2025年一遍过八年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年一遍过八年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年一遍过八年级英语上册译林版》

一、阅读理解 如何用罐子制作出云朵 素养:学习能力 难度:中 用时:7分钟
[多模态语篇.实验[2024福建中考]

![ img ]
☆ A wide glass jar with a lid
☆ Very hot water
Materials ☆ Some ice
☆ A match
Very important ! Only parents deal with matches !!!
1.Turn the lid upside down and fill it with ice.
2.Fill the jar about 1.5 cm with very hot water r.
Steps 3.Asm sko kyi on u gr sp tai c re kn tint so idle ig.h(tY aou mw at a cnh t.smT oh keen f bro lom wt hoe utm tah tech m to at fc il hl jt uh set ja arb.o)ve the jar.Hold the
4.Quickly put the lid with ice on the jar.Cover the jar com pl let ely..
5.Let the cloud form for a few minutes.Then take the lid off and meet the cloud !
Result A real cloud comes up.But it is not round and it disappears soon.
1 What are the boy and his father talking about?
A.Rabbits. B.Flowers.
C.Trees. D.Clouds.
2 Which is very important when you use matches in the experiment?
A.A glass jar. B.Very hot water.
C.Some ice. D.Your parent's help.
3 What is the right order of “ making the cloud "?

![ img ]
A.①②③5)④ B.①③5②④
C.①④③⑤② D.①⑤②③④
4 What is the result of the experiment?
A.A real cloud comes up.
B.The cloud is round.
C.The cloud lasts a few hours.
D.The cloud doesn't disappear.
5 Where does the text probably come from?
A.A novel.
B.A storybook.
C.A travel guide.
D.A science magazine.
答案: 1 D 细节理解题。根据文中父亲所说的“No, they are all clouds”可知,父子俩谈论的是云朵。故选 D。2 D 细节理解题。根据文中的“Very important! Only parents deal with matches!!!”可知,使用火柴时,父母的帮助很重要。故选 D。3 B 图片排序题。步骤 关键细节 对应图片1 Turn the lid upside down and fill it with ice. ①2 Fill the jar about 1.5 cm with very hot water. ③3 Ask your parent to light a match. Then blow out the match just above the jar. ⑤4 Quickly put the lid with ice on the jar. Cover the jar completely. ②5 Then take the lid off and meet the cloud! ④根据上述描述可知,正确的顺序是 B。4 A 细节理解题。根据 Result 右侧的“A real cloud comes up. But it is not round and it disappears soon”可知,结果是会出现真正的云朵,但云朵不是圆形的,并且很快就会消失。故选 A。5 D 文章出处题。本文介绍了一个实验,如何用罐子制作出云朵。由此可推知,这篇文章有可能来自一本科 学杂志。故选 D。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭