第44页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
我们现在出行靠手机导航,以前的人出行靠什么识路呢?请阅读文章,完成练习。
Many years ago,there was no light at night. People could find the way by stars.
Later,people could make a map. They walked around a place and wrote notes. Then they drew a map.
Sometimes,people went to other cities. There were no planes or trains then. So they went by ship. Compass could help them at sea.
Now,when people walk on the road or drive a car,they can use their phones. It's very helpful.
I am a mother of three children,two daughters and a little son. I always want to teach them everything. I teach them how to cook,how to wash clothes,how to buy things and how to go to school by themselves.
I find that my daughters can't read a map. They want to go to Green Park. It is a far-away place. So I ask them,"Can you use a map?" They say,"A map? We don't know how to use it. We use our phones. There's a map APP on our phones."
Now people use their phones to find the directions(方向). But I still want my daughters to know how to use a map. So I teach them how to use it.
After an hour,I finish(结束) my teaching. "Do you know how to use a map now?"
"No. It's difficult to use a map. We will still use our phones."
一、根据短文中出现的顺序,用阿拉伯数字给下列图片排序。
( ) ( ) ( ) ( )
二、选择正确的答案。
( )1. What does the writer want to teach her children?
A. How to read.
B. How to write.
C. Everything.
( )2. Finally,what do the daughters use?
A. A map.
B. A compass.
C. Their phones.
Many years ago,there was no light at night. People could find the way by stars.
Later,people could make a map. They walked around a place and wrote notes. Then they drew a map.
Sometimes,people went to other cities. There were no planes or trains then. So they went by ship. Compass could help them at sea.
Now,when people walk on the road or drive a car,they can use their phones. It's very helpful.
I am a mother of three children,two daughters and a little son. I always want to teach them everything. I teach them how to cook,how to wash clothes,how to buy things and how to go to school by themselves.
I find that my daughters can't read a map. They want to go to Green Park. It is a far-away place. So I ask them,"Can you use a map?" They say,"A map? We don't know how to use it. We use our phones. There's a map APP on our phones."
Now people use their phones to find the directions(方向). But I still want my daughters to know how to use a map. So I teach them how to use it.
After an hour,I finish(结束) my teaching. "Do you know how to use a map now?"
"No. It's difficult to use a map. We will still use our phones."
一、根据短文中出现的顺序,用阿拉伯数字给下列图片排序。
二、选择正确的答案。
( )1. What does the writer want to teach her children?
A. How to read.
B. How to write.
C. Everything.
( )2. Finally,what do the daughters use?
A. A map.
B. A compass.
C. Their phones.
答案:
2 1 4 3
@@1. 由句子“I always want to teach them everything.”可知,这个妈妈什么都想教给她的孩子,故选C。2. 由句子“We will still use our phones.”可知,最后女孩们还是使用她们的手机,故选C。
@@1. 由句子“I always want to teach them everything.”可知,这个妈妈什么都想教给她的孩子,故选C。2. 由句子“We will still use our phones.”可知,最后女孩们还是使用她们的手机,故选C。
1. What new technology(技术) do you use in your daily life(日常生活)?
2. How do you open the door of your home?
I have lessons on the Internet.
2. How do you open the door of your home?
I use the key.
答案:
1. I have lessons on the Internet.(答案不唯一,只要体现科技改变生活都可以。)2. I use the key./I open the door with my fingerprint.(传统的方式是用钥匙开门,但是现在很多家庭已经实现无钥匙开门,用指纹等开门,答案合理即可。)
查看更多完整答案,请扫码查看