2025年阳光同学一线名师全优好卷五年级英语下册闽教版福建专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年阳光同学一线名师全优好卷五年级英语下册闽教版福建专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年阳光同学一线名师全优好卷五年级英语下册闽教版福建专版》

四 根据句意及首字母提示将单词补充完整。
1. We can watch TV in the l__________ room.
2. The e__________ has a long nose.
3. My l__________ number is 8.
4. There are many cars running on the b__________.
5. The bed is 2 m__________ long.
6. Lei Feng is our hero. We should l__________ from him.
7. Zhong Nanshan is a d__________.
答案: 1. living 2. elephant 3. lucky
4. bridge 5. meters 6. learn
7. doctor
五 模仿范例,看图写句子。
1. 例:
He is busy doing his homework.

______________________________
2. 例:
June 1 is Children’s Day.

______________________________
3. 例:
The music room is on the fourth floor.

______________________________
答案: 1. They are busy making dumplings.
2. October 1 is National Day.
3. The computer room is on the second floor.
六 根据要求写句子。
1. They play football.(改为现在进行时)
______________________________ football.
2. This is a sheep.(改为复数句)
These __________ some __________.
答案: 1. They are playing 2. are; sheep
七 阅读理解。
(一)
I have a big bedroom. There is a bed,a desk and a chair in it. The chair is near the desk. There is a computer on the desk. The clock is above(在……上方)the chair. There is a picture above my bed. My football is under the desk. My room is very nice. I love it very much.
根据短文内容,将下列物品的序号写在对应的横线上。

1. ________ 2. ________ 3. ________ 4. ________ 5. ________
(二)
Monica has two coupons(优惠券). Here is the information about the coupons.

根据短文内容,选择正确的答案。
( )1. Monica can get ________ for free with the coupon for Friendly Drinks.
A. a glass of cold orange juice B. a cup of hot milk
C. two cups of hot chocolate
( )2. Monica cannot use the coupon for Friendly Drinks on ________.
A. Friday B. Saturday C. Sunday
( )3. Monica can use the coupon for Fancy Bakery ________.
A. at 12:30 p. m. on Saturday B. at 6:30 p. m. on Friday
C. at 10:30 a. m. on Monday
( )4. What can Monica buy at Fancy Bakery?
A. Egg tarts. B. Drinks. C. Noodles.
( )5. Which one is not right about the two coupons?
A. Monica can get free things with the two coupons.
B. Monica can use the two coupons only on the weekend.
C. The two coupons have different(不同的)expiry dates.
答案: (一)1. B 2. D 3. E 4. A 5. C
(二)1. B 2. A 3. C 4. A 5. B

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭