第94页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
1. Taking vitamin C every day can have a good
2. The ice was
3. It's dangerous for you to swim in such a
4. We built snowmen and had big snowball
effect
on our health.2. The ice was
thick
enough to hold our weight.3. It's dangerous for you to swim in such a
deep
river alone.4. We built snowmen and had big snowball
fights
, enjoying the fun of the snowy day.
答案:
1. effect 2. thick 3. deep 4. fights
1. It's much
2. When the wind blew hard, my hands got
3. Good eating habits play an important role in a child's
4. Tom likes playing the piano. I heard him
wetter
today than yesterday. Remember to take an umbrella.2. When the wind blew hard, my hands got
frozen
. I quickly put on my gloves.3. Good eating habits play an important role in a child's
growth
. That's why parents always encourage their kids to eat healthy food.4. Tom likes playing the piano. I heard him
playing
when I walked past his room just now.
答案:
1. wetter 2. frozen 3. growth 4. playing
1. — What if it ______ tomorrow? — I won't go there.
A.is raining
B.rains
C.will rain
D.rainy
B
A.is raining
B.rains
C.will rain
D.rainy
答案:
B
2. — Jack, the fish smells ______. Throw ______. — OK, I will.
A.badly; away it
B.bad; away it
C.badly; it away
D.bad; it away
D
A.badly; away it
B.bad; away it
C.badly; it away
D.bad; it away
答案:
D
3. They stood in the city square for half an hour, ______ the stars in the sky.
A.to watch
B.watch
C.watching
D.watched
C
A.to watch
B.watch
C.watching
D.watched
答案:
C
4. It's raining heavily outside. You ______ go out now. And if you need to get some books, you ______ wait until the rain stops.
A.had better not; have to
B.had better not; has to
C.had better; have to
D.had better; has to
A
A.had better not; have to
B.had better not; has to
C.had better; have to
D.had better; has to
答案:
A
四、句子翻译。
1. 雾很浓,街上的人用围巾遮着脸。
2. 古代,中国人把一年分为24个节气。
3. 在中国东北,冬天一切覆盖在雪中。
4. 由于靠近海边,南通夏天经常下雨且有点潮湿。
1. 雾很浓,街上的人用围巾遮着脸。
There is thick fog and people in the street cover their faces with scarves.
2. 古代,中国人把一年分为24个节气。
In ancient times, Chinese people divided a year into 24 Solar Terms.
3. 在中国东北,冬天一切覆盖在雪中。
In North-east China, everything is covered with snow in winter.
4. 由于靠近海边,南通夏天经常下雨且有点潮湿。
It often rains and is a bit wet in summer in Nantong as it is near the sea.
答案:
1. There is thick fog and people in the street cover their faces with scarves. 2. In ancient times, Chinese people divided a year into 24 Solar Terms. 3. In North-east China, everything is covered with snow in winter. 4. It often rains and is a bit wet in summer in Nantong as it is near the sea.
五、阅读理解。
Major Snow, the 21st Solar Term of the year, begins on December 7 this year. It means the beginning of midwinter. During Major Snow, the temperature drops greatly.
The arrival of snow adds a delightful feeling to the cold days. The snow in North China may last a whole day, breaking tree branches and blocking the road. The natural scenery is "ice blockading for hundreds of miles and snow flying through thousands of miles". However, snow doesn't happen a lot in the south.
There's a Chinese saying: "A fall of snow gives the promise of a fruitful year." Most farmers welcome snow because snow can protect crops and keep the fields warm. Even if it melts(融化), it can also provide enough water for the crops in spring.
The snow season is also good for skiing and skating. In northern China, there are many places for natural snow and ice. For example, Heilongjiang and Jilin often have big snow in November. People can also go to the frozen lakes to play ice sports. But people in the south will stay indoors to enjoy the winter activities. People in Chongqing like to have stewed lamb soup with their families and friends. People in Nanjing like to stew the lamb with yams or wolfberries to make it more delicious.
1. How does the writer describe the beauty of snow?
A. By giving examples. B. By introducing activities.
C. By showing pictures. D. By using a poem.
2. What does the underlined sentence in Paragraph 3 mean?
A. A fall of snow can lead to a fruitful year.
B. A fall of snow can be dangerous to a fruitful year.
C. A fall of snow can help farmers harvest much fruit.
D. A fall of snow can prevent farmers from having a good harvest.
3. What can we know about Major Snow from the passage?
A. During Major Snow, the temperature falls greatly.
B. Major Snow is the most beautiful among all the Solar Terms.
C. People in the north like to stay indoors to enjoy the winter activities.
D. All the farmers like snow just because it can offer enough water to the crops.
Major Snow, the 21st Solar Term of the year, begins on December 7 this year. It means the beginning of midwinter. During Major Snow, the temperature drops greatly.
The arrival of snow adds a delightful feeling to the cold days. The snow in North China may last a whole day, breaking tree branches and blocking the road. The natural scenery is "ice blockading for hundreds of miles and snow flying through thousands of miles". However, snow doesn't happen a lot in the south.
There's a Chinese saying: "A fall of snow gives the promise of a fruitful year." Most farmers welcome snow because snow can protect crops and keep the fields warm. Even if it melts(融化), it can also provide enough water for the crops in spring.
The snow season is also good for skiing and skating. In northern China, there are many places for natural snow and ice. For example, Heilongjiang and Jilin often have big snow in November. People can also go to the frozen lakes to play ice sports. But people in the south will stay indoors to enjoy the winter activities. People in Chongqing like to have stewed lamb soup with their families and friends. People in Nanjing like to stew the lamb with yams or wolfberries to make it more delicious.
1. How does the writer describe the beauty of snow?
A. By giving examples. B. By introducing activities.
C. By showing pictures. D. By using a poem.
2. What does the underlined sentence in Paragraph 3 mean?
A. A fall of snow can lead to a fruitful year.
B. A fall of snow can be dangerous to a fruitful year.
C. A fall of snow can help farmers harvest much fruit.
D. A fall of snow can prevent farmers from having a good harvest.
3. What can we know about Major Snow from the passage?
A. During Major Snow, the temperature falls greatly.
B. Major Snow is the most beautiful among all the Solar Terms.
C. People in the north like to stay indoors to enjoy the winter activities.
D. All the farmers like snow just because it can offer enough water to the crops.
答案:
1. D 2. A 3. A
查看更多完整答案,请扫码查看