第54页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
Ⅰ 阅读还原
体裁:说明文 题材:学校 词数:152 难度:★★ 建议用时:5分钟
答案 1—5
新素材素材话题:特殊体操比赛
[2025 江苏南通调研] Last October, a special gymnastics (体操) game took place in Yangwu Middle School, Guizhou Province. ____ They showed a special dance called “Golden Pheasant Dance (锦鸡舞)”. Wang Tingting, 15, likes this kind of gymnastics very much. “When I was young, I dreamt of being a dancer of this beautiful dance. ____ I feel happy with it,” she said.
Long Quan is a PE teacher in this school. ____ “It not only builds up students' bodies but also makes their school life colourful. Many students often watched the dance when they were little kids. ____ I hope this can attract (吸引) more students,” Long said.
Early in 2006, the school started to teach their students this dance. Rao Ruqi, a teacher of the school, thinks it means a lot. “____ I hope more schools can join us,” Rao said.
A. Now I can do it every day.
B. So they can learn it quickly now.
C. Students find it hard to learn the dance.
D. Many teachers and students would like to dance.
E. About 1,400 students joined in it.
F. He thinks it is good for students.
G. It is a great way to pass down (传递) our traditional culture.
体裁:说明文 题材:学校 词数:152 难度:★★ 建议用时:5分钟
答案 1—5
E A F B G
新素材素材话题:特殊体操比赛
[2025 江苏南通调研] Last October, a special gymnastics (体操) game took place in Yangwu Middle School, Guizhou Province. ____ They showed a special dance called “Golden Pheasant Dance (锦鸡舞)”. Wang Tingting, 15, likes this kind of gymnastics very much. “When I was young, I dreamt of being a dancer of this beautiful dance. ____ I feel happy with it,” she said.
Long Quan is a PE teacher in this school. ____ “It not only builds up students' bodies but also makes their school life colourful. Many students often watched the dance when they were little kids. ____ I hope this can attract (吸引) more students,” Long said.
Early in 2006, the school started to teach their students this dance. Rao Ruqi, a teacher of the school, thinks it means a lot. “____ I hope more schools can join us,” Rao said.
A. Now I can do it every day.
B. So they can learn it quickly now.
C. Students find it hard to learn the dance.
D. Many teachers and students would like to dance.
E. About 1,400 students joined in it.
F. He thinks it is good for students.
G. It is a great way to pass down (传递) our traditional culture.
答案:
阅读还原·语篇导读 本文介绍了贵州一所学校举行的特殊体操比赛及其积极意义。快速对答案 1—5 E A F B G 1. E 根据“They showed a special dance called...”可知,此处介绍参赛人员。选项 E(大约1,400 名学生参加了比赛。)符合语境,故选 E 项。2. A 根据“I dreamt of being a dancer of this beautiful dance... I feel happy with it...”可知此处是说她的梦想实现了。选项 A(现在我可以每天做这件事。)符合语境,故选 A 项。3. F 根据“It not only builds up students' bodies but also makes their school life colourful.”可知此处在描述体育老师的看法。选项 F(他认为这对学生有好处。)符合语境,故选 F 项。4. B 根据“Many students often watched the dance when they were little kids.”可知,学生从小看这种舞蹈,所以现在很快能学会。选项 B(所以他们现在可以很快学会。)符合语境,故选 B 项。5. G 根据“Rao Ruqi,a teacher of the school,thinks it means a lot.”可知,这位老师认为这种体操是很有意义的。选项 G(这是传承我们传统文化的好方式。)符合语境。故选G 项。
6. ______
7. ______
8. ______
9. ______
10. 新考向开放性试题 Which side are you on, the “Yes” side or “No” side? And why?______
She thought Jack wanted to share with the whole class a good way to solve the problem.
7. ______
Just 5 minutes after the bell rang.
8. ______
They took action like locking restrooms.
9. ______
Two/2.
10. 新考向开放性试题 Which side are you on, the “Yes” side or “No” side? And why?______
I'm on the “Yes” side. Because I think sometimes students have special moments and they really need to go to the restroom.
答案:
阅读表达·语篇导读 本文就“课堂上学生是否应该去洗手间”展开了讨论。6. She thought Jack wanted to share with the whole class a good way to solve the problem. 根据第一段的“She thought Jack wanted to share with the whole class a good way to solve the problem.”可知米勒老师认为杰克举手是想和全班同学分享一个解决难题的好方法。7. Just 5 minutes after the bell rang. 根据第一段的“It was just 5 minutes after the bell rang.”可知杰克是在上课铃刚响过五分钟之后想去洗手间的。8. They took action like locking restrooms. 根据第二段的“Some schools in the UK took action like locking restrooms to stop students going to the restroom in class.”可知英国的一些学校采取诸如给洗手间上锁的措施来阻止学生们上课去洗手间。9. Two/2. 根据表格中“Yes!”栏的内容可知支持学生上课去洗手间的理由有两条。10. I'm on the “Yes” side. Because I think sometimes students have special moments and they really need to go to the restroom./... 开放性试题,言之有理且无语法错误即可。
查看更多完整答案,请扫码查看