:短文说“It's big and clean”,不是small。
2. F
解析:短文说“There are two windows”,不是three。
3. T
解析:短文说“On the desk there is a computer and a bag”,与句子一致。
4. F
解析:短文说“There is a photo of John's family”,不是Tom's。
十二、书面表达。(10分)
假如你是才才,请仔细观察图片,用英语介绍一下你的教室吧。要求不少于5句话。(已给句子不计)
Hello, I'm Caicai. This is my classroom. It's clean and beautiful. ________ ________ ________ ________ ________ I like my classroom.
假如你是才才,请仔细观察图片,用英语介绍一下你的教室吧。要求不少于5句话。(已给句子不计)
Hello, I'm Caicai. This is my classroom. It's clean and beautiful. ________ ________ ________ ________ ________ I like my classroom.
答案:
There are many desks and chairs for students. There is a big blackboard on the front wall. There are three fans on the ceiling. There is a bookshelf with many books in the corner. Some nice pictures are on the wall.
解析:根据图片提示,可描述教室中的桌椅、黑板、风扇、书架、图片等,确保句子正确且不少于5句。
解析:根据图片提示,可描述教室中的桌椅、黑板、风扇、书架、图片等,确保句子正确且不少于5句。
查看更多完整答案,请扫码查看