第74页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
四、短文填空
Hot pot is a traditional food in China. It has a long history of 1
4
Many Chinese like having hot pot in winter to make 7
Today, hot pot is also popular among people from other 10
Hot pot is a traditional food in China. It has a long history of 1
more
than 1,700 years. You can eat it at home 2or
in a restaurant. It's great for you to spend time with friends 3sitting
around the hot pot. You can eat, chat and have fun together.4
Cooking
food in a hot pot is very easy. You can put different food 5into
the hot pot, like meat and vegetables. When it is ready, you can take the food 6out
of the pot into the bowls. After that you can eat it with all kinds of sauces(酱汁).Many Chinese like having hot pot in winter to make 7
them
warm. But some also enjoy having it in summer. People in Sichuan are very 8interested
in spicy(辣的) hot pot because having spicy food is good for their 9health
.Today, hot pot is also popular among people from other 10
countries
. They come to China to try the wonderful food.
答案:
1. more 2. or 3. sitting 4. Cooking 5. into 6. out 7. them 8. interested 9. health 10. countries
五、阅读表达
阅读下面的短文,用英语回答短文后的问题,并将答案写在横线上。
Do you know what a house-warming party is? After people move into a new house, they often have a party to show their family and friends the new home. Their family and friends usually bring a lot of presents to the party. These presents are usually for the new house. They can be big things like a lamp, a fan or a chair. They can be small things as well like a house plant. If people need them in their new houses, they are quite good presents.
What do my parents usually like to buy for a house-warming party? They buy small things that everyone needs—bath towels(浴巾). One can never have enough baths. Is that right? For young people, they buy colourful bath towels. For people with children, they buy lovely towels that children can wear. They are so lovely that kids love them. For old people, they buy white ones. With no little kids around, these people can keep white towels clean for a long time.
What do you usually buy for a house-warming party? Maybe your presents are more than a big surprise.
1. When do people often have a house warming party?
2. What does the writer's parents usually buy for the house-warming party of young people?
3. How are the bath towels for people with children?
阅读下面的短文,用英语回答短文后的问题,并将答案写在横线上。
Do you know what a house-warming party is? After people move into a new house, they often have a party to show their family and friends the new home. Their family and friends usually bring a lot of presents to the party. These presents are usually for the new house. They can be big things like a lamp, a fan or a chair. They can be small things as well like a house plant. If people need them in their new houses, they are quite good presents.
What do my parents usually like to buy for a house-warming party? They buy small things that everyone needs—bath towels(浴巾). One can never have enough baths. Is that right? For young people, they buy colourful bath towels. For people with children, they buy lovely towels that children can wear. They are so lovely that kids love them. For old people, they buy white ones. With no little kids around, these people can keep white towels clean for a long time.
What do you usually buy for a house-warming party? Maybe your presents are more than a big surprise.
1. When do people often have a house warming party?
After they move into a new house.
2. What does the writer's parents usually buy for the house-warming party of young people?
Colourful bath towels.
3. How are the bath towels for people with children?
They are so lovely that kids can wear them.
答案:
1. After they move into a new house. 2. Colourful bath towels. 3. They are so lovely that kids can wear them.
查看更多完整答案,请扫码查看