2025年1课3练单元达标测试七年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年1课3练单元达标测试七年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年1课3练单元达标测试七年级英语上册译林版》

1. Grandpa has a good
meal
every day and he is very healthy.
2. The old man is writing the postcards the
whole
afternoon.
3. Kitty goes to bed early to
keep
fit.
4. I'm too tired and I want to have a
rest
.
5. I like having
porridge
/'pɒrɪdʒ/ for breakfast.
答案: 1.meal 2.whole 3.keep 4.rest 5.porridge
1. Daniel usually
has
(have)meat and vegetables for dinner now.
2. I usually have some
bread
(bread), milk and an egg for breakfast.
3. We usually do morning
exercises
(exercise)in our school.
4. My mum
cooks
delicious food and she likes
cooking
.(cook)
5. Many children like eating sweet snacks and I think it's
unhealthy
(health).
答案: 1.has 2.bread 3.exercises 4.cooks;cooking 5.unhealthy
1. —Do you know what is on the table?
—There is
A
.
A.some chicken
B.any chicken
C.any chickens
D.some chickens
答案: 1.A [解析]考查名词的数。句意:——桌子上有什么?——有一些鸡肉。根据is可知,此处用不可数名词或可数名词单数,且句子是肯定句。故选A。
2. There isn't ______ milk in the fridge. Would you like to buy ______?
B

A.some; some
B.any; some
C.some; any
D.any; any
答案: 2.B [解析]考查any和some的用法。句意:冰箱里没有牛奶了。你可以去买一些吗?第一句是否定句,所以选择any;第二句是一般疑问句,同时又表示希望得到对方的肯定回答,所以选择some。故选B。
3. My favourite food
D
noodles and dumplings.
A.has
B.are
C.have
D.is
答案: 3.D [解析]考查主谓一致。句意:我最喜爱的食物是面条和水饺。主语是My favourite food,动词用第三人称单数形式。故选D。
4.
B
exercise can help you stay healthy.
A.Do
B.Doing
C.Does
D.To do
答案: 4.B [解析]考查动名词作主语。句意:锻炼可以帮助你保持健康。动名词短语作主语。故选B。
5. This is
C
bedroom. They both like it very much.
A.Lucy and Lily
B.Lucy's and Lily
C.Lucy and Lily's
D.Lucy's and Lily's
答案: 5.C [解析]考查名词所有格辨析。根据句中的bedroom可知,这是Lucy和Lily共有的房间,因为这里bedroom是单数。如果表示两人共有的东西,只需最后一个人名用所有格。故选C。
1.We
practise playing tennis in
our free time.
2.
More than
80 students like eating sweet snacks.
3.Daniel often gets
one hundred points
in Maths tests.
4.Eddie always
needs a good rest
after lunch.
5.My mum seldom
goes out in the evening
.
答案: 1.practise playing tennis in 2.More than 3.one hundred points 4.needs a good rest 5.goes out in the evening
五、(2024·南通启东期中)阅读理解
词数: 192 体裁: 说明文 核心素养: 思维品质
话题: 健康 难度: 男 建议用时: 8分钟
Autumn is a good season to do sports because it is not too hot or too cold. But what you feel is quite different from what your body feels. Your body works more slowly, so it is easy for you to be hurt(受伤) when doing sport. Here is some advice(建议).
Drink water.
It is often very dry in autumn and your body loses(丢失) water easily. So it is good to drink 500 ml of water two hours before you exercise. Or just do it about 15 minutes after exercising.
Warm up your body.
Before doing sport, you have to do some warm-up activities(热身活动), such as walking or morning exercises, to get your body ready for sport.
Have outdoor activities.
It is cool outside and the air is much better. So outdoor activities like climbing the hills, riding a bike, running and jogging are much fun. These can make you relaxed and help you work well.
Do not eat too much after sport.
It is very bad for your health if you eat too much after sport. You can have some fruit or vegetables if you really want to eat something.
1. How many pieces of advice does the writer give?
A. 2.
B. 3.
C. 4.
D. 5.
2. What is the best time to drink water when we exercise?
A. Fifteen minutes before exercising.
B. Two hours before exercising.
C. Two hours after exercising.
D. When we are exercising.
3. What does the underlined word "relaxed" in Paragraph 4 mean in Chinese?
A. 放松的
B. 紧张的
C. 疲劳的
D. 激动的
4. 中考新考法 标题归纳 Which can be the best title(标题)for this passage?
A. Autumn—my favourite season
B. How to have outdoor activities
C. Doing sports is very important(重要的)
D. Some advice on doing sports
链接《教材核心考点新法讲练》"标题归纳题解题技巧"
答案: 【文章大意】本文介绍了秋季做运动时如何保护身体的建议,包括喝水、热身、进行户外活动和合理饮食等。1.C [解析]细节理解题。根据"Drink water." "Warm up your body." "Have outdoor activities."及"Do not eat too much after sports"可知,一共四条建议。故选C。2.B [解析]细节理解题。根据"So it is good to drink 500 ml of water two hours before you exercise. Or just do it about 15 minutes after exercising."可知,在运动前两小时喝500毫升水是有益的。或者在运动后15分钟左右喝水。故选B。3.A [解析]词义猜测题。根据上文列举的有趣的户外活动及"These can make you relaxed and help you work well."可知,进行户外活动会让人放松。故选A。4.D [解析]最佳标题题。根据"Your body works more slowly,so it is easy for you to be hurt(受伤) when doing sports. Here is some advice(建议)."可知,本文介绍了秋季做运动时如何保护身体的建议,选项D"关于运动的一些建议"可以作为本文的标题。故选D。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭