第44页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
二、万老师向同学们提出几条关于健康饮食的建议。阅读建议内容,完成下列任务。
主题:人与自我——生活与学习 话题:关于健康饮食的建议
体裁:记叙文 难度:★★★★
Healthy eating doesn’t just mean eating healthy food. We should also eat in healthy ways. How can we eat healthily? Here is some advice on healthy eating.
1. ________ It can help you to see others’ healthy eating habits. If you usually eat with your parents, you will find that the food you eat is more delicious.
2. ________ Ask yourself if you are really hungry. Have a glass of water first to see if you are thirsty. Sometimes you are just thirsty, and you need no food.
3. ________ Breakfast is the most important meal of the day. After you don’t eat for the past several hours, your body needs food to get you going. Having breakfast is very important for your health.
4. ________ We all need snacks sometimes. In fact, it’s a good idea to eat some healthy snacks like fruit, yogurt or cheese between your three meals. This doesn’t mean that you can eat a bag of chips instead of a meal.
5. ________ Try to have dinner at least three hours before you go to bed. This will give your body a chance to digest most of the food before you go to bed.
(一)从方框中选出每条建议所对应的标题。(有一项多余)
A. Eat healthy snacks. B. Don’t have dinner late. C. Listen to your body.
D. Try the healthy drinks. E. Eat with other people. F. Have breakfast.
(二)阅读建议内容,选择正确的答案。
( )1. Mr Wan gives us ________ pieces of advice on healthy eating.
A. three B. four C. five
( )2. Which snack is not good for our health?
A. Fruit. B. A bag of chips. C. Cheese.
( )3. Which of the following is NOT true?
A. Snacks are all bad for our health.
B. If we feel full, we shouldn’t keep eating.
C. We should have dinner at least 3 hours before going to bed.
( )4. The underlined word “digest” means “________” in Chinese.
A. 休息 B. 消化 C. 享用
( )5. The passage mainly tells us ________.
A. some eating habits B. some healthy food C. how we can eat healthily
主题:人与自我——生活与学习 话题:关于健康饮食的建议
体裁:记叙文 难度:★★★★
Healthy eating doesn’t just mean eating healthy food. We should also eat in healthy ways. How can we eat healthily? Here is some advice on healthy eating.
1. ________ It can help you to see others’ healthy eating habits. If you usually eat with your parents, you will find that the food you eat is more delicious.
2. ________ Ask yourself if you are really hungry. Have a glass of water first to see if you are thirsty. Sometimes you are just thirsty, and you need no food.
3. ________ Breakfast is the most important meal of the day. After you don’t eat for the past several hours, your body needs food to get you going. Having breakfast is very important for your health.
4. ________ We all need snacks sometimes. In fact, it’s a good idea to eat some healthy snacks like fruit, yogurt or cheese between your three meals. This doesn’t mean that you can eat a bag of chips instead of a meal.
5. ________ Try to have dinner at least three hours before you go to bed. This will give your body a chance to digest most of the food before you go to bed.
(一)从方框中选出每条建议所对应的标题。(有一项多余)
A. Eat healthy snacks. B. Don’t have dinner late. C. Listen to your body.
D. Try the healthy drinks. E. Eat with other people. F. Have breakfast.
(二)阅读建议内容,选择正确的答案。
( )1. Mr Wan gives us ________ pieces of advice on healthy eating.
A. three B. four C. five
( )2. Which snack is not good for our health?
A. Fruit. B. A bag of chips. C. Cheese.
( )3. Which of the following is NOT true?
A. Snacks are all bad for our health.
B. If we feel full, we shouldn’t keep eating.
C. We should have dinner at least 3 hours before going to bed.
( )4. The underlined word “digest” means “________” in Chinese.
A. 休息 B. 消化 C. 享用
( )5. The passage mainly tells us ________.
A. some eating habits B. some healthy food C. how we can eat healthily
答案:
(一)1. E 2. C 3. F 4. A 5. B
(二)1. C
2. B 解析:通读短文第五段可知,水果、酸奶和奶酪属于健康的零食,但薯片不属于,故选B。
3. A 解析:由短文中“eat some healthy snacks like fruit, yogurt or cheese”可知,并不是所有的零食都是不健康的,像水果、酸奶和奶酪就属于健康的零食,故选A。
4. B 5. C
(二)1. C
2. B 解析:通读短文第五段可知,水果、酸奶和奶酪属于健康的零食,但薯片不属于,故选B。
3. A 解析:由短文中“eat some healthy snacks like fruit, yogurt or cheese”可知,并不是所有的零食都是不健康的,像水果、酸奶和奶酪就属于健康的零食,故选A。
4. B 5. C
查看更多完整答案,请扫码查看