十一、阅读短文,判断下列句子正(T)误(F)。(10分)
Hello! I’m Anna. Yesterday was Sunday. I went to the zoo with my parents. We went there at eight o’clock in the morning. We went there on foot. We saw many animals. We saw two big tigers and three fat bears. We saw some elephants too. They were big. But I liked the pandas best. They were very cute. I took many photos. We had a good time there.
( )1. They went to the zoo at two o’clock in the afternoon.
( )2. They went to the zoo by bike.
( )3. They saw two big tigers.
( )4. Anna liked the elephants best.
( )5. Anna took many photos at the zoo.
Hello! I’m Anna. Yesterday was Sunday. I went to the zoo with my parents. We went there at eight o’clock in the morning. We went there on foot. We saw many animals. We saw two big tigers and three fat bears. We saw some elephants too. They were big. But I liked the pandas best. They were very cute. I took many photos. We had a good time there.
( )1. They went to the zoo at two o’clock in the afternoon.
( )2. They went to the zoo by bike.
( )3. They saw two big tigers.
( )4. Anna liked the elephants best.
( )5. Anna took many photos at the zoo.
答案:
1. F
解析:由“We went there at eight o’clock in the morning”可知,是早上八点去的,不是下午两点,故F。
2. F
解析:由“We went there on foot”可知,是步行去的,不是骑自行车,故F。
3. T
解析:由“We saw two big tigers”可知,看到了两只大老虎,故T。
4. F
解析:由“But I liked the pandas best”可知,最喜欢熊猫,不是大象,故F。
5. T
解析:由“I took many photos”可知,拍了很多照片,故T。
解析:由“We went there at eight o’clock in the morning”可知,是早上八点去的,不是下午两点,故F。
2. F
解析:由“We went there on foot”可知,是步行去的,不是骑自行车,故F。
3. T
解析:由“We saw two big tigers”可知,看到了两只大老虎,故T。
4. F
解析:由“But I liked the pandas best”可知,最喜欢熊猫,不是大象,故F。
5. T
解析:由“I took many photos”可知,拍了很多照片,故T。
十二、书面表达。(10分)
上周末,成成和妈妈一起去了公园。假如你是成成,请根据表格提示,完成下面的小作文。
Where
park
How
by bus
When
two o'clock
What
take photos, row a boat
My name’s Chengcheng. My mother and I ______ at the weekend. We went there ______. And we arrived there ______ in the afternoon. The park is very big and beautiful. We ______ beautiful flowers and green plants. We ______ too. We went home in the evening. We had a good day!
上周末,成成和妈妈一起去了公园。假如你是成成,请根据表格提示,完成下面的小作文。
Where
park
How
by bus
When
two o'clock
What
take photos, row a boat
My name’s Chengcheng. My mother and I ______ at the weekend. We went there ______. And we arrived there ______ in the afternoon. The park is very big and beautiful. We ______ beautiful flowers and green plants. We ______ too. We went home in the evening. We had a good day!
答案:
went to the park;by bus;at two o'clock;took photos of;rowed a boat
解析:第一空“去了公园”用went to the park;第二空“乘公交车”用by bus;第三空“两点钟”用at two o'clock;第四空“拍了……的照片”用took photos of;第五空“划船”用rowed a boat(过去式)。
解析:第一空“去了公园”用went to the park;第二空“乘公交车”用by bus;第三空“两点钟”用at two o'clock;第四空“拍了……的照片”用took photos of;第五空“划船”用rowed a boat(过去式)。
查看更多完整答案,请扫码查看