2025年通城学典课时作业本七年级英语下册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年通城学典课时作业本七年级英语下册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年通城学典课时作业本七年级英语下册人教版》

六、阅读理解。
人与自我——做人与做事
My name’s Isabel. On Saturday mornings,I usually get up early and do some chores like cleaning the room and washing clothes. Then I meet my friends in town for lunch. After that,I go shopping in the afternoon.
It is Saturday today. It is a different day! I don’t want to get up early. Now I am lying on the bed and using my mobile phone to listen to music.
I’m Mark. On Christmas Day I usually have a big dinner with my parents.
But this Christmas is different! Now I am in Australia with my wife. We are visiting friends. Now we are having a barbecue(烧烤)next to a swimming pool.
1. The underlined word “chores” means “_______” in Chinese.
A. 作业 B. 家务 C. 活动 D. 工作
2. Isabel usually has lunch with her _______ on Saturdays.
A. husband B. brother
C. friends D. parents
3. What is Isabel doing now?
A. She is listening to music.
B. She is having lunch.
C. She is talking with Mark.
D. She is preparing presents.
4. Which of the following is TRUE according to the passage?
A. Isabel gets up late on Saturday mornings.
B. Isabel never goes shopping at weekends.
C. Mark usually visits his grandparents.
D. Mark and his friends are having a barbecue.
答案: 1~4. BCAD
七、任务型阅读。
人与自我——做人与做事
It is Sunday today. Mrs Green is cooking in the kitchen. Mr Green is reading a book in his room. After he finishes it,he’ll help Mrs Green. The kids don’t have any classes today,so they don’t go to school.
Now the children are playing games in the room. Their little cousin,Jane,comes to their home with her parents at 10 o’clock. Mrs Green tells them to look after their cousin. Look! Maria is giving her a red apple. Tony is singing an English song,and Gina is dancing. They want Jane to be happy.
Now they are having lunch. The kids like the food very much. So they eat a lot. After lunch,they want to go to the zoo together.
根据短文内容,回答下列问题。
1. What day is it today?
____________________
2. What is Mr Green doing?
____________________
3. How many children do the Greens have?
____________________
4. Where do they want to go after lunch?
____________________
5. What do you usually do on Sundays?
____________________
答案: 1. It’s Sunday. /Sunday. 2. He is reading a book in his room. 3. Three. /3. 4. They want to go to the zoo. 5. I usually go to the library with my friends.(言之有理即可)

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭