2025年一本涂书六年级英语下册译林版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年一本涂书六年级英语下册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第19页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
The blind men and the elephant 盲人和象
Once upon a time,there were four blind men in a village.① Every day,they sat together and talked about interesting things.② Once they were sitting under a big tree and talking about elephants.③ All of them didn’t know what an elephant was like. They wanted to know very much. At this time,a man was driving an elephant. The four blind men wanted to touch it. The man allowed them to do so.④[联系上下文法] They were very happy. allow sb. to do sth允许某人做某事
The first man said,“The elephant is like a wall.” 第一个人说:“大象像一面墙。”
The second man said,“The elephant is like a trunk.” 第二个人说:“大象像一根树干。”
The third man said,“The elephant is like a rope.” 第三个人说:“大象像一根绳子。”
The fourth man said,“The elephant is like a fan.” 第四个人说:“大象像一把扇子。”
Each of them touched a different part of the elephant,so they had different opinions. 他们每个人摸了大象不同的部位,因此他们有不同的看法。
We all know that none(没有一个) of them is right. opinion(名词)看法,意见 in one’s opinion在某人看来 我们都知道他们没有一人是对的。
根据短文内容,选择正确的答案。
( )1.There were four blind men in the same ________.
A.class B.city C.village
( )2.The four blind men often talked about ________.
A.trees B.elephants C.interesting things
( )3.Once they were sitting ________ and talking about elephants.
A.under a big tree B.near a tree C.under a small tree
( )4.The man driving the elephant allowed them to ________ the elephant.
A.ride on B.touch C.drive
( )5.The fourth man thought the elephant was like ________.
A.a truck B.a fan C.a rope
答案:1.C 根据文中①处可知,他们住在同一个村庄里。故选C。
2.C 根据文中②处可知,他们每天坐在一起谈论有趣的事情。故选C。
3.A 根据文中③处可知,他们正坐在一棵大树下谈论大象。故选A。
4.B 根据文中④处可知,这四个人想要摸大象,那个人允许他们那样做了。故选B。
5.B 根据文中⑤处可知,第四个人说大象像一把扇子。故选B。
Once upon a time,there were four blind men in a village.① Every day,they sat together and talked about interesting things.② Once they were sitting under a big tree and talking about elephants.③ All of them didn’t know what an elephant was like. They wanted to know very much. At this time,a man was driving an elephant. The four blind men wanted to touch it. The man allowed them to do so.④[联系上下文法] They were very happy. allow sb. to do sth允许某人做某事
The first man said,“The elephant is like a wall.” 第一个人说:“大象像一面墙。”
The second man said,“The elephant is like a trunk.” 第二个人说:“大象像一根树干。”
The third man said,“The elephant is like a rope.” 第三个人说:“大象像一根绳子。”
The fourth man said,“The elephant is like a fan.” 第四个人说:“大象像一把扇子。”
Each of them touched a different part of the elephant,so they had different opinions. 他们每个人摸了大象不同的部位,因此他们有不同的看法。
We all know that none(没有一个) of them is right. opinion(名词)看法,意见 in one’s opinion在某人看来 我们都知道他们没有一人是对的。
根据短文内容,选择正确的答案。
( )1.There were four blind men in the same ________.
A.class B.city C.village
( )2.The four blind men often talked about ________.
A.trees B.elephants C.interesting things
( )3.Once they were sitting ________ and talking about elephants.
A.under a big tree B.near a tree C.under a small tree
( )4.The man driving the elephant allowed them to ________ the elephant.
A.ride on B.touch C.drive
( )5.The fourth man thought the elephant was like ________.
A.a truck B.a fan C.a rope
答案:1.C 根据文中①处可知,他们住在同一个村庄里。故选C。
2.C 根据文中②处可知,他们每天坐在一起谈论有趣的事情。故选C。
3.A 根据文中③处可知,他们正坐在一棵大树下谈论大象。故选A。
4.B 根据文中④处可知,这四个人想要摸大象,那个人允许他们那样做了。故选B。
5.B 根据文中⑤处可知,第四个人说大象像一把扇子。故选B。
答案:
1.C 根据文中①处可知,他们住在同一个村庄里。故选C。
2.C 根据文中②处可知,他们每天坐在一起谈论有趣的事情。故选C。
3.A 根据文中③处可知,他们正坐在一棵大树下谈论大象。故选A。
4.B 根据文中④处可知,这四个人想要摸大象,那个人允许他们那样做了。故选B。
5.B 根据文中⑤处可知,第四个人说大象像一把扇子。故选B。
2.C 根据文中②处可知,他们每天坐在一起谈论有趣的事情。故选C。
3.A 根据文中③处可知,他们正坐在一棵大树下谈论大象。故选A。
4.B 根据文中④处可知,这四个人想要摸大象,那个人允许他们那样做了。故选B。
5.B 根据文中⑤处可知,第四个人说大象像一把扇子。故选B。
查看更多完整答案,请扫码查看