2025年金考卷特快专递高中英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年金考卷特快专递高中英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年金考卷特快专递高中英语》

第二节 (共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Here are the do's and don'ts of showing your support for your friends when they're having a hard time.
36. There are two problematic kinds of helpers:enthusiasts and fretters. Enthusiasts tend to push their advice — to insist on fixing or overcoming the problem. Fretters are so worried about their friend's challenges that they are constantly concerned about whether they are doing enough to help. Try to keep those behaviors in check. No one should have to manage you when they're going through a tragedy.
Don't minimize the pain and stay away from statistics. For example, if a friend failed the college entrance exam, don't tell him that 70% of students end in failure. Remember that it doesn't mean less pain just because it happens to a lot of people. 37.
Keep the focus on your friends. When your friends are talking to you, it's easy for you to share a similar story in an effort to relate and connect. 38. They might feel that you've made their pain about you. If you do feel that your experience might be helpful to them, let them know that you went through something similar but allow them to decide if they want to hear about it at the moment.
Showing up isn't a one - time thing. Remember grief(悲伤) is so complex and that your friends might go through several stages of sorrow. 39. It means a lot if your friends know that you are thinking about them all the time.
Ask your friends how you can best help. 40. Just ask.

A. Don't let them stay alone.
B. But it's not always welcome.
C. Try not to be over - enthusiastic or over - worried.
D. Keep in touch with them and see if they need your support.
E. Share it with them immediately to show them they are not alone.
F. You don't need to automatically know what kind of help they want.
G. Instead, feel with your friend the bigness of what they're going through.
答案: 36.C 根据文本结构可知,空处考查段落主旨句。下文提到了两种存在问题的帮助者,即倾向于推进他们建议的“enthusiasts”和过度担心的“fretters”,所以本段主要建议不要过于热情或过于担心,故选C。
37.G 空前举例说明要远离统计数据,空处应具体讲我们应该怎么样做。再结合选项意思可知,G项“相反,和你的朋友一起感受他们正在经历的巨大(困难)”给出了正确的做法,符合语境。
38.B 本段建议把注意力放在你的朋友身上。空前讲当你的朋友和你说话时,为了获得认同和建立联系,你很容易分享一个相似的故事。空后讲他们可能会觉得你把他们的痛苦变成了你的。故空处应表示不支持空前的那种做法。B项“但它并不总是受欢迎的”符合语境,选项中的it指代空前的行为。
39.D 空前讲悲伤是非常复杂的,你的朋友可能会经历几个阶段的悲伤。空后讲如果你的朋友知道你每时每刻都在想着他们,这对他们来说意义重大。故空处应该有关让朋友知道你时刻在想他们的具体做法,D项“与他们保持联系,看看他们是否需要你的支持”符合语境,选项中的them和they指代空前的“your friends”。
40.F 本段建议问问你的朋友你如何以最好的方式给予帮助,F项“你不需要自动知道他们想要什么样的帮助”,即建议询问,符合本段主旨。
第一节 (共15小题;每小题1分,满分15分)
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
I remember a moment when I felt like everything was falling apart. At fifteen years old, I found myself in a hospital bed, unable to 41. It was a result of an accident during a fishing trip with a friend. My 42 of becoming an athlete was broken along with my backbone. I pushed away my loved ones and struggled to 43 my new reality.
Returning home, I faced the challenge of getting around in a wheelchair. At first, I let my 44 get in the way, refusing to ask for help even when it 45 missing out on experiences I enjoyed. I later realized that accepting 46 from others was not a sign of weakness but a necessary step towards 47 my independence and happiness.
A turning point came when I met a friend who saw potential in me. He 48 me to try wheelchair sports and find joy in a new form of athleticism. I took up table tennis and, to my surprise, I 49 in it. My skills improved rapidly, and soon I was participating in the Wheelchair Games in Montreal, where I witnessed the incredible 50 of the athletes. Despite their physical disabilities, they trained for long hours, pushed through pains and never gave up.
One incident that highlighted the daily obstacles faced by 51 people occurred when I encountered a girl struggling to jog up a hill. I didn't let her struggle discourage me. 52, I used humor to overcome the situation and challenge negative 53.
Looking back, I realize that the 54 was not the end of my life but the beginning of an incredible one. I am 55 for the support that has come my way. As I continue to work towards making a difference, I believe that my best day is yet to come.
41. A. breathe B. see
C. hear D. move
42. A. memory B. dream
C. promise D. mission
43. A. rely on B. turn down
C. adjust to D. figure out
44. A. regret B. pride
C. desire D. envy
45. A. meant B. required
C. allowed D. deserved
46. A. sympathy B. instruction
C. praise D. assistance
47. A. transforming B. rewarding
C. regaining D. sacrificing
48. A. motivated B. permitted
C. forced D. requested
49. A. brought B. excelled
C. believed D. majored
50. A. patience B. integrity
C. humor D. endurance
51. A. weak B. common
C. disabled D. talented
52. A. Instead B. Moreover
C. Therefore D. However
53. A. actions B. attitudes
C. outcomes D. approaches
54. A. adventure B. conflict
C. accident D. mistake
55. A. honored B. admired
C. hopeful D. grateful
答案: 41.D 下文信息推断。根据下文的“becoming an athlete was broken along with my backbone”和第二段的“getting around in a wheelchair”可知,作者发生事故,脊柱损坏,躺在医院的病床上,动弹不得,故选D。breathe“呼吸”。
42.B 下文信息提示+语境判断。根据第三段的“try wheelchair sports and find joy in a new form of athleticism”和空处所在句可知,作者当运动员的梦想(dream)破灭了。memory“记忆”;promise“诺言”;mission“任务”。
43.C 上下文信息推断。上文讲作者发生事故,脊柱损坏,当运动员的梦想破灭;再结合第二段的“I faced the challenge of getting around in a wheelchair”可推知,作者努力适应(adjust to)新的现实。rely on“依赖”;turn down“拒绝”;figure out“弄明白”。
44.B 下文信息推断。根据空后的“refusing to ask for help”可推知,作者一开始自己的自尊(pride)阻碍了自己,拒绝寻求帮助。regret“遗憾”;desire“渴望”;envy“羡慕”。
45.A 推断指代关系+语境判断。空前的it指代上文的“refusing to ask for help”,故此处表示拒绝寻求帮助就意味着(meant)错失自己喜欢的事情。require“需要”;allow“允许”;deserve“应得”。
46.D 上文信息提示+语境判断。上文讲作者发生事故,只能借助轮椅出行,起初作者拒绝寻求帮助。此处表示后来作者意识到,接受别人的帮助(assistance)并不是软弱的表现,而是重获(regaining)独立和幸福的必要步骤。此处的assistance是对上文help的同义替换。sympathy“同情”;instruction“指导”;praise“赞扬”。
47.C 参见上题解析。transform“改变”;reward“奖励”;sacrifice“牺牲”。
48.A 上文信息推断。根据上文的“a friend who saw potential in me”可知,作者的朋友看到作者的潜力,激励(motivated)作者尝试轮椅运动。remind“允许”;force“迫使”;request“要求”。
49.B 上下文信息推断。根据上文的“I took up table tennis”和下文的“soon I was participating in the Wheelchair Games in Montreal”可知,令作者感到惊讶的是,作者竟然擅长(excelled)打轮椅乒乓球。major“主修”。
50.D 下文信息推断。根据下文的“Despite their physical disabilities, they trained for long hours, pushed through pains and never gave up”可知,尽管这些运动员身体残疾,但他们长时间训练,克服疼痛,从不放弃。由此可知,作者在比赛中目睹了这些运动员惊人的忍耐力(endurance)。patience“耐心”;integrity“耿直,正直诚实”;humor“幽默”。
51.C 下文信息推断。根据下文的“I encountered a girl struggling to jog up a hill”可知,此处是说一件凸显了残疾人每天面临的障碍的事发生了。故选C。
52.A 逻辑关系推断。空前讲作者没有让女孩爬坡的艰难使自己泄气,空后讲作者用幽默来克服这种情况,故此处用Instead“反而,却”。
53.B 上文信息提示+常识判断。根据上文的“I used humor to overcome the situation”可知,作者用幽默来拒绝自己的消极态度(attitudes)。outcome“结果,后果”;approach“方法”。
54.C 上文信息提示+原词复现。上文讲作者发生事故,梦想破灭,在朋友的激励下重获独立和幸福。由此可知,作者意识到那次事故并不是生活的结束,而是一段不可思议的生活的开始。此处与第一段的“an accident during a fishing trip”呼应。adventure“冒险”;conflict“冲突”;mistake“错误”。
55.D 上文信息推断+语境判断。上文讲作者在朋友的激励下重获独立和幸福,故作者很感激(grateful)这一路的支持和帮助。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭