第59页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
五、阅读理解
词数:140 体裁:记叙文 核心素养:思维品质
话题:学校生活 难度:易 建议用时:5分钟
It's only my third week at my new school and I love it! Today is Friday—the best day of the week at Central High School.
Why? My first class is Music. I'm learning to play the drums this year and I love it! I practise every lunchtime in the music room.
Then we have Maths. We have a test every Friday. After Maths,we have English. I'm in the English class now—everybody is writing their projects called A Day at Central High School. On the sports field,the soccer team is practising for the match on Saturday.
Friday afternoons are great because we can choose our classes. This term I'm doing food technology. We have great fun. We make some fantastic dishes—cake,biscuits! Who says cooking is just for girls?
1. What's the writer's best day of the week at school?
A. Wednesday.
B. Thursday.
C. Friday.
D. Sunday.
2. What are the students doing in the English class?
A. Reading English.
B. Writing projects.
C. Having a discussion.
D. Making a speech.
3. What does the writer think of the cooking class?
A. Boring.
B. Difficult.
C. Interesting.
D. Tiring.
词数:140 体裁:记叙文 核心素养:思维品质
话题:学校生活 难度:易 建议用时:5分钟
It's only my third week at my new school and I love it! Today is Friday—the best day of the week at Central High School.
Why? My first class is Music. I'm learning to play the drums this year and I love it! I practise every lunchtime in the music room.
Then we have Maths. We have a test every Friday. After Maths,we have English. I'm in the English class now—everybody is writing their projects called A Day at Central High School. On the sports field,the soccer team is practising for the match on Saturday.
Friday afternoons are great because we can choose our classes. This term I'm doing food technology. We have great fun. We make some fantastic dishes—cake,biscuits! Who says cooking is just for girls?
1. What's the writer's best day of the week at school?
A. Wednesday.
B. Thursday.
C. Friday.
D. Sunday.
2. What are the students doing in the English class?
A. Reading English.
B. Writing projects.
C. Having a discussion.
D. Making a speech.
3. What does the writer think of the cooking class?
A. Boring.
B. Difficult.
C. Interesting.
D. Tiring.
答案:
1. C [解析]细节理解题。根据第一段中的“Today is Friday—the best day of the week...”可知,星期五是作者认为一周当中最好的一天。故选 C。2. B [解析]细节理解题。根据第三段中的“I'm in the English class now—everybody is writing their projects called A Day at Central High School.”可知,他们在写项目报告。故选 B。3. C [解析]细节理解题。根据最后一段中的“We have great fun.”可知,作者认为上烹饪课是很有趣的。故选 C。
1. What does Tom usually do first after he gets up in the morning?
2. How does Tom go to school?
3. 跨学科 数字计算 How many classes does Tom have every day?
4. 请把文中画线的句子翻译成汉语。
5. How does Tom like Chinese people?
He usually reads Chinese (after getting up/he gets up).
2. How does Tom go to school?
He goes to school by bike. /By bike.
3. 跨学科 数字计算 How many classes does Tom have every day?
He has six classes every day. /Six classes.
4. 请把文中画线的句子翻译成汉语。
他们俩都是在电视台工作的记者。
5. How does Tom like Chinese people?
He thinks Chinese people are friendly.
答案:
1. He usually reads Chinese (after getting up/he gets up). 2. He goes to school by bike. /By bike. 3. He has six classes every day. /Six classes. 4. 他们俩都是在电视台工作的记者。 5. He thinks Chinese people are friendly.
查看更多完整答案,请扫码查看