第128页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
(B)
My name is David. I'm a student. Every day, I get up at six thirty. Then I have breakfast at six forty. I go to school at seven fifteen. I have three lessons in the morning, and two lessons in the afternoon. I play football with my classmates at three forty. I go home at four ten. It's eight thirty now. It's time to go to bed.
阅读短文,判断正(T)误(F)。(每小题2分,共10分)
( ) 1. David is a teacher.
( ) 2. David has breakfast at six thirty.
( ) 3. David has seven lessons a day.
( ) 4. David likes playing basketball.
( ) 5. David goes to bed at eight thirty.
My name is David. I'm a student. Every day, I get up at six thirty. Then I have breakfast at six forty. I go to school at seven fifteen. I have three lessons in the morning, and two lessons in the afternoon. I play football with my classmates at three forty. I go home at four ten. It's eight thirty now. It's time to go to bed.
阅读短文,判断正(T)误(F)。(每小题2分,共10分)
( ) 1. David is a teacher.
( ) 2. David has breakfast at six thirty.
( ) 3. David has seven lessons a day.
( ) 4. David likes playing basketball.
( ) 5. David goes to bed at eight thirty.
答案:
【解析】:本题需要根据所给的短文内容,判断每个句子的正误。这要求我们仔细阅读短文,理解短文中的信息,并将其与题目中的句子进行对比。
1. 第一个句子“David is a teacher.”与短文中的“My name is David. I'm a student.”相矛盾,因此判断为错误。
2. 第二个句子“David has breakfast at six thirty.”与短文中的“Then I have breakfast at six forty.”不符,因此判断为错误。
3. 第三个句子“David has seven lessons a day.”与短文中的“I have three lessons in the morning, and two lessons in the afternoon.”相符,3+2=5,不是7,因此判断为错误。
4. 第四个句子“David likes playing basketball.”与短文中的“I play football with my classmates.”不符,短文中提到的是踢足球,而非打篮球,因此判断为错误。
5. 第五个句子“David goes to bed at eight thirty.”与短文中的“It's eight thirty now. It's time to go to bed.”相符,因此判断为正确。
【答案】:
1. F
2. F
3. F
4. F
5. T
1. 第一个句子“David is a teacher.”与短文中的“My name is David. I'm a student.”相矛盾,因此判断为错误。
2. 第二个句子“David has breakfast at six thirty.”与短文中的“Then I have breakfast at six forty.”不符,因此判断为错误。
3. 第三个句子“David has seven lessons a day.”与短文中的“I have three lessons in the morning, and two lessons in the afternoon.”相符,3+2=5,不是7,因此判断为错误。
4. 第四个句子“David likes playing basketball.”与短文中的“I play football with my classmates.”不符,短文中提到的是踢足球,而非打篮球,因此判断为错误。
5. 第五个句子“David goes to bed at eight thirty.”与短文中的“It's eight thirty now. It's time to go to bed.”相符,因此判断为正确。
【答案】:
1. F
2. F
3. F
4. F
5. T
(C)
(It's Friday today. There are four lessons in the morning and two in the afternoon. The students are at school, but Tony isn't. He wants to go to the zoo. So he calls his teacher Mr Green.)
Tony: May I speak to Mr Green?
Mr Green: Yes, speaking.
Tony: Hi, Mr Green. This is Tony's father.
Mr Green: Why isn't Tony at school?
Tony: I'm sorry, Mr Green. Tony is ill today. He cannot go to school.
Mr Green: What's wrong with him?
Tony: He is not so good today. He has a bad cold.
Mr Green: I'm sorry to hear that. But who's speaking now?
Tony: My father.
阅读对话,选择正确的答案。(每小题2分,共10分)
( ) 1. There are ______ lessons today.
A. four B. two C. six
( ) 2. Tony is ______ now.
A. at school B. at home C. in the zoo
( ) 3. Tony may want to ______ today.
A. see animals B. have lessons C. sleep in bed
( ) 4. ______ calls Mr Green.
A. Tony B. Tony's father C. Tony's grandfather
( ) 5. Mr Green is Tony's ______.
A. friend B. father C. teacher
(It's Friday today. There are four lessons in the morning and two in the afternoon. The students are at school, but Tony isn't. He wants to go to the zoo. So he calls his teacher Mr Green.)
Tony: May I speak to Mr Green?
Mr Green: Yes, speaking.
Tony: Hi, Mr Green. This is Tony's father.
Mr Green: Why isn't Tony at school?
Tony: I'm sorry, Mr Green. Tony is ill today. He cannot go to school.
Mr Green: What's wrong with him?
Tony: He is not so good today. He has a bad cold.
Mr Green: I'm sorry to hear that. But who's speaking now?
Tony: My father.
阅读对话,选择正确的答案。(每小题2分,共10分)
( ) 1. There are ______ lessons today.
A. four B. two C. six
( ) 2. Tony is ______ now.
A. at school B. at home C. in the zoo
( ) 3. Tony may want to ______ today.
A. see animals B. have lessons C. sleep in bed
( ) 4. ______ calls Mr Green.
A. Tony B. Tony's father C. Tony's grandfather
( ) 5. Mr Green is Tony's ______.
A. friend B. father C. teacher
答案:
【解析】:
这是一道阅读理解选择题,考查的是对对话内容的理解和分析能力。我们需要先读懂对话内容,然后根据对话内容去回答每个问题。
1. 对话中提到了"There are four lessons in the morning and two in the afternoon.",所以今天有4+2=6节课,选项C正确。
2. 对话中Tony的爸爸说"Tony is ill today. He cannot go to school.",所以Tony现在不在学校,而是在家,选项B正确。
3. 对话中提到"He wants to go to the zoo.",说明Tony可能想去看动物,选项A正确。
4. 对话开始时,Tony说"May I speak to Mr Green?",但随后Tony说"Hi, Mr Green. This is Tony's father.",说明是Tony的爸爸打的电话,选项B正确。
5. 对话开始时,Tony说"May I speak to Mr Green?",随后Mr Green回答"Yes, speaking.",以及后面Mr Green问"Why isn't Tony at school?",可以推断出Mr Green是Tony的老师,选项C正确。
【答案】:
1. C
2. B
3. A
4. B
5. C
这是一道阅读理解选择题,考查的是对对话内容的理解和分析能力。我们需要先读懂对话内容,然后根据对话内容去回答每个问题。
1. 对话中提到了"There are four lessons in the morning and two in the afternoon.",所以今天有4+2=6节课,选项C正确。
2. 对话中Tony的爸爸说"Tony is ill today. He cannot go to school.",所以Tony现在不在学校,而是在家,选项B正确。
3. 对话中提到"He wants to go to the zoo.",说明Tony可能想去看动物,选项A正确。
4. 对话开始时,Tony说"May I speak to Mr Green?",但随后Tony说"Hi, Mr Green. This is Tony's father.",说明是Tony的爸爸打的电话,选项B正确。
5. 对话开始时,Tony说"May I speak to Mr Green?",随后Mr Green回答"Yes, speaking.",以及后面Mr Green问"Why isn't Tony at school?",可以推断出Mr Green是Tony的老师,选项C正确。
【答案】:
1. C
2. B
3. A
4. B
5. C
查看更多完整答案,请扫码查看