第77页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
( )1. Lily is from China and she wants to learn English.
( )2. John likes watching action films and comedies.
( )3. Both Rose and David like playing baseball.
( )4. David can speak French and English.
( )5. The four students want to find e-friends.
T
( )2. John likes watching action films and comedies.
F
( )3. Both Rose and David like playing baseball.
T
( )4. David can speak French and English.
F
( )5. The four students want to find e-friends.
T
答案:
【解析】:本题主要考查对阅读理解中细节信息的提取和判断能力。需要从每个网友的自我介绍中找出关键信息,与题目中的陈述进行对比,判断其正误。
1. 从Lily的自我介绍“Hi, I am Lily from Beijing, China. I want to learn English”可以直接得出Lily来自中国且想学英语,所以该陈述正确。
2. 由John的自我介绍“My favourite films are comedies(喜剧片), but I don't like thrillers(惊悚电影)”可知,他喜欢喜剧片,不喜欢惊悚电影,并未提及喜欢动作片,所以该陈述错误。
3. 从Rose的自我介绍“I like baseball”和David的自我介绍“I like playing basketball and baseball”可知,Rose和David都喜欢打棒球,该陈述正确。
4. 根据David的自我介绍“I speak two languages: Chinese and English”可知,David会说中文和英语,不会说法语,所以该陈述错误。
5. 从Lily的“I want an e - friend from New Zealand(新西兰)”、John的“I want to make friends with you!”、Rose的“Do you want to be my e - friend?”以及David的“Hope to be your new friend!”可知,这四个学生都想找网友,该陈述正确。
【答案】:
(1)T
(2)F
(3)T
(4)F
(5)T
1. 从Lily的自我介绍“Hi, I am Lily from Beijing, China. I want to learn English”可以直接得出Lily来自中国且想学英语,所以该陈述正确。
2. 由John的自我介绍“My favourite films are comedies(喜剧片), but I don't like thrillers(惊悚电影)”可知,他喜欢喜剧片,不喜欢惊悚电影,并未提及喜欢动作片,所以该陈述错误。
3. 从Rose的自我介绍“I like baseball”和David的自我介绍“I like playing basketball and baseball”可知,Rose和David都喜欢打棒球,该陈述正确。
4. 根据David的自我介绍“I speak two languages: Chinese and English”可知,David会说中文和英语,不会说法语,所以该陈述错误。
5. 从Lily的“I want an e - friend from New Zealand(新西兰)”、John的“I want to make friends with you!”、Rose的“Do you want to be my e - friend?”以及David的“Hope to be your new friend!”可知,这四个学生都想找网友,该陈述正确。
【答案】:
(1)T
(2)F
(3)T
(4)F
(5)T
( )1. Bob is a(n) ____ boy.
A. Chinese
B. English
C. American
( )2. [数字计算题] There are ____ students in Bob's class.
A. 44
B. 45
C. 46
( )3. [数字计算题] Bob usually has ____ lessons a day.
A. three
B. four
C. five
( )4. Bob goes to school from ____ to ____.
A. Monday; Friday
B. Monday; Saturday
C. Monday; Sunday
( )5. Bob sometimes makes model planes ____.
A. on Mondays and Tuesdays
B. on Fridays and Saturdays
C. at weekends
A. Chinese
B. English
C. American
B
( )2. [数字计算题] There are ____ students in Bob's class.
A. 44
B. 45
C. 46
B
( )3. [数字计算题] Bob usually has ____ lessons a day.
A. three
B. four
C. five
C
( )4. Bob goes to school from ____ to ____.
A. Monday; Friday
B. Monday; Saturday
C. Monday; Sunday
A
( )5. Bob sometimes makes model planes ____.
A. on Mondays and Tuesdays
B. on Fridays and Saturdays
C. at weekends
C
答案:
【解析】:
这是一道英语阅读理解选择题,主要考查学生对短文内容的理解和简单的数字计算能力。
1. 第一题是细节理解题,需要从短文中找到Bob的国籍信息。
2. 第二题是数字计算题,需要将班里女生和男生的人数相加得出总人数。
3. 第三题也是数字计算题,要把Bob上午和下午的课程数相加。
4. 第四题是常识推理题,根据一般的上学时间规律来选择。
5. 第五题是细节理解题,从短文中找到Bob制作模型飞机的时间。
【答案】:
1. B。根据短文“I'm from London.”可知Bob来自伦敦,伦敦是英国的城市,所以Bob是英国男孩,选B。
2. B。短文提到“There are twenty girls and twenty - five boys in our class.”,那么班级学生总数为$20 + 25 = 45$人,选B。
3. C。由“I usually have three lessons in the morning and two in the afternoon.”可知,Bob上午3节课,下午2节课,一天总共$3 + 2 = 5$节课,选C。
4. A。通常情况下,学生是从周一到周五上学,周六和周日休息,所以选A。
5. C。从“Sometimes I listen to music and make model planes.”以及前文“At weekends, I often do housework with my parents at home.”可知,Bob有时候在周末制作模型飞机,选C。
这是一道英语阅读理解选择题,主要考查学生对短文内容的理解和简单的数字计算能力。
1. 第一题是细节理解题,需要从短文中找到Bob的国籍信息。
2. 第二题是数字计算题,需要将班里女生和男生的人数相加得出总人数。
3. 第三题也是数字计算题,要把Bob上午和下午的课程数相加。
4. 第四题是常识推理题,根据一般的上学时间规律来选择。
5. 第五题是细节理解题,从短文中找到Bob制作模型飞机的时间。
【答案】:
1. B。根据短文“I'm from London.”可知Bob来自伦敦,伦敦是英国的城市,所以Bob是英国男孩,选B。
2. B。短文提到“There are twenty girls and twenty - five boys in our class.”,那么班级学生总数为$20 + 25 = 45$人,选B。
3. C。由“I usually have three lessons in the morning and two in the afternoon.”可知,Bob上午3节课,下午2节课,一天总共$3 + 2 = 5$节课,选C。
4. A。通常情况下,学生是从周一到周五上学,周六和周日休息,所以选A。
5. C。从“Sometimes I listen to music and make model planes.”以及前文“At weekends, I often do housework with my parents at home.”可知,Bob有时候在周末制作模型飞机,选C。
查看更多完整答案,请扫码查看