第92页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
一、根据句意及首字母或汉语提示或音标完成单词拼写
1. —What's your tie made of?
—I think it's made of
2. There are many different types of
3. Now hanfu is very
4. We always wear new clothes at Spring
5. There are some popular
1. —What's your tie made of?
—I think it's made of
silk
.2. There are many different types of
traditional
clothes in China,like hanfu and qipao.3. Now hanfu is very
popular
among the young people.4. We always wear new clothes at Spring
Festival
.5. There are some popular
types
/taɪps/ of clothes,such as hanfu,qipao and tangzhuang.
答案:
1. silk 2. traditional 3. popular 4. Festival 5. types
1.(2023·盐城大丰区期中)Which of the "i" has the different pronunciation(不同发音)from the other three?
A.bike
B.big
C.kite
D.time
A.bike
B.big
C.kite
D.time
答案:
B [解析]考查单词的语音。选项A、C、D中单词画线部分的读音是/aɪ/,而选项B中单词画线部分的发音是/ɪ/。故选B。
2. —What ______ this scarf ______?
—Silk,I think.
A.is; made of
B.is; made up
C.are; made by
D.is; made in
—Silk,I think.
A
A.is; made of
B.is; made up
C.are; made by
D.is; made in
答案:
A [解析]考查固定短语。句意:——这条围巾是什么材料做的?——我认为是丝绸。be made of由……制成。故选A。
3. —______
—I want a pair of sports shoes.
A.Do you have a pair of shoes?
B.What do you do?
C.What do you want to do?
D.What can I do for you?
—I want a pair of sports shoes.
A.Do you have a pair of shoes?
B.What do you do?
C.What do you want to do?
D.What can I do for you?
答案:
D [解析]考查交际用语。本题是购物用语,What can I do for you? 本义是“我能为你做些什么?”,引申为“你要买什么东西?”。故选D。
4. —Dave,______ this pair of trousers great?
—Oh,yes,Mum. The trousers ______ so nice. Thank you for buying them for me.
A.is; is
B.is; are
C.are; are
D.are; is
—Oh,yes,Mum. The trousers ______ so nice. Thank you for buying them for me.
B
A.is; is
B.is; are
C.are; are
D.are; is
答案:
B [解析]考查主谓一致。this pair of ... 短语作主语,应被视为单数,谓语动词用单数形式;the trousers是复数名词,谓语动词用复数。故选B。
5. I think we can wear a white shirt and jeans,but my sister doesn't agree
A.to
B.with
C.at
D.for
with
me.A.to
B.with
C.at
D.for
答案:
B [解析]考查动词与介词搭配。agree to sth同意某事;agree with sb同意某人的意见。此处指“我的姐姐不同意我的想法”。故选B。
1. There are
2.
3. Qipao
4. I think white matches
5. I don't have sports shoes
many different types of
dresses in the shop.2.
More and more
people like hanfu in China.3. Qipao
is usually made of
silk.4. I think white matches
any other colour
.5. I don't have sports shoes
in different sizes
.
答案:
1. many different types of 2. More and more 3. is usually made of 4. any other colour 5. in different sizes
四、阅读判断
根据短文内容,判断正(T)误(F)。
词数: 140 体裁: 说明文 核心素养: 思维品质
话题: 穿着 难度: 中 建议用时: 5分钟
We often see people in different offices wear different clothes. In America,a businessman goes to work in a dark suit,with black shoes,socks and a tie. A reporter goes to work in old blue jeans,a work shirt and sneakers(运动鞋). These two kinds of clothes are suitable for their work.
If you are a college student who will leave school soon,before starting a job,you have to buy some new clothes. And you'd better have a look at "what everyone else is wearing" in the office. On certain(某种)kinds of business occasions,the men wear only suits with white shirts and dark ties. On others,men can wear jackets.
Dressing is very important. Without it,there is no successful fashion. It would be helpful if everyone looks at himself in the mirror before leaving home every morning.
(
(
(
(
(
根据短文内容,判断正(T)误(F)。
词数: 140 体裁: 说明文 核心素养: 思维品质
话题: 穿着 难度: 中 建议用时: 5分钟
We often see people in different offices wear different clothes. In America,a businessman goes to work in a dark suit,with black shoes,socks and a tie. A reporter goes to work in old blue jeans,a work shirt and sneakers(运动鞋). These two kinds of clothes are suitable for their work.
If you are a college student who will leave school soon,before starting a job,you have to buy some new clothes. And you'd better have a look at "what everyone else is wearing" in the office. On certain(某种)kinds of business occasions,the men wear only suits with white shirts and dark ties. On others,men can wear jackets.
Dressing is very important. Without it,there is no successful fashion. It would be helpful if everyone looks at himself in the mirror before leaving home every morning.
(
F
)1. It's very common to see people in different offices wear the same clothes.(
T
)2. If you are a student,you'd better know "what everyone else is wearing" in an office before working there.(
T
)3. Suits with white shirts and dark ties are for men on certain kinds of business occasions.(
F
)4. A reporter often goes to work in a dark suit.(
T
)5. Dressing is important for successful fashion.
答案:
1. F [解析]细节理解题。根据第一段中的“We often see people in different offices wear different clothes.”可知,在不同的办公场合人们穿不同的衣服。故填F。2. T [解析]细节理解题。根据第二段中的“If you are a college student who will leave school soon,before starting a job,you have to buy some new clothes. And you'd better have a look at‘what everyone else is wearing’in the office.”可知,如果你是一名学生,在办公室工作之前,最好看看其他人都穿什么。故填T。3. T [解析]细节理解题。根据第二段中的“On certain(某种)kinds of business occasions,the men wear only suits with white shirts and dark ties.”可知,在某些办公场所男士们需要穿白衬衣系深色领带。故填T。4. F [解析]细节理解题。根据第一段中的“A reporter goes to work in old blue jeans,a work shirt and sneakers(运动鞋).”可知,记者上班时经常穿牛仔裤、工作T恤衫,而不是西装。故填F。5. T [解析]细节理解题。根据最后一段中的“Dressing is very important. Without it,there is no successful fashion.”可知,着装非常重要,没有它,就没有成功的时尚。故填T。
查看更多完整答案,请扫码查看