十、(新情境)阅读材料,完成下列任务。
This Sunday we want to help the old people at Sun Old People's Home. Welcome to join (加入) us.
Students Wanted for Sun Old People's Home
Place: Sun Old People's Home
Time: 9:00 a.m. ~3:00 p.m., Sunday

Activities:
Group 1: Play chess (象棋) with the old people.
Group 2: Sing and dance for the old people.
Group 3: Tell them stories and take a walk with them.
任务一:根据材料内容,判断句子正(T)误(F)。
( )1. The students will (将会) help the old people on Saturday.
( )2. There are three groups of students in the activities.
( )3. If you can sing and dance, you can join Group 2.
任务二:请以上面活动志愿者的身份,描述一下你们的精彩周末。
We have a wonderful weekend. On Sunday, we go to ______. The students in the first group ______. The students in the second group ______. The students in the third group ______. The old people are very ______. We all have a good time!
This Sunday we want to help the old people at Sun Old People's Home. Welcome to join (加入) us.
Students Wanted for Sun Old People's Home
Place: Sun Old People's Home
Time: 9:00 a.m. ~3:00 p.m., Sunday
Activities:
Group 1: Play chess (象棋) with the old people.
Group 2: Sing and dance for the old people.
Group 3: Tell them stories and take a walk with them.
任务一:根据材料内容,判断句子正(T)误(F)。
( )1. The students will (将会) help the old people on Saturday.
( )2. There are three groups of students in the activities.
( )3. If you can sing and dance, you can join Group 2.
任务二:请以上面活动志愿者的身份,描述一下你们的精彩周末。
We have a wonderful weekend. On Sunday, we go to ______. The students in the first group ______. The students in the second group ______. The students in the third group ______. The old people are very ______. We all have a good time!
答案:
【解析】:本题主要考查了阅读理解能力以及对文章细节的把握。任务一需要根据材料内容判断句子正误,这要求准确理解材料中的时间、活动分组等信息;任务二要求以活动志愿者的身份描述周末,这需要在理解材料的基础上,运用恰当的英语表达进行描述。
【答案】:
任务一:
(F)
(T)
(T)
任务二:
We have a wonderful weekend. On Sunday, we go to Sun Old People's Home. The students in the first group play chess with the old people. The students in the second group sing and dance for the old people. The students in the third group tell them stories and take a walk with them. The old people are very happy. We all have a good time!
【答案】:
任务一:
(F)
(T)
(T)
任务二:
We have a wonderful weekend. On Sunday, we go to Sun Old People's Home. The students in the first group play chess with the old people. The students in the second group sing and dance for the old people. The students in the third group tell them stories and take a walk with them. The old people are very happy. We all have a good time!
十一、阅读短文,选择正确的答案。
Basketball
Do you know about basketball?
Basketball is very popular in the US. People like playing it. And they can play it indoors and outdoors. In 1891, Dr. James Naismith, a PE teacher, invented (发明) basketball. He invented this indoor game for his students so that (以便) they could play in bad weather.

Many people like basketball and they enjoy watching NBA games. They think playing basketball is good for their bodies and it can make them relax (放松). It is very interesting and can help people to keep healthy (健康的).
( )1. Basketball is very popular in ______.
A.
B.
C.

( )2. The word "outdoor" means "______" in Chinese.
A. 出门
B. 野营
C. 户外
( )3. Which is NOT right?
A. A PE teacher invented basketball for his students.
B. People can't play basketball on snowy days.
C. Basketball can help people to keep healthy.
Basketball
Do you know about basketball?
Basketball is very popular in the US. People like playing it. And they can play it indoors and outdoors. In 1891, Dr. James Naismith, a PE teacher, invented (发明) basketball. He invented this indoor game for his students so that (以便) they could play in bad weather.
Many people like basketball and they enjoy watching NBA games. They think playing basketball is good for their bodies and it can make them relax (放松). It is very interesting and can help people to keep healthy (健康的).
( )1. Basketball is very popular in ______.
A.
B.
C.
( )2. The word "outdoor" means "______" in Chinese.
A. 出门
B. 野营
C. 户外
( )3. Which is NOT right?
A. A PE teacher invented basketball for his students.
B. People can't play basketball on snowy days.
C. Basketball can help people to keep healthy.
答案:
【解析】:
1. 第一题考查对短文中关于篮球流行地点的细节理解。需要从短文中找到篮球在哪个国家很流行的信息,然后与选项进行匹配。
2. 第二题考查对单词“outdoor”中文意思的理解。需要根据上下文和常识判断该单词的含义,并与选项进行对比。
3. 第三题考查对短文内容的综合理解,需要判断每个选项是否符合短文所表达的信息。
【答案】:
1. A
解析:短文中提到“Basketball is very popular in the US.”,美国对应的英文缩写是US,国旗是选项A中的美国国旗,所以答案是A。
2. C
解析:根据短文中“And they can play it indoors and outdoors.”以及常识可知,与“indoors(室内)”相对的是“户外”,所以“outdoor”的意思是“户外”,答案是C。
3. B
解析:
A选项,短文中提到“In 1891, Dr. James Naismith, a PE teacher, invented (发明) basketball. He invented this indoor game for his students”,说明一个体育老师为他的学生发明了篮球,A选项正确。
B选项,短文中提到“And they can play it indoors and outdoors.”,说明人们可以在室内和室外打篮球,并没有说下雪天不能打篮球,B选项错误。
C选项,短文中提到“It is very interesting and can help people to keep healthy (健康的).”,说明篮球可以帮助人们保持健康,C选项正确。
所以答案是B。
1. 第一题考查对短文中关于篮球流行地点的细节理解。需要从短文中找到篮球在哪个国家很流行的信息,然后与选项进行匹配。
2. 第二题考查对单词“outdoor”中文意思的理解。需要根据上下文和常识判断该单词的含义,并与选项进行对比。
3. 第三题考查对短文内容的综合理解,需要判断每个选项是否符合短文所表达的信息。
【答案】:
1. A
解析:短文中提到“Basketball is very popular in the US.”,美国对应的英文缩写是US,国旗是选项A中的美国国旗,所以答案是A。
2. C
解析:根据短文中“And they can play it indoors and outdoors.”以及常识可知,与“indoors(室内)”相对的是“户外”,所以“outdoor”的意思是“户外”,答案是C。
3. B
解析:
A选项,短文中提到“In 1891, Dr. James Naismith, a PE teacher, invented (发明) basketball. He invented this indoor game for his students”,说明一个体育老师为他的学生发明了篮球,A选项正确。
B选项,短文中提到“And they can play it indoors and outdoors.”,说明人们可以在室内和室外打篮球,并没有说下雪天不能打篮球,B选项错误。
C选项,短文中提到“It is very interesting and can help people to keep healthy (健康的).”,说明篮球可以帮助人们保持健康,C选项正确。
所以答案是B。
查看更多完整答案,请扫码查看