十一、阅读短文,按要求完成下列任务。
Yesterday was Sunday. It was Mary's birthday. There were many presents for her. Her mother bought a beautiful dress for her. Look at these books. Her father bought them for her. Her brother bought a black pen for her. Lucy made a nice birthday card for her. There was a bird kite. It was from Lily. Mary had a happy day!
任务一:根据短文内容,从下列选项中圈出Mary收到的礼物。(答案有多个)
A. (连衣裙) B. (夹克) C. (短裙) D. (钢笔) E. (生日贺卡)
任务二:根据短文内容,选择正确的答案。
( )1. Mary's birthday was on ______.
A. Saturday
B. Sunday
C. Monday
( )2. The bird kite was from ______.
A. Mary's father
B. Lucy
C. Lily
Yesterday was Sunday. It was Mary's birthday. There were many presents for her. Her mother bought a beautiful dress for her. Look at these books. Her father bought them for her. Her brother bought a black pen for her. Lucy made a nice birthday card for her. There was a bird kite. It was from Lily. Mary had a happy day!
任务一:根据短文内容,从下列选项中圈出Mary收到的礼物。(答案有多个)
A. (连衣裙) B. (夹克) C. (短裙) D. (钢笔) E. (生日贺卡)
任务二:根据短文内容,选择正确的答案。
( )1. Mary's birthday was on ______.
A. Saturday
B. Sunday
C. Monday
( )2. The bird kite was from ______.
A. Mary's father
B. Lucy
C. Lily
答案:
任务一:圈A、D、E
任务二:1. B 2. C
解析:任务一:短文中提到“Her mother bought a beautiful dress”(A)、“Her brother bought a black pen”(D)、“Lucy made a nice birthday card”(E),故圈A、D、E。
任务二:1. 短文开头“Yesterday was Sunday. It was Mary's birthday.”,选B。2. “There was a bird kite. It was from Lily.”,选C。
任务二:1. B 2. C
解析:任务一:短文中提到“Her mother bought a beautiful dress”(A)、“Her brother bought a black pen”(D)、“Lucy made a nice birthday card”(E),故圈A、D、E。
任务二:1. 短文开头“Yesterday was Sunday. It was Mary's birthday.”,选B。2. “There was a bird kite. It was from Lily.”,选C。
十二、书面表达。
学校广播台将对失物认领信息进行播报,假如你是广播台的一员,请根据表格提示,补全下面的广播稿。
| 失主 | 失物 | 拾金不昧者 | 地点 |
| --- | --- | --- | --- |
| Lee | bag | Lily | school bus |
| Mike | football | Amy | playground |
| Lucy | sports shoes | Zhuangzhuang | playground |
| Lingling | English book | Ben | library |
Good morning, boys and girls! Here's the information about the lost-and-found. Lee lost his bag. Lily found it ______. Mike ______. Amy found it in the playground. Lucy ______. Zhuangzhuang found them ______. Lingling ______. Ben found it in the library.
学校广播台将对失物认领信息进行播报,假如你是广播台的一员,请根据表格提示,补全下面的广播稿。
| 失主 | 失物 | 拾金不昧者 | 地点 |
| --- | --- | --- | --- |
| Lee | bag | Lily | school bus |
| Mike | football | Amy | playground |
| Lucy | sports shoes | Zhuangzhuang | playground |
| Lingling | English book | Ben | library |
Good morning, boys and girls! Here's the information about the lost-and-found. Lee lost his bag. Lily found it ______. Mike ______. Amy found it in the playground. Lucy ______. Zhuangzhuang found them ______. Lingling ______. Ben found it in the library.
答案:
Good morning, boys and girls! Here's the information about the lost-and-found. Lee lost his bag. Lily found it on the school bus. Mike lost his football. Amy found it in the playground. Lucy lost her sports shoes. Zhuangzhuang found them in the playground. Lingling lost her English book. Ben found it in the library.
解析:根据表格,“Lee”对应地点“school bus”,第一空填“on the school bus”;“Mike”失物“football”,第二空填“lost his football”;“Lucy”失物“sports shoes”,第三空填“lost her sports shoes”;“Zhuangzhuang”地点“playground”,第四空填“in the playground”;“Lingling”失物“English book”,第五空填“lost her English book”。
解析:根据表格,“Lee”对应地点“school bus”,第一空填“on the school bus”;“Mike”失物“football”,第二空填“lost his football”;“Lucy”失物“sports shoes”,第三空填“lost her sports shoes”;“Zhuangzhuang”地点“playground”,第四空填“in the playground”;“Lingling”失物“English book”,第五空填“lost her English book”。
查看更多完整答案,请扫码查看