第45页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
1. The little boy often has
2. My sister often
3.(2024·苏州昆山、太仓、常熟、张家港四市期中)What
4. The playground is so big and
5. We have a lot of interesting
special
/'speʃl/ ideas.2. My sister often
borrows
(借)books from the library after school.3.(2024·苏州昆山、太仓、常熟、张家港四市期中)What
else
(其他)do you want to buy for your mum?4. The playground is so big and
thousands
(千)of students can play together in it.5. We have a lot of interesting
events
in the school hall.
答案:
1. special 2. borrows 3. else 4. thousands 5. events
1.(2024·南京鼓楼区期中)It only takes me a few minutes
2. Nanjing is a beautiful city. About 8
3. Many students use the mobile phones(手机)
4. —What about
—Good idea.
5. Many students and I become
to borrow
(borrow)a book from the school library.2. Nanjing is a beautiful city. About 8
thousand
(thousand)people come here to enjoy flowers every winter.3. Many students use the mobile phones(手机)
to help
(help)with English.4. —What about
going
(go)to the library?—Good idea.
5. Many students and I become
friends
and they are friendly
to me.(friend)
答案:
1. to borrow 2. thousand 3. to help 4. going 5. friends; friendly
1. —Do you look like your sister?
—No,we ______
A.look the same
B.look different
C.look like
D.look at
—No,we ______
B
.A.look the same
B.look different
C.look like
D.look at
答案:
B [解析]考查动词短语。句意:——你看起来像你的姐姐吗?——不,我们看起来不一样。look the same 看起来一样;look different 看起来不同;look like 看起来像……;look at 看着。由前面的 No 可知,答案是否定的,因此答语不能是肯定的回答,因此排除 A;D 不合语意,排除;C 表达不完整,排除。故选 B。
2. —Sandy,can you ______ me a pen?
—Sorry,I'm using it. You can ______ one from Bob.
A.lend;borrow
B.borrow;lend
C.lend;lend
—Sorry,I'm using it. You can ______ one from Bob.
A
A.lend;borrow
B.borrow;lend
C.lend;lend
答案:
A [解析]考查动词辨析。句意:——桑迪,你能借我一支钢笔吗?——对不起,我在用它。你可以向鲍勃借一个。lend 借出;borrow 借入。根据“me a pen”可知是把钢笔借给“我”,用 lend sb sth 结构;根据“one from Bob”可知是从鲍勃那借一个,用 borrow sth from sb 结构。故选 A。
3. This book is ______ and the students are all ______ in it.
A.interesting;interesting
B.interesting;interested
C.interested;interesting
D.interested;interested
B
A.interesting;interesting
B.interesting;interested
C.interested;interesting
D.interested;interested
答案:
B [解析]考查形容词辨析。句意:这本书很有趣,所有的学生对它都很感兴趣。interesting 有趣的,常常修饰事物或人;interested 感兴趣的,主语常常是人,常构成 be interested in 短语,意思是“对……感兴趣”。故选 B。
4. —Who is singing in the next room? It
—It's Jenny. She is good at singing.
A.looks
B.smells
C.sounds
D.tastes
C
so good.—It's Jenny. She is good at singing.
A.looks
B.smells
C.sounds
D.tastes
答案:
C [解析]考查感官动词辨析。句意:——谁在隔壁房间唱歌,听起来真好听。——是珍妮。她擅长唱歌。look 看起来;smell 闻起来;sound 听起来;taste 尝起来。故选 C。
5. Our school library has ______ books and three ______ of them are new.
A.thousands of;thousands
B.thousand;thousand
C.thousands;thousands
D.thousands of;thousand
D
A.thousands of;thousands
B.thousand;thousand
C.thousands;thousands
D.thousands of;thousand
答案:
D [解析]考查数词用法。句意:我们学校图书馆有几千册书,其中三千册是新的。thousand 表示“约数”时通常用 thousands of 结构,但表示“确数”时,不能用复数形式。故选 D。
1. Students can
2.
3.
4. You can find
5.
borrow lots of
books from
the school library.2.
What else
did your teacher talk about
with you?3.
Thank you for helping
me find my keys.4. You can find
the answer to
this question from the book.5.
Thousands of students
are watching the basketball match in the school gym.
答案:
1. borrow lots of; from 2. What else; talk about 3. Thank you for helping 4. the answer to 5. Thousands of students
1. How many floors are classrooms in the school?
A. One.
B. Two.
C. Four.
D. Five.
2.Who can read books in the library?
A. Only school teachers.
B.The students in Grade 9.
C.The students and the teachers with cards
D Only students with money.
3.[中考新考法]标题归纳 The best title for this passage can be"______".
A. My Library Teacher
B.The Rules in the Library
C. How to Get into the Library
D. My School Library
4.[中考新考法]推断文章结构 What is the structure (结构) of the passage?

A. One.
B. Two.
C. Four.
D. Five.
C
2.Who can read books in the library?
A. Only school teachers.
B.The students in Grade 9.
C.The students and the teachers with cards
D Only students with money.
C
3.[中考新考法]标题归纳 The best title for this passage can be"______".
A. My Library Teacher
B.The Rules in the Library
C. How to Get into the Library
D. My School Library
D
4.[中考新考法]推断文章结构 What is the structure (结构) of the passage?
A
答案:
1. C [解析]细节理解题。根据“Our classrooms are on the second to fifth floor”可知教室在二楼至五楼,共四层。故选 C。2. C [解析]细节理解题。根据“Students of all classes and all the teachers can visit the library. We all have library cards”可知有图书证的学生和老师都可以在图书馆读书。故选 C。3. D [解析]标题归纳题。本文主要介绍了作者学校的图书馆,以选项 D“我学校的图书馆”为标题最合适。故选 D。4. A [解析]文章结构题。第一段引出了学校图书馆这个话题;第二至第四段介绍了图书馆的相关信息;第五段进行了总结。故选 A。
查看更多完整答案,请扫码查看