第59页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
二、随后,刘警官播放了一个交通事故记录视频,请同学们提醒父母开车时集中注意力。阅读视频的文字内容,完成下列任务。
主题:人与自我——生活与学习 话题:一场交通事故
体裁:记叙文 难度:★★★★
A car accident happened at Grand Cliff(悬崖) yesterday. A driver was taking pictures in his car and had a crash(碰撞) near the cliff. The driver hurt his head and is now in hospital.
The accident happened around one o’clock in the afternoon. The driver Bill could not control(控制) his car because he was using a mobile phone.
“The car was moving very fast,” said Ivan. He drove behind Bill when the accident took place. “Just then, it went off the road and hit the railings(栏杆).”
Bill remembered, “After the car stopped, I was so afraid. I nearly fell off the cliff.”
“The driver was driving carelessly. Drivers mustn’t use their mobile phones when driving. They must follow the traffic rules. This is the third car accident at Grand Cliff this month,” said the policeman.
(一)阅读视频的文字内容,选择正确的答案。
( )1. Who does the underlined part “A driver” refer to in the first paragraph?
A. Bill. B. Ivan. C. The policeman. D. Grand Cliff.
( )2. The underlined word “carelessly” means “________” in Chinese.
A. 认真地 B. 粗心大意地 C. 快速地 D. 充满关怀地
( )3. What was Bill doing when the accident happened?
A. He was making a call. B. He was driving after Ivan. C. He was taking pictures. D. He was looking at the road carefully.
( )4. Which of the following statements is NOT true?
A. Bill is in hospital now. B. Bill was not afraid when he had the car crash. C. Bill drove carelessly. D. Three car accidents happened here this month.
(二)亮点原创 事故发生后,当地交通广播电台实时播报了这起事故。请再次阅读视频的文字内容,根据上下文或所给提示补全下面的新闻稿。
Now I’d like to tell you about a t________ accident at Grand Cliff. It happened at about one o’clock this afternoon. A man was ________(drive) his car very fast near the cliff. Suddenly the car went off the road, ________ the railings and nearly ________ ________(掉落)the cliff. The driver said that he was using his mobile phone while driving, causing the car to ________/luːz/ control. The driver hurt his ________ and was soon taken to hospital. S________ is the most important. Everyone should follow the traffic rules. Please be ________ when driving and n________ use your mobile phones. Thanks for listening!
主题:人与自我——生活与学习 话题:一场交通事故
体裁:记叙文 难度:★★★★
A car accident happened at Grand Cliff(悬崖) yesterday. A driver was taking pictures in his car and had a crash(碰撞) near the cliff. The driver hurt his head and is now in hospital.
The accident happened around one o’clock in the afternoon. The driver Bill could not control(控制) his car because he was using a mobile phone.
“The car was moving very fast,” said Ivan. He drove behind Bill when the accident took place. “Just then, it went off the road and hit the railings(栏杆).”
Bill remembered, “After the car stopped, I was so afraid. I nearly fell off the cliff.”
“The driver was driving carelessly. Drivers mustn’t use their mobile phones when driving. They must follow the traffic rules. This is the third car accident at Grand Cliff this month,” said the policeman.
(一)阅读视频的文字内容,选择正确的答案。
( )1. Who does the underlined part “A driver” refer to in the first paragraph?
A. Bill. B. Ivan. C. The policeman. D. Grand Cliff.
( )2. The underlined word “carelessly” means “________” in Chinese.
A. 认真地 B. 粗心大意地 C. 快速地 D. 充满关怀地
( )3. What was Bill doing when the accident happened?
A. He was making a call. B. He was driving after Ivan. C. He was taking pictures. D. He was looking at the road carefully.
( )4. Which of the following statements is NOT true?
A. Bill is in hospital now. B. Bill was not afraid when he had the car crash. C. Bill drove carelessly. D. Three car accidents happened here this month.
(二)亮点原创 事故发生后,当地交通广播电台实时播报了这起事故。请再次阅读视频的文字内容,根据上下文或所给提示补全下面的新闻稿。
Now I’d like to tell you about a t________ accident at Grand Cliff. It happened at about one o’clock this afternoon. A man was ________(drive) his car very fast near the cliff. Suddenly the car went off the road, ________ the railings and nearly ________ ________(掉落)the cliff. The driver said that he was using his mobile phone while driving, causing the car to ________/luːz/ control. The driver hurt his ________ and was soon taken to hospital. S________ is the most important. Everyone should follow the traffic rules. Please be ________ when driving and n________ use your mobile phones. Thanks for listening!
答案:
(一)1.A 解析.由短文中“The driver Bill could not control his car...”可知,此处的A driver指的是Bill,故选A。
2.B 解析.通读全文可知,引起这起交通事故的原因是司机Bill在开车时使用手机拍照,说明他开车时不认真,由此推测carelessly的意思是“粗心大意地”,故选B。
3.C 4.B
(二)traffic,driving,hit,fell off,lose,head,Safety,careful,never
2.B 解析.通读全文可知,引起这起交通事故的原因是司机Bill在开车时使用手机拍照,说明他开车时不认真,由此推测carelessly的意思是“粗心大意地”,故选B。
3.C 4.B
(二)traffic,driving,hit,fell off,lose,head,Safety,careful,never
查看更多完整答案,请扫码查看