2025年小学毕业升学考试试卷精选六年级英语盐城专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年小学毕业升学考试试卷精选六年级英语盐城专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年小学毕业升学考试试卷精选六年级英语盐城专版》

Plans to be a good middle school student
To be a good middle school student, I will make the following plans. First, for living habits, I will get up early and go to bed on time every day. I will also eat more vegetables and do exercise for half an hour daily to keep healthy. Second, about study plans, I will listen carefully in class and finish my homework on my own. I plan to read English books for 20 minutes every morning to improve my English. Third, for social practice activities, I will join volunteer work, such as helping clean the park on weekends. I also want to take part in environmental activities to protect our earth. With these plans, I hope to become an excellent middle school student.
答案: Plans to be a good middle school student
To be a good middle school student, I will make the following plans. First, for living habits, I will get up early and go to bed on time every day. I will also eat more vegetables and do exercise for half an hour daily to keep healthy. Second, about study plans, I will listen carefully in class and finish my homework on my own. I plan to read English books for 20 minutes every morning to improve my English. Third, for social practice activities, I will join volunteer work, such as helping clean the park on weekends. I also want to take part in environmental activities to protect our earth. With these plans, I hope to become an excellent middle school student.
十二、卷面书写。(3分)
(三)创新拓展
Clouds are floating in the sky. But how do they form(形成)?
Step 1: As the sun warms the Earth, water evaporates from lakes, rivers, oceans, the leaves of plants and from you, when you get sweaty. When water evaporates, it makes vapor.
Step 2: Warm air carries the water vapor around and rises. When air becomes cool, vapor becomes cold water molecules. And when cold water molecules meet salt or dust, they stick together. It makes small water droplets. Clouds are made of these small water droplets.
Step 3: The cloud droplets get together, and finally fall as rain or snow. It goes back to rivers and oceans. And the cycle starts all over again.
词汇栏
floating 漂浮的 evaporate 蒸发 vapor 蒸汽
water molecules 水分子 droplet 水滴 cycle 循环
A. 阅读材料,将图片和文字进行匹配,把序号填进右边的方框内。(共4分)
A. The cloud droplets fall as rain or snow.
B. Water evaporates from lakes, rivers, oceans and the leaves of plants.
C. Cold water molecules meet salt or dust, they stick together.
D. When warm air becomes cool, vapor becomes cold water molecules.

B. 阅读材料,选择正确的答案。(共6分)
( )85. What does the word "sweaty" mean in the passage?
A. 口渴的 B. 出汗的 C. 疲劳的
( )86. Which of the following is TRUE?
A. When water evaporates, it becomes droplets.
B. When cool water molecules meet salt or dust, they make droplets.
C. When it rains or snows, clouds become droplets.
( )87. What's the main idea of the passage?
A. What are clouds?
B. Where are clouds from?
C. How do clouds form?
答案: 81.B 82.D 83.C 84.A
85.B 86.B 87.C

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭