2025年亮点给力提优课时作业本六年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年亮点给力提优课时作业本六年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年亮点给力提优课时作业本六年级英语上册译林版》

四、阅读短文,选择正确的答案。
Computers are very useful in our life. The first computer, ENIAC, was born(出生) in 1946 in America. It is very big and heavy. But today, computers are in different shapes and sizes. The desktop is a computer with a screen, a keyboard and a main unit. You can see them on a desk. Many people also like to use laptops. The laptop is small and light. So people can take them everywhere. They can work, shop and study on their laptops. But how to look after them? Remember the following things when you use your computer.
( )1. Which computer is good for you to carry when you want to take a trip?
A. The ENIAC. B. The laptop. C. The desktop.
( )2. What temperature is good for using computers?
A. 20℃. B. -5℃. C. 35℃.
( )3. What does the underlined word “Damp” mean in Chinese?
A. 脏乱 B. 潮湿 C. 寒冷
( )4. 新趋势 句子回填 Which sentence can we put in the “ △ ”?
A. Do not cook food. B. Do not eat food. C. Do not eat or drink.
( )5. Where does this passage come from?
A. A health report. B. A film poster. C. A science magazine.
答案: 1. B 2. A
3. B 解析·由“Keep your computer in a cool,dry room. Damp is bad for it.”可知,电脑适合放在凉爽干燥的房间,湿气对它们有害,由此推断 damp 的意思是“潮湿;湿气”。故选 B。
4. C
5. C 解析·本文简要介绍了现如今两种不同类型的电脑以及使用电脑时的注意事项,它最可能出现在一本科学杂志上。故选 C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭