2025年一遍过五年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年一遍过五年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年一遍过五年级英语上册译林版》

十、看图写句子,完成小怪物们的自我介绍。

Hi, I'm Carl. I have a big head. And I have a big body. The body is my head. 1.

I'm Oliver. I have four long legs. 2.

Hello, I'm Scott. I have short legs and big feet. 3.
4.
答案: 1. I have two small arms and two small feet.
2. I have a small body and two horns.
3. I have a big body and a short tail.
4. I have two big eyes and a small mouth.
十一、(新情境)阅读短文,完成下列任务。
People have houses. Animals have houses too. Different animals have different kinds(种类) of houses.

Some animals live in holes(洞穴) under the ground. The woodchuck(土拨鼠) lives under the ground. His house has two doors. If an enemy (敌人) comes into his house from one door, he can get out from the other door. Some birds live in nests (巢穴) in trees. They come out for food in the day and go back to sleep at night. Bees (蜜蜂) work hard to make their honeycombs (蜂巢). There are many small "rooms" in the honeycomb. Some animals like (如) cows, pigs, ducks and chickens live on the farm. It's a big "house" for them.

任务一:根据短文内容,为小动物找到住处。
nests in trees
honeycombs
holes under the ground
任务二:根据短文内容,选择正确的答案。
( )1. The woodchuck's hole has doors.
A. 1 B. 2 C. 3
( )2. There are many small "rooms" in .
A. birds' nests B. woodchucks' houses C. honeycombs
答案: 【解析】:
任务一:本题需要根据短文内容将动物和对应的住处匹配起来。短文中提到“Some animals live in holes under the ground. The woodchuck lives under the ground.” ,可知土拨鼠住在地下洞穴,图片中是土拨鼠的对应 “holes under the ground”;“Some birds live in nests in trees.” ,可知一些鸟住在树上的巢穴,图片中是鸟的对应 “nests in trees”;“Bees work hard to make their honeycombs.” ,可知蜜蜂建造蜂巢,图片中是蜜蜂的对应 “honeycombs”。
任务二:本题可根据短文中对不同动物住所的描述来选择正确答案。
1. 文中提到“The woodchuck lives under the ground. His house has two doors.”,可知土拨鼠的洞穴有两个门,所以选B。
2. 文中提到“Bees work hard to make their honeycombs. There are many small 'rooms' in the honeycomb.”,可知蜂巢里有许多小 “房间”,所以选C。
【答案】:
任务一:
土拨鼠 —— holes under the ground
鸟 —— nests in trees
蜜蜂 —— honeycombs
任务二:
1. B
2. C

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭