第15页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
九 选词填空,补全句子。(6 分)
Part A China Chinese
1. Zhong Nanshan loves ________ people.
2. Peter wasn't in ________ in winter vacation.
Part B study learn
1. I like to ________ in the library.
2. We should ________ from this old man.
Part C love lovely
1. Both Zhong Nanshan and his wife ________ sports.
2. Look, the baby elephant is ________.
Part A China Chinese
1. Zhong Nanshan loves ________ people.
2. Peter wasn't in ________ in winter vacation.
Part B study learn
1. I like to ________ in the library.
2. We should ________ from this old man.
Part C love lovely
1. Both Zhong Nanshan and his wife ________ sports.
2. Look, the baby elephant is ________.
答案:
Part A 1. Chinese 2. China
Part B 1. study 2. learn
Part C 1. love 2. lovely
Part B 1. study 2. learn
Part C 1. love 2. lovely
十(南平真题)选出答语所对应的问句,将序号写在横线上。(10 分)
A. Why did he go to Taiwan? B. Was he a good runner?
C. Do you know this man? D. What do you know about Mary?
E. Why should we study hard?
1. —________ —She comes from the UK.
2. —________ —Because it's his hometown.
3. —________ —Yes, he was.
4. —________ —Yes, he's Yuan Longping.
5. —________ —To serve the people.
A. Why did he go to Taiwan? B. Was he a good runner?
C. Do you know this man? D. What do you know about Mary?
E. Why should we study hard?
1. —________ —She comes from the UK.
2. —________ —Because it's his hometown.
3. —________ —Yes, he was.
4. —________ —Yes, he's Yuan Longping.
5. —________ —To serve the people.
答案:
1. D 2. A 3. B 4. C 5. E
十一 阅读理解。(18 分)
Part A
If you do as the follows, you can protect yourself from the infection of the virus and protect your family and other people around you as well. Firstly, never go to the crowded places, and stay indoors as much as possible. Secondly, when you go out, you must wear a surgical mask. Thirdly, before eating, wash your hands with soap and running water. And you also need to have some sports every day.
根据短文内容,用 A~D 给下列图片排序。(8 分)
1.
2.
3.
4.
( ) ( ) ( ) ( )
Part B
Dr. Zhong Nanshan was born in October 1936 in Nanjing. He is one of the famous medical scientists in the 21st century. He graduated from Beijing Medical College in 1960. Zhong Nanshan is a very good doctor. In 2020, Zhong Nanshan went to Wuhan to fight Covid - 19 at the age of 84. It was dangerous, but he worked hard day and night. He and his workmates achieved a remarkable result(取得显著成果). He loves Chinese people. And Chinese people love him, too. He was awarded the Medal of the Republic. He is our hero.
Zhong Nanshan loves sports. He was a good runner at school. He still swims a lot in his 80s. He sets a good example for us students, and we should learn from him.
任务一:根据短文内容,判断正误,正确的写“T”,错误的写“F”。(4 分)
( )1. Zhong Nanshan was born in nineteen sixty - three.
( )2. In 2020, Zhong Nanshan went to Wuhan to fight Covid - 19 when he was eighty - four years old.
( )3. Zhong Nanshan worked only in the day.
( )4. Zhong Nanshan is our hero, and we should learn from him.
任务二:根据短文内容,回答下列问题。(6 分)
1. Is Zhong Nanshan a good doctor?
________________________
2. How old was Zhong Nanshan in 2024?
________________________
3. Why did he go to Wuhan at his age of 84?
________________________
Part A
If you do as the follows, you can protect yourself from the infection of the virus and protect your family and other people around you as well. Firstly, never go to the crowded places, and stay indoors as much as possible. Secondly, when you go out, you must wear a surgical mask. Thirdly, before eating, wash your hands with soap and running water. And you also need to have some sports every day.
根据短文内容,用 A~D 给下列图片排序。(8 分)
1.
( ) ( ) ( ) ( )
Part B
Dr. Zhong Nanshan was born in October 1936 in Nanjing. He is one of the famous medical scientists in the 21st century. He graduated from Beijing Medical College in 1960. Zhong Nanshan is a very good doctor. In 2020, Zhong Nanshan went to Wuhan to fight Covid - 19 at the age of 84. It was dangerous, but he worked hard day and night. He and his workmates achieved a remarkable result(取得显著成果). He loves Chinese people. And Chinese people love him, too. He was awarded the Medal of the Republic. He is our hero.
Zhong Nanshan loves sports. He was a good runner at school. He still swims a lot in his 80s. He sets a good example for us students, and we should learn from him.
任务一:根据短文内容,判断正误,正确的写“T”,错误的写“F”。(4 分)
( )1. Zhong Nanshan was born in nineteen sixty - three.
( )2. In 2020, Zhong Nanshan went to Wuhan to fight Covid - 19 when he was eighty - four years old.
( )3. Zhong Nanshan worked only in the day.
( )4. Zhong Nanshan is our hero, and we should learn from him.
任务二:根据短文内容,回答下列问题。(6 分)
1. Is Zhong Nanshan a good doctor?
________________________
2. How old was Zhong Nanshan in 2024?
________________________
3. Why did he go to Wuhan at his age of 84?
________________________
答案:
Part A 1. B 2. A 3. D 4. C
Part B 任务一:1. F 2. T 3. F 4. T
任务二:1. Yes,he is.
2. He was eighty-eight.
3. He went to Wuhan to fight Covid-19. / To fight Covid-19.
Part B 任务一:1. F 2. T 3. F 4. T
任务二:1. Yes,he is.
2. He was eighty-eight.
3. He went to Wuhan to fight Covid-19. / To fight Covid-19.
查看更多完整答案,请扫码查看