2025年1课3练单元达标测试七年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年1课3练单元达标测试七年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年1课3练单元达标测试七年级英语上册译林版》

1. 比赛何时开始?
When does
the match
start
?
2. 他们有时放学后练习打排球。
They sometimes
practise playing volleyball
after school.
3. 每天做早操对我们有益。
Doing morning exercises
every day is good for us.
4. 祝愿我们校队好运。
Wish
our school team
good luck
.
5. 我们学校每年开展一次实践旅行活动。
We
have a field trip
every year in our school.
答案: 1. When does;start 2. practise playing volleyball 3. Doing morning exercises 4. Wish;good luck 5. have a field trip
五、完形填空
词数:160 体裁:记叙文 核心素养:思维品质
话题:校园生活 难度:中 建议用时:6分钟
Li Tianyi,25,is a student at Nanjing University of Science and Technology(南京理工大学). He also teaches(教)students ______1______ at the university. Now,he is famous(出名的). Many people get to know him because of his ______2______.
Li is good at Maths. He works hard ______3______ finds some good ways(方法)to learn Maths well. So he wants to share(分享)______4______ ways of learning with other students. Li ______5______ wears a black T-shirt and gives lessons in a big classroom.
Li teaches Maths in easy and fun ways. He sometimes uses an umbrella or ______6______ bag of bread to help his students learn. He always says something ______7______ in his class. His students think he is humorous(幽默的)and they like his class very much. ______8______ the help of Li,lots of students begin to like Maths.
“I like teaching and I'm happy I can ______9______ my students. I want ______10______ to keep learning Maths after my class,”says Li.
1. A. English
B. Art
C. Maths
D. History
2. A. lessons
B. friends
C. subjects
D. schools
3. A. or
B. but
C. and
D. so
4. A. her
B. your
C. my
D. his
5. A. always
B. only
C. then
D. too
6. A. a
B. an
C. the
D. /
7. A. interesting
B. difficult
C. relaxing
D. nice
8. A. For
B. About
C. With
D. In
9. A. help
B. ask
C. know
D. finish
10. A. us
B. them
C. you
D. him
答案: 【文章大意】本文是一篇记叙文,介绍了南京理工大学的学生非常爱数学。他在大学里给学生们上课教他们怎样学数学。1. C [解析]考查名词辨析。句意:他在大学里也教学生们数学。English 英语;Art 美术;Maths 数学;History 历史。根据下文“… finds some good ways to learn Maths well”可知,他教数学。故选 C。2. A [解析]考查名词辨析。句意:许多人认识他是因为他的课。lesson 课;friend 朋友;subject 学科;school 学校。他是位老师,应是因为授课而闻名。故选 A。3. C [解析]考查连词辨析。句意:他努力学习,找到一些学好数学的好方法。or 或者;but 但是;and 和;so 因此。finds 与 works 都是本句的谓语,故用 and 连接。故选 C。4. D [解析]考查代词辨析。句意:他想要将他的学习方法分享给别的学生。her 她的;your 你的;my 我的;his 他的。此处应用 his 代指他的,修饰 ways。故选 D。5. A [解析]考查副词辨析。句意:他总是穿着一件黑色的 T 恤,在一个大教室里上课。always 总是;only 仅;then 然后;too 也。故选 A。6. A [解析]考查冠词辨析。句意:他有时用一把雨伞和一包面包来帮助学生们学习。bag 是以辅音音素开头的单词,所以前面要用 a。故选 A。7. A [解析]考查形容词辨析。句意:他总是在他的课上说一些有趣的事情。interesting 有趣的;difficult 难的;relaxing 令人放松的;nice 好的。根据下文“think he is humorous(幽默的)”可知答案。故选 A。8. C [解析]考查介词辨析。句意:在李的帮助下,许多学生开始喜欢数学。with the help of 在……的帮助下,是固定搭配。故选 C。9. A [解析]考查动词辨析。句意:我喜欢教学,我高兴的是能帮助我的学生。help 帮助;ask 问;know 知道;finish 完成。老师应是帮助学生学习,故选 help。故选 A。10. B [解析]考查代词辨析。句意:我想要他们在我的课后继续学数学。us 我们;them 他们;you 你们;him 他。故选 B。
六、阅读理解
词数:136 体裁:记叙文 核心素养:思维品质
话题:人物介绍 难度:中 建议用时:5分钟
Hello,everyone. I am Eric,a student in No. 1 Middle School. Now let me tell you about my favourite teacher.
My favourite teacher is Mrs Plath. She is my English teacher. She is my friend John's aunt,too. She is good to every student in my class. Everyone likes her. She gives us some interesting homework. It's relaxing for me to do the homework.
Now Mrs Plath is 40. She has many things to do. She has three classes a day. And she helps in the reading club after school. She helps children read and makes them love books.
I think good teachers can make students love school. They have a good influence(影响)on their students. Mrs Plath is a good teacher. I want to thank her. I want to be a teacher like her.
1. What can we know from the second paragraph(第二段)?
A. John is Eric's classmate.
B. Eric thinks the homework is fun.
C. The English teacher is Eric's aunt.
D. Some students don't like English in Eric's class.
2. What does Mrs Plath do after school?
A. She writes books.
B. She helps students with their homework.
C. She helps in the reading club.
D. She plays games with her students.
3. 中考新考法 标题归纳 Which is the best title?
A. A fun teacher
B. A teacher's day
C. My favourite teacher
D. A teacher and her students
答案: 【文章大意】本文介绍了艾瑞克最喜欢的老师——Mrs Plath。1. B [解析]推理判断题。根据“She gives us some interesting homework.”可知,艾瑞克认为家庭作业是有趣的。故选 B。2. C [解析]细节理解题。根据“And she helps in the reading club after school.”可知,放学后,普莱斯老师去读书俱乐部帮忙。故选 C。3. C [解析]最佳标题题。根据首段“Now let me tell you about my favourite teacher.”及全文可知,本文介绍了作者艾瑞克最喜欢的老师,因此 C 选项“我最喜欢的老师”符合最佳标题。故选 C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭