第17页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
四、根据短文内容及首字母提示补全短文
新风向·语篇串考课本新词
Kids in the Forest
When I picked up my son from preschool(幼儿园)one recent summer afternoon, he 1 l______ dirty from head to foot. He told me how he and his classmates played in the nearby forest. It was a hot day, so they took off their 2 s______ to put their feet in the river. He described excitedly to me the wonderful feeling of the coolness in the river water.
This isn't a common preschool in the United States. It's a forest school. It offers different 3 p______. A large part of my son's school life takes place across 1,000 square meters of forest and wetlands.
Today's kids are under great pressure. It is believed that the road to a "good" college begins as 4 e______ as preschool, and even four-year-olds are required to read and memorize new words every day. So outdoor time for children becomes 5 l______ now. This has caused 6 p______ of problems, such as an increase in obesity(肥胖症)and depression(抑郁症)among children.
More and more parents realize the 7 i______ of outdoor play. In the past few years, we have seen an increasing interest in forest schools. The 8 n______ of forest schools in the US has jumped from 20 in 2008 to 250 in 2025. Unlike children in traditional schools, forest school kids spend their days studying anthills or even 9 c______ tall trees. There are no direct instructions.
So are forest schools really 10 b______ for today's children than traditional preschools? Personally, I prefer forest schools.
Do you spend most of your time studying indoors? Remember to sometimes "hug" nature. It is good for you!
新风向·语篇串考课本新词
Kids in the Forest
When I picked up my son from preschool(幼儿园)one recent summer afternoon, he 1 l______ dirty from head to foot. He told me how he and his classmates played in the nearby forest. It was a hot day, so they took off their 2 s______ to put their feet in the river. He described excitedly to me the wonderful feeling of the coolness in the river water.
This isn't a common preschool in the United States. It's a forest school. It offers different 3 p______. A large part of my son's school life takes place across 1,000 square meters of forest and wetlands.
Today's kids are under great pressure. It is believed that the road to a "good" college begins as 4 e______ as preschool, and even four-year-olds are required to read and memorize new words every day. So outdoor time for children becomes 5 l______ now. This has caused 6 p______ of problems, such as an increase in obesity(肥胖症)and depression(抑郁症)among children.
More and more parents realize the 7 i______ of outdoor play. In the past few years, we have seen an increasing interest in forest schools. The 8 n______ of forest schools in the US has jumped from 20 in 2008 to 250 in 2025. Unlike children in traditional schools, forest school kids spend their days studying anthills or even 9 c______ tall trees. There are no direct instructions.
So are forest schools really 10 b______ for today's children than traditional preschools? Personally, I prefer forest schools.
Do you spend most of your time studying indoors? Remember to sometimes "hug" nature. It is good for you!
答案:
1 looked 2 shoes 3 programmes/programs 4 early 5 less 6 plenty 7 importance 8 number 9 climbing 10 better
一、阅读理解 英国的学校
素养:文化意识 难度:难 用时:8分钟
[2023 南京秦淮区六校期中] In the UK, September is usually the end of summer and the start of autumn. Children go back to school after their summer holidays, but what do you know about British schools?
There are two kinds of schools in the UK. State-run schools are paid by the government(政府), so they are free to go to. Independent(私营的)schools are private, which means you have to pay to go to them.
The school day usually starts at 9 in the morning and finishes at 4 in the afternoon. In many schools, you have to wear uniforms too.
Children start their school when they are 5 years old. This is called primary school(小学). Children will stay in primary school until 11. Then they must study in secondary school till 16 years old. At 16, every student in the UK must take the tests called GCSE exams. After this, students can stay in the same school for another 2 years and take A-Level tests. Students need to take these tests if they want to go to college at 18.
Colleges in the UK were free in the past, but many students now have to pay for part of their courses.
1 After summer holidays, British schools usually start in ______.
A. January
B. September
C. December
D. February
2 What can we know from Paragraph 4?
A. Children start their school at the age of 6.
B. Children can go to college when they are 16 years old.
C. Every student must go to secondary school and college in the UK.
D. Students need to take GCSE and A-Level tests if they want to go to college.
3 What is this article mainly about?
A. British schools.
B. Colleges in the UK.
C. GCSE and A-Level tests.
D. September is a good time in the UK.
【语篇解构】 阅读文章,补充下面的结构图

• The new term usually starts in the 1 ______ of the year.
• The school day lasts for about 2 ______.
• Students have to wear 3 ______ in many schools.
British schools
State-run schools • paid by the government • free to go to
Independent schools • private • 4 ______ to go to
secondary school A-Level tests → college
Age: 5 11 16 18
5 ______ GCSE exams
素养:文化意识 难度:难 用时:8分钟
[2023 南京秦淮区六校期中] In the UK, September is usually the end of summer and the start of autumn. Children go back to school after their summer holidays, but what do you know about British schools?
There are two kinds of schools in the UK. State-run schools are paid by the government(政府), so they are free to go to. Independent(私营的)schools are private, which means you have to pay to go to them.
The school day usually starts at 9 in the morning and finishes at 4 in the afternoon. In many schools, you have to wear uniforms too.
Children start their school when they are 5 years old. This is called primary school(小学). Children will stay in primary school until 11. Then they must study in secondary school till 16 years old. At 16, every student in the UK must take the tests called GCSE exams. After this, students can stay in the same school for another 2 years and take A-Level tests. Students need to take these tests if they want to go to college at 18.
Colleges in the UK were free in the past, but many students now have to pay for part of their courses.
1 After summer holidays, British schools usually start in ______.
A. January
B. September
C. December
D. February
2 What can we know from Paragraph 4?
A. Children start their school at the age of 6.
B. Children can go to college when they are 16 years old.
C. Every student must go to secondary school and college in the UK.
D. Students need to take GCSE and A-Level tests if they want to go to college.
3 What is this article mainly about?
A. British schools.
B. Colleges in the UK.
C. GCSE and A-Level tests.
D. September is a good time in the UK.
【语篇解构】 阅读文章,补充下面的结构图
• The new term usually starts in the 1 ______ of the year.
• The school day lasts for about 2 ______.
• Students have to wear 3 ______ in many schools.
British schools
State-run schools • paid by the government • free to go to
Independent schools • private • 4 ______ to go to
secondary school A-Level tests → college
Age: 5 11 16 18
5 ______ GCSE exams
答案:
1 B 细节理解题。根据第一段中的“In the UK, September is usually the end of summer and the start of autumn. Children go back to school after their summer holidays”可知,英国的孩子们在暑假后回到学校通常是在夏末秋初的九月。
2 D 细节理解题。根据第四段中的“At 16, every student in the UK must take the tests called GCSE... and take A-Level tests. Students need to take these tests if they want to go to college at 18”可知,如果想在 18 岁上大学,学生必须参加 GCSE 考试和A-Level考试。
3 A 主旨大意题。通读全文,尤其是第一段中的“but what do you know about British schools?”可知,本文主要介绍了英国学校的情况。
【语篇解构】1 ninth month 2 7/seven hours 3 uniforms 4 pay 5 primary school
2 D 细节理解题。根据第四段中的“At 16, every student in the UK must take the tests called GCSE... and take A-Level tests. Students need to take these tests if they want to go to college at 18”可知,如果想在 18 岁上大学,学生必须参加 GCSE 考试和A-Level考试。
3 A 主旨大意题。通读全文,尤其是第一段中的“but what do you know about British schools?”可知,本文主要介绍了英国学校的情况。
【语篇解构】1 ninth month 2 7/seven hours 3 uniforms 4 pay 5 primary school
查看更多完整答案,请扫码查看