第102页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
一、词组翻译
1. 去购物
2. 管好钱
3. 付……钱
4. 另一半
5. 尽力做某事
1. 去购物
go shopping
2. 管好钱
manage money well
3. 付……钱
pay for
4. 另一半
the other half
5. 尽力做某事
try to do sth
答案:
1. go shopping 2. manage money well 3. pay for 4. the other half 5. try to do sth
1.
2. Lily always tries
3. Chen Jie is a
4. The boy spends a lot of time
5. It is important
Does
it matter
(matter)to leave school so early?2. Lily always tries
to help
(help)us with maths.3. Chen Jie is a
good
basketball player and she plays basketball well
.(good)4. The boy spends a lot of time
helping
(help)his mum with housework.5. It is important
to save
(save)money for a rainy day.
答案:
1. Does; matter 2. to help 3. good; well 4. helping 5. to save
1. The new smartphone is not ______ and I don't have ______ to buy it.
A.cheap enough; enough money
B.expensive enough; money enough
C.enough cheap; enough money
D.enough expensive; money enough
A
A.cheap enough; enough money
B.expensive enough; money enough
C.enough cheap; enough money
D.enough expensive; money enough
答案:
A [解析]考查 enough 的用法。句意:这款新的智能手机不够便宜,我没有足够的钱买它。当 enough 修饰形容词时,应放在形容词之后;当 enough 修饰名词时,应放在名词之前。故选 A。
2. —This pair of purple gloves ______ really nice. I want to buy ______ for my mother.
—It sounds like a good idea. I also want to buy ______ for my mother.
A.looks; it; one
B.look; them; them
C.looks; them; a pair
D.look; it; a pair
—It sounds like a good idea. I also want to buy ______ for my mother.
C
A.looks; it; one
B.look; them; them
C.looks; them; a pair
D.look; it; a pair
答案:
C [解析]考查主谓一致和代词的用法。句意:——这副紫色手套看起来真漂亮。我想买给我妈妈。——听起来是个好主意。我也想给我妈妈买一副。第一空主语是“This pair of”,谓语动词用单数形式,排除 B、D 项;第二空是指代前面的“紫色手套”,是复数,应该用 them;第三空指一副(手套),用 a pair。故选 C。
3. This cake is delicious! Can I have ______ piece,please?
A.another
B.other
C.others
D.the other
A
A.another
B.other
C.others
D.the other
答案:
A [解析]考查不定代词的用法。句意:这个蛋糕真好吃!我能再吃一块吗?another 表示“又一个,三者或三者以上中的另一个”;other 表示“其他的”;others 表示“其他人”;the other 表示“两者中的另一个”。此处说话者还要再吃一块蛋糕。故选 A。
4. This cinema is ______ place to watch films.
A.good a really
B.a good really
C.a really good
D.really good a
C
A.good a really
B.a good really
C.a really good
D.really good a
答案:
C [解析]考查修饰词的排序。句意:这个电影院确实是一个看电影的好地方。限定词放在其他修饰词之前。当副词修饰形容词时,副词应该放在形容词的前面。故选 C。
5. We students should spend much of our time ______ learning,but not ______ games.
A.in; in
B.in; on
C.on; on
D.on; in
B
A.in; in
B.in; on
C.on; on
D.on; in
答案:
B [解析]考查介词辨析。句意:学生应该把大多数时间用在学习上,而不是游戏上。spend 的结构主要有 spend… (in) doing sth 和 spend… on sth 两种。故选 B。
1. ______ money ______ in every family?
2. They ______ some money ______ daily needs.
3. This girl is old enough ______ ______ to school.
4. ______ ______ ______ parents always have enough money?
5. I ______ think that ______ a great idea.
Does
matter
2. They ______ some money ______ daily needs.
pay
for
3. This girl is old enough ______ ______ to school.
to
go
4. ______ ______ ______ parents always have enough money?
Why
do
your
5. I ______ think that ______ a great idea.
don't
is
答案:
1. Does; matter 2. pay; for 3. to go 4. Why do your 5. don't; is
(
(
(
(
(
B
)1. One day,Penny bought a pearl necklace for her mother in a shop.(
A
)2. Penny managed to pay off the price for the necklace.(
B
)3. Penny's father really wanted to get the plastic pearl necklace.(
A
)4. Penny loved her father more than the necklace.(
A
)5. From the passage,we can learn how to educate kids in a right way.
答案:
1. B [解析]细节理解题。根据“She wanted it very much,so she asked her mother to buy it for her.”可知,是为她自己买珍珠项链,而不是买给妈妈。故选 B。2. A [解析]细节理解题。根据“Penny also did part time jobs to make pocket money. She worked very hard. Soon she succeeded in paying off the price for the necklace.”可知,她在想方设法赚取买项链的钱。故选 A。3. B [解析]细节理解题。根据“He then pulled a cute box out of his pocket. Inside the box was a real and colorful pearl necklace.”可知,他并不是真的想要这条塑料的珍珠项链,而是准备给女儿一条真的珍珠项链。故选 B。4. A [解析]细节理解题。根据“She handed the necklace to his father.”可知,女儿还是把自己最爱的这条塑料项链给爸爸了,因此是很爱爸爸的。故选 A。5. A [解析]主旨大意题。根据妈妈怎样给女儿买项链,以及爸爸教会女儿怎么分享,可知这篇文章是在告诉我们家长应该用正确的方式来教育孩子。故选 A。
查看更多完整答案,请扫码查看