2025年1课3练单元达标测试七年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年1课3练单元达标测试七年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年1课3练单元达标测试七年级英语上册译林版》

1. —What's your favourite h
hobby
?
—I like playing basketball best.
2. —What does your father often do in the morning?
—He often
jogs
(慢跑)for half an hour.
3. Now
paper-cutting
(剪纸)is becoming more and more popular around the world.
4. I often do sport after school. It helps me to keep f
fit
.
5. Wow! This picture is very nice. Who p
paints
it?
答案: 1. hobby 2. jogs 3. paper-cutting 4. fit 5. paints
— 
A
 does he go to the Reading Club?
—Once a week.
A.How often   
B.How many times
C.How long   
D.How far
答案: 1. A [解析]考查疑问词辨析。句意:——他多长时间去一次阅读俱乐部?——一周一次。答句表示动作的频率,由此可推断上句询问做事的频率,应用how often表示,意思是“多长时间一次”。故选A。易错警示 how many times意思是“多少次”,回答时只要回答次数即可,如:once,three times等。
2. The little girl,      her parents,      reading.
A

A.like; likes   
B.likes; likes
C.likes; like   
D.is like; likes
答案: 2. A [解析]考查like的用法。句意:这个小姑娘,像她的父母一样,喜欢读书。like作介词时,意为“像……一样”;like作动词时,意为“喜欢”,且“The little girl”是单数名词,like后加s。故选A。
3.(2024·常州新北区实验中学期中)—Does your son always do his homework late at night?
—Yes. He      leaves today's work for tomorrow.
B

A.always   
B.never
C.often   
D.usually
答案: 3. B [解析]考查频率副词辨析。句意:——你儿子晚上总是做作业很晚吗?——是的。他从不把今天的作业推到明天。always总是;never从不;often常常;usually经常。故选B。
4.(2024·淮安淮安区期中)She always      TV after supper but sometimes she enjoys      to music.
B

A.watch; listening   
B.watches; listening
C.watching; listens   
D.watches; listen
答案: 4. B [解析]考查一般现在时用法及非谓语动词的用法。句意:她晚饭后总是看电视,但是有时她喜欢听音乐。根据句意可知前空用一般现在时,主语she是第三人称单数,故谓语动词用第三人称单数形式;enjoy后跟动词-ing形式。故选B。
5.(2024·淮安清江浦区三校期中)—     everybody here today?
—Sorry,I      know.
D

A.Is; doesn't   
B.Does; doesn't
C.Does; don't   
D.Is; don't
答案: 5. D [解析]考查be动词和助动词的用法。句意:——今天大家都来了吗?——对不起,我不知道。在上句中,没有行为动词,副词here在句中作表语,故可知用be动词作谓语。答句中有行为动词know,前面应用助动词,其主语是I,故助动词用do。根据“sorry”可知,助动词用否定形式。故选D。
三、阅读理解
词数: 199 体裁: 应用文 核心素养: 思维品质
话题: 爱好 难度: 中 建议用时: 7分钟
| I enjoy riding a bike best. I think it's very interesting. I often ride a bike to the countryside on weekends. Along the way,I see trees,flowers,rivers and mountains. Sometimes the ride makes me tired,but I feel comfortable when I am back home. —Jack |
| I'm learning Tai Chi from my grandpa these days. It is slow but great,and it's good for keeping healthy. Also,practicing Tai Chi helps me become more careful and more patient. When I feel bored or angry,I will practice it and then I'll become quiet and not think too much. —Sara |
续表
| I like outdoor sport. Mountain climbing is the one to bring me much fun. For some people,it may be dangerous. But for me,I can feel excited and successful when I get to the top of the mountain. To keep safe,climbing with some friends and making a careful plan are greatly important. —Tony |
| Different from other girls,I like bungee jumping(蹦极)best. In fact,it's not that dangerous as others think. When I fall from a high place,I always shout loudly and feel like a bird flying in the air. It's cool! —Kate |
1. What do the four young people talk about?
A. Their daily life.
B. Their favourite sport.
C. Their family.
D. Their dreams.
2. 中考新考法 细节多选 How to keep safe when climbing mountains according to Tony?
①Climbing with others.
②Taking enough food and drinks.
③Making a plan.
④Getting to the top of the mountain.
A. ①②  B. ②③ C. ②④  D. ①③
链接《教材核心考点新考法讲练》"细节多选题解题技巧"
3. What does Kate always do while she is doing bungee jumping?
A. Sing excitedly. B. Laugh happily.
C. Shout loudly. D. Cry sadly.
4. What can we know from the passage?
A. Jack often rides a bike to mountains.
B. Sara is learning Tai Chi from her teacher.
C. Kate doesn't think bungee jumping is dangerous.
D. Tony always likes climbing mountains by himself.
答案: 【文章大意】本文讲述了四名年轻人喜欢的运动,并详细地介绍了他们对运动的看法。1. B [解析]细节理解题。根据“I enjoy riding a bike best.”“I'm learning Tai chi from my grandpa these days.”“I like outdoor sports.”及“Different from other girls,I like bungee jumping(蹦极)best.”可知,他们谈论的是最喜欢的体育运动。故选B。2. D [解析]细节理解题。根据“To keep safe,climbing with some friends and making a careful plan are greatly important.”可知,和朋友们一起攀岩并制定一个周密的计划是非常重要的。故选D。3. C [解析]细节理解题。根据“When I fall from a high place,I always shout loudly and feel like a bird flying in the air.”可知,凯特在蹦极的时候总是大声呼喊。故选C。4. C [解析]细节理解题。根据“In fact,it's not that dangerous as others think.”可知,凯特认为蹦极不危险。选项C表述正确。故选C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭