第78页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
( )1. What is TRUE about the writer?
( )2. Why do more and more people like “green fashion”?
( )3. What does the underlined word “ugly” mean in Chinese?
( )4. Which is the best title for the passage?
C
( )2. Why do more and more people like “green fashion”?
C
( )3. What does the underlined word “ugly” mean in Chinese?
B
( )4. Which is the best title for the passage?
D
答案:
1. C 细节理解题。根据第一段最后一句可知,作者喜欢“绿色时尚”。故选 C 项。2. C 细节理解题。根据第二段中“But now, as people care more about the environment, more and more people think ‘green fashion’ is special and important.”可知,越来越多的人喜欢“绿色时尚”是因为它对环境有益。故选 C 项。3. B 词义猜测题。根据“In the past, some people didn't like these clothes at all, because they thought they were ugly when they wore ‘green’ clothes.”并结合选项可知,过去有些人根本不喜欢这些衣服,因为他们觉得穿这些衣服很难看。故选 B 项。4. D 主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍了“绿色时尚”,故选 D 项。
Ⅱ 阅读还原
体裁:记叙文 题材:日常活动 词数:121 难度:★★ 建议用时:4 分钟
答案 5—9
[2025 江苏连云港期末]Mary is a 13-year-old girl. She likes fashion very much. 5
It's cloudy today. 6
When she is waiting for the bus at the bus stop, she hears a little girl behind her saying to her mother, “Mum, look at the blind (失明的) sister. 9
After that, Mary never wears the sunglasses.
A.Let's help her get on the bus.
B.You don't have to wear sunglasses.
C.Mary feels angry for the girl's words.
D.Nowadays, wearing sunglasses is a fashion.
E.She always spends a lot of money on beautiful clothes.
F.Mary wants to go to her friend Gina's birthday party.
体裁:记叙文 题材:日常活动 词数:121 难度:★★ 建议用时:4 分钟
答案 5—9
[2025 江苏连云港期末]Mary is a 13-year-old girl. She likes fashion very much. 5
E
And she is always wearing the latest (最新的) fashion. These days, she loves sunglasses very much, because she thinks a pair of nice sunglasses can make her look very cool.It's cloudy today. 6
F
Before she goes out, she puts on her favourite sunglasses. Her mother says, “Mary, today is cloudy. 7B
” Mary smiles, “Mum, you are out! 8D
” Her mother doesn't say anything and Mary goes out.When she is waiting for the bus at the bus stop, she hears a little girl behind her saying to her mother, “Mum, look at the blind (失明的) sister. 9
A
”After that, Mary never wears the sunglasses.
A.Let's help her get on the bus.
B.You don't have to wear sunglasses.
C.Mary feels angry for the girl's words.
D.Nowadays, wearing sunglasses is a fashion.
E.She always spends a lot of money on beautiful clothes.
F.Mary wants to go to her friend Gina's birthday party.
答案:
5. E 根据“She likes fashion very much.”可知她很喜欢时尚,选项 E(她总是在漂亮的衣服上花很多钱。)符合语境。故选 E 项。6. F 根据“Before she goes out, she puts on her favourite sunglasses.”可知此处表示她要出去,选项 F(玛丽想去参加她朋友吉娜的生日聚会。)符合语境。故选 F 项。7. B 根据“Mary, today is cloudy.”可知她妈妈说今天是阴天,所以不必戴墨镜,选项 B(你不必戴墨镜。)符合语境。故选 B 项。8. D 根据“Mum, you are out!”可知玛丽说她妈妈过时了,戴墨镜是一种时尚,选项 D(如今,戴墨镜已成为一种时尚。)符合语境。故选 D 项。9. A 根据“Mum, look at the blind sister.”可知小女孩认为玛丽是失明的,所以想帮助她,选项 A(让我们帮她上公交车。)符合语境。故选 A 项。
查看更多完整答案,请扫码查看