第39页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
八 选出问句所对应的答语。(10 分)
( )1. What will you do on Sports Day? A. No,I won’t.
( )2. Will you run 200 meters? B. I will say “Come on!” to my friends.
( )3. Can he run very fast? C. Yes,he can.
( )4. What’s he good at? D. No,she isn’t.
( )5. Is she playing basketball? E. He is good at high jump.
( )1. What will you do on Sports Day? A. No,I won’t.
( )2. Will you run 200 meters? B. I will say “Come on!” to my friends.
( )3. Can he run very fast? C. Yes,he can.
( )4. What’s he good at? D. No,she isn’t.
( )5. Is she playing basketball? E. He is good at high jump.
答案:
1. B 2. A 3. C 4. E 5. D
九 选出与句子相符的图片。(12 分)
A.
B.
C.
D.
E.
F.
( )1. I am going to run 800 meters on Sports Day.
( )2. Your mother looks angry now.
( )3. He didn’t do well in math. He was so sad.
( )4. Oh,no. The girl is falling down in high jump.
( )5. I am only the third in long jump,but I am proud.
( )6. The teacher with a camera is taking photos for our class.
A.
( )1. I am going to run 800 meters on Sports Day.
( )2. Your mother looks angry now.
( )3. He didn’t do well in math. He was so sad.
( )4. Oh,no. The girl is falling down in high jump.
( )5. I am only the third in long jump,but I am proud.
( )6. The teacher with a camera is taking photos for our class.
答案:
1. B 2. F 3. D 4. A 5. C 6. E
十(南平真题)从方框中选择合适的选项补全对话。(10 分)
A. And I am good at math. B. Cheer up! C. He looks very sad.
D. It’s very nice of you. E. Why are you so sad,Jerry?
Tom:Look! Jerry is sitting near the window. 1. ______
Bill:Let’s go and see if(是否)he needs help.
Tom:2. ______
Jerry:I didn’t do well in the math exam. I feel it isn’t easy for me to learn math well.
Bill:3. ______ You can do better next time.
Tom:4. ______ I can help you with it.
Jerry:Thanks. 5. ______
Bill:You are good at sports. How about playing basketball with us?
Jerry:Good idea.
A. And I am good at math. B. Cheer up! C. He looks very sad.
D. It’s very nice of you. E. Why are you so sad,Jerry?
Tom:Look! Jerry is sitting near the window. 1. ______
Bill:Let’s go and see if(是否)he needs help.
Tom:2. ______
Jerry:I didn’t do well in the math exam. I feel it isn’t easy for me to learn math well.
Bill:3. ______ You can do better next time.
Tom:4. ______ I can help you with it.
Jerry:Thanks. 5. ______
Bill:You are good at sports. How about playing basketball with us?
Jerry:Good idea.
答案:
1. C 2. E 3. B 4. A 5. D
十一 阅读理解。(12 分)
Part A
Today is Friday. We are having a Sports Day in the playground. Look,Qi Feng is running 400 meters. He is running fast. We all shout “Come on!” to him. We’re very happy. Wang Na is doing high jump. She can jump very high. What is Miss Su doing? She is taking some photos for us. She is our Chinese teacher. We all love her.
根据短文内容,判断正误,正确的写“T”,错误的写“F”。(4 分)
( )1. Tomorrow is Wednesday.
( )2. Qi Feng can run very fast.
( )3. Wang Na is doing long jump now.
( )4. Miss Su is taking some photos for us.
Part B
It’s sunny today. Mr. Tortoise and Mr. Rabbit are going to have a race. “Let’s run to the tree and then run back here. Let’s see who will be the winner,” Mr. Rabbit says to Mr. Tortoise.
“Ready,go!” Mr. Monkey shouts. Mr. Rabbit runs so fast and he is so happy. Mr. Tortoise runs slowly and he is afraid. “Oh! Look at the slow tortoise. ” Mr. Rabbit gets to the tree first. He stops,eats grass and plays under the tree. Then he feels tired and sleepy.“Cheer up!” the animals shout to Mr. Tortoise. He is hungry and thirsty,but he doesn’t stop running. When he passed by(经过)Mr. Rabbit,he says,“I will win!” Then he goes on running.
Mr. Tortoise wins the race and he is happy and proud. Mr. Rabbit is sad and angry.
任务一:根据短文内容,将 Mr. Rabbit 和 Mr. Tortoise 的感受变化过程补充完整。(5 分)

任务二:根据短文内容,回答下列问题。(3 分)
1. How is the weather today?
2. Who gets to the tree first?
3. What does Mr. Rabbit do under the tree?
Part A
Today is Friday. We are having a Sports Day in the playground. Look,Qi Feng is running 400 meters. He is running fast. We all shout “Come on!” to him. We’re very happy. Wang Na is doing high jump. She can jump very high. What is Miss Su doing? She is taking some photos for us. She is our Chinese teacher. We all love her.
根据短文内容,判断正误,正确的写“T”,错误的写“F”。(4 分)
( )1. Tomorrow is Wednesday.
( )2. Qi Feng can run very fast.
( )3. Wang Na is doing long jump now.
( )4. Miss Su is taking some photos for us.
Part B
It’s sunny today. Mr. Tortoise and Mr. Rabbit are going to have a race. “Let’s run to the tree and then run back here. Let’s see who will be the winner,” Mr. Rabbit says to Mr. Tortoise.
“Ready,go!” Mr. Monkey shouts. Mr. Rabbit runs so fast and he is so happy. Mr. Tortoise runs slowly and he is afraid. “Oh! Look at the slow tortoise. ” Mr. Rabbit gets to the tree first. He stops,eats grass and plays under the tree. Then he feels tired and sleepy.“Cheer up!” the animals shout to Mr. Tortoise. He is hungry and thirsty,but he doesn’t stop running. When he passed by(经过)Mr. Rabbit,he says,“I will win!” Then he goes on running.
Mr. Tortoise wins the race and he is happy and proud. Mr. Rabbit is sad and angry.
任务一:根据短文内容,将 Mr. Rabbit 和 Mr. Tortoise 的感受变化过程补充完整。(5 分)
任务二:根据短文内容,回答下列问题。(3 分)
1. How is the weather today?
2. Who gets to the tree first?
3. What does Mr. Rabbit do under the tree?
答案:
Part A 1. F 2. T 3. F 4. T
Part B 任务一:1. tired 2. sad 3. angry 4. hungry 5. thirsty(2和3、4和5顺序可以互换)
任务二:1. It's sunny today.
2. Mr.Rabbit. /Mr.
Rabbit gets to the tree first.
3. He stops, eats grass and plays(under the tree).
Part B 任务一:1. tired 2. sad 3. angry 4. hungry 5. thirsty(2和3、4和5顺序可以互换)
任务二:1. It's sunny today.
2. Mr.Rabbit. /Mr.
Rabbit gets to the tree first.
3. He stops, eats grass and plays(under the tree).
查看更多完整答案,请扫码查看