第82页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
Ⅰ 完形填空
体裁:记叙文 题材:购物 词数:182 难度:★★★ 建议用时:6分钟
[2025江苏淮安质检]I'm a student in Suzhou. A big shop is next to my school. I can usually 1 some new things there. From the shop, I can 2 lots of food, drinks and clothes.
It's Sunday today. I don't have any classes, so I'm very 3. I go to the shop with 4 friend Tina in the morning. I need a 5. I can see jackets in many different 6 there. I take a purple one. It's 7 79 yuan. Tina sees a pink cap. She 8 it on and it looks nice on her. She 9 it very much. It's 69 yuan. Tina thinks it's a little 10. She doesn't buy it at once (立即). She 11 it and buys it at last (最终). The pants are on sale. 12 are they? They're 60 yuan a 13. I like blue a lot, 14 the shop doesn't have blue pants. Then we get out of the shop.
Tina and I have 15 at 11:30 in a small restaurant. In the afternoon, we go to a park. We have a great Sunday.
( )1.
( )2.
( )3.
( )4.
( )5.
( )6.
( )7.
( )8.
( )9.
( )10.
( )11.
( )12.
( )13.
( )14.
( )15.
体裁:记叙文 题材:购物 词数:182 难度:★★★ 建议用时:6分钟
[2025江苏淮安质检]I'm a student in Suzhou. A big shop is next to my school. I can usually 1 some new things there. From the shop, I can 2 lots of food, drinks and clothes.
It's Sunday today. I don't have any classes, so I'm very 3. I go to the shop with 4 friend Tina in the morning. I need a 5. I can see jackets in many different 6 there. I take a purple one. It's 7 79 yuan. Tina sees a pink cap. She 8 it on and it looks nice on her. She 9 it very much. It's 69 yuan. Tina thinks it's a little 10. She doesn't buy it at once (立即). She 11 it and buys it at last (最终). The pants are on sale. 12 are they? They're 60 yuan a 13. I like blue a lot, 14 the shop doesn't have blue pants. Then we get out of the shop.
Tina and I have 15 at 11:30 in a small restaurant. In the afternoon, we go to a park. We have a great Sunday.
( )1.
D
( )2.
B
( )3.
C
( )4.
C
( )5.
B
( )6.
B
( )7.
A
( )8.
C
( )9.
D
( )10.
B
( )11.
A
( )12.
C
( )13.
A
( )14.
D
( )15.
B
答案:
1.D 句意为:我可以经常在那儿找到一些新东西。cook意为“做饭”;work意为“工作”;drive意为“驾驶”;find意为“找到”。由语境可知,在商店里可以找到一些新事物。故选D项。2.B 句意为:从这个商店里,我可以买很多食物、饮料以及衣服。eat意为“吃”;buy意为“买”;give意为“给”;go意为“去”。商店是买东西的地方,此处指可以买到很多东西。故选B项。3.C 句意为:我没有课,所以我非常高兴。short意为“短的”;wide意为“宽的”;happy意为“高兴的”;strong意为“强壮的”。根据I don't have any classes可知,“我”没有课,所以应是开心的。故选C项。4.C 句意为:早上我和我的朋友蒂娜去商店。their意为“他们的”;his意为“他的”;my意为“我的”;her意为“她的”。根据“I go to the shop with... friend”可知,作者和自己的朋友一起去商店。故选C项。5.B 句意为:我需要一件夹克。T-shirt意为“T恤”;jacket意为“夹克”;skirt意为“短裙”;coat意为“大衣”。根据“I can see jackets...”可知,作者需要一件夹克。故选B项。6.B 句意为:在那儿我可以看到很多不同颜色的夹克。number意为“数量”;colour意为“颜色”;book意为“书”;problem意为“问题”。根据“I take a purple one.”可知,此处指不同颜色的。故选B项。7.A 句意为:它只要79元。根据语境可知,作者买下了这件夹克,应是价格比较合适,所以应当是只花费了79元。故选A项。8.C 句意为:她试戴了一下帽子…… try on表示“试穿;试戴”,是固定短语。故选C项。9.D 句意为:她很喜欢它。根据it looks nice on her可知,蒂娜戴着这个帽子很好看,所以应当是喜欢这个帽子。故选D项。10.B 句意为:蒂娜认为它有点贵。new意为“新的”;dear意为“昂贵的”;nice意为“好的”;heavy意为“重的”。根据“She doesn't buy it at once.”可知,她认为帽子有点贵,所以没有立刻就买。故选B项。11.A 句意为:她考虑了一下最终买了这个帽子。think about意为“考虑”;talk about意为“谈论”;look at意为“看”;look like意为“看起来像”。根据“She doesn't buy it at once.”和buys it at last可知,此处表示考虑。故选A项。12.C 根据“They're 60 yuan...”可知,此处是问价格。故选C项。13.A 句意为:一条裤子60元。pair意为“一条;一对”;kilo意为“千克”;bag意为“袋;包”;bottle意为“瓶”。根据语境可知,此处指一条裤子的价格,a pair of pants意为“一条裤子”。故选A项。14.D 句意为:我非常喜欢蓝色,但是商店没有蓝色裤子。前后内容是转折关系,用but连接。故选D项。15.B 句意为:我和蒂娜在11点30分去一家小餐馆吃了午餐。breakfast意为“早餐”;lunch意为“午餐”;map意为“地图”;help意为“帮助”。根据语境可知,她们吃午餐。故选B项。
Ⅱ 语法填空
体裁:记叙文 题材:故事与诗歌 词数:231 难度:★★★ 建议用时:6分钟
[2024江苏徐州期末]Lots of people become good at something when they are young. And quite a lot of children know what job they want 16. ______
At the time, Isabella was 18. ______
When Isabella designed and made clothes, she just did it 20. ______
Isabella has also found time to finish school. She's smart, and she has thousands 23. ______
"I get to follow 25. ______
体裁:记叙文 题材:故事与诗歌 词数:231 难度:★★★ 建议用时:6分钟
[2024江苏徐州期末]Lots of people become good at something when they are young. And quite a lot of children know what job they want 16. ______
to choose
when they grow up. But not everyone opens their own company. This is exactly what Isabella Rose Taylor has done so far. She started 17. ______designing/to design
clothes when she was eight years old.At the time, Isabella was 18. ______
interested
in painting. She used a lot of red, blue and yellow, and these 19. ______colours
helped her to think of new clothes which she could make.When Isabella designed and made clothes, she just did it 20. ______
for
fun. But people liked her designs and soon she started selling them online, so she has a company now. She runs her business at home. She has turned one room into 21. ______an
office and another into a studio where the clothes are made. As a designer, she often takes part in different fashion 22. ______shows
to bring her creative designs to public attention.Isabella has also found time to finish school. She's smart, and she has thousands 23. ______
of
fans online. It's wonderful that she has already had people who work for her. Above all, she 24. ______really
knows what is needed to succeed in the world of fashion."I get to follow 25. ______
my
dream and be a teenager at the same time. I think I'm pretty lucky," she says.
答案:
16. to choose 句意为:很多孩子都知道自己长大后想选择什么工作。此处是短语want to do sth,故填to choose。17. designing/to design 句意为:她八岁时开始设计衣服。start doing/to do sth表示“开始做某事”,故填designing/to design。18. interested 句意为:当时,伊莎贝拉对绘画感兴趣。短语be interested in意为“对……感兴趣”,故填interested。19. colours 句意为:她用了很多红色、蓝色和黄色,这些颜色帮助她想出可以做的新衣服。these后跟复数名词,故填colours。20. for 句意为:当伊莎贝拉设计和制作衣服时,她只是为了好玩这样做。for fun意为“为了好玩”,故填for。21. an 句意为:她把一间房间变成了办公室,另一间变成了制作衣服的工作室。此处泛指“一间办公室”,office的发音以元音音素开头,故填an。22. shows 句意为:作为一名设计师,她经常参加不同的时装秀,以引起公众对她的创意设计的关注。根据different,故填shows。23. of 句意为:她很聪明,而且在网上有成千上万的崇拜者。固定短语thousands of表示“成千上万的”,故填of。24. really 句意为:最重要的是,她真的知道在时尚界成功需要什么。此处应用副词really修饰后面的动词knows,故填really。25. my 空后是名词dream,应用形容词性物主代词my修饰,故填my。
查看更多完整答案,请扫码查看