第6页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
五、亮点原创 将下列句子重新排列成一段通顺的短文,并改正短文中的错误。
( )“I can help you,” the frog said. Then he ① jumps into the river and got the ball.
( )The bear looked at him and said, “Ha! Ha! I'm ② weak but you look so small. Can you play with the ball?”
( )There was a bear in the forest. He had a nice ball.
( )The bear was very happy. He ③ told sorry to the frog and then they played with the ball together.
( )A frog saw it and said, “Hi, Bear! Can I play with you?”
( )The frog felt ④ sadly. Suddenly a strong wind blew(吹)the ball into the river. The bear was very ⑤ worry. “Oh, my ball! What can I do?”
( )One day, he played with the ball near the river.
① ________ ② ________ ③ ________ ④ ________ ⑤ ________
( )“I can help you,” the frog said. Then he ① jumps into the river and got the ball.
( )The bear looked at him and said, “Ha! Ha! I'm ② weak but you look so small. Can you play with the ball?”
( )There was a bear in the forest. He had a nice ball.
( )The bear was very happy. He ③ told sorry to the frog and then they played with the ball together.
( )A frog saw it and said, “Hi, Bear! Can I play with you?”
( )The frog felt ④ sadly. Suddenly a strong wind blew(吹)the ball into the river. The bear was very ⑤ worry. “Oh, my ball! What can I do?”
( )One day, he played with the ball near the river.
① ________ ② ________ ③ ________ ④ ________ ⑤ ________
答案:
6 4 1 7 3 5 2 ① jumped ② strong ③ said ④ sad ⑤ worried
六、新趋势 传统文化 完形填空。
In ancient times, there were no donkeys in Guizhou Province. A man brought a 1 from another province and tied it to a tree. A tiger saw the donkey, and thought that it must be a terrible(可怕的) 2. The tiger was very 3. So it ran away quickly and hid 4 a tree. When the donkey brayed(嘶叫), the tiger thought the donkey was so 5. After a while, the donkey didn't move. The tiger got 6 to the donkey and teased(逗弄)it. The donkey became 7. It kicked the tiger some times, but the tiger didn't hurt. The tiger thought to itself, “ 8 all it can do is to kick!” Then, it jumped on the donkey and ate it. This idiom is used to mean that one has exhausted one's skills.
( )1. A. tiger B. lion C. donkey
( )2. A. man B. monster C. girl
( )3. A. happy B. sad C. afraid
( )4. A. in front of B. in C. behind
( )5. A. strong B. weak C. short
( )6. A. near B. far C. closer
( )7. A. tired B. excited C. angry
( )8. A. Why B. What C. Where
In ancient times, there were no donkeys in Guizhou Province. A man brought a 1 from another province and tied it to a tree. A tiger saw the donkey, and thought that it must be a terrible(可怕的) 2. The tiger was very 3. So it ran away quickly and hid 4 a tree. When the donkey brayed(嘶叫), the tiger thought the donkey was so 5. After a while, the donkey didn't move. The tiger got 6 to the donkey and teased(逗弄)it. The donkey became 7. It kicked the tiger some times, but the tiger didn't hurt. The tiger thought to itself, “ 8 all it can do is to kick!” Then, it jumped on the donkey and ate it. This idiom is used to mean that one has exhausted one's skills.
( )1. A. tiger B. lion C. donkey
( )2. A. man B. monster C. girl
( )3. A. happy B. sad C. afraid
( )4. A. in front of B. in C. behind
( )5. A. strong B. weak C. short
( )6. A. near B. far C. closer
( )7. A. tired B. excited C. angry
( )8. A. Why B. What C. Where
答案:
1. C 2. B
3. C 解析:由上文中“it must be a terrible ...”及下文中“So it ran away quickly ...”可推断,老虎最初没有见过驴,不了解这种动物,所以它感到害怕,故选 C。
4. C 5. A
6. C 解析:get close to sth 为固定搭配,意为“接近某物”,closer 为 close 的比较级,意为“更接近”,故选 C。
7. C 解析:由上文中“... teased it.”及下文中“It kicked the tiger some times”可推断,驴应该是被老虎惹得不耐烦,生气了,故选 C。
8. B
3. C 解析:由上文中“it must be a terrible ...”及下文中“So it ran away quickly ...”可推断,老虎最初没有见过驴,不了解这种动物,所以它感到害怕,故选 C。
4. C 5. A
6. C 解析:get close to sth 为固定搭配,意为“接近某物”,closer 为 close 的比较级,意为“更接近”,故选 C。
7. C 解析:由上文中“... teased it.”及下文中“It kicked the tiger some times”可推断,驴应该是被老虎惹得不耐烦,生气了,故选 C。
8. B
查看更多完整答案,请扫码查看