2025年亮点给力提优课时作业本六年级英语下册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年亮点给力提优课时作业本六年级英语下册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年亮点给力提优课时作业本六年级英语下册译林版》

二、新素养 自我管理 随后,舒老师向大家分享了一个关于改掉坏习惯的故事。阅读故事内容,完成下列任务。
主题:人与自我——生活与学习 话题:改掉坏习惯
体裁:记叙文 难度:★★★★

A wealthy man once asked an old wise man to help his son get rid of his bad habits. The old man asked the youth to take a walk with him in a garden. Stopping suddenly, he asked the youth to pull out a small plant growing there.
The youth held the plant between his thumb and forefinger(食指) and pulled it out. The old man then asked him to pull out a slightly bigger plant. The youth pulled hard and the plant came out, roots and all. “Now pull out that one,” said the old man, pointing to a bush(灌木). The youth had to use all his strength(力气) to pull it out.
“Now take this one out,” said the old man, pointing to a bigger tree. The youth grasped(抓紧) the trunk and tried to pull it out. But it did not move. “It’s impossible,” said the youth, out of breath with the effort.
“So is it with bad habits,” said the wise man. “When they are young, it’s easy to pull them out. But when they take hold(变得十分强大), they cannot be uprooted(将……连根拔起).”

(一)阅读短文,选择正确的答案。
( )1. What did the youth do with the small plant?
A. He pulled it out easily. B. He kept it in hand.
C. He planted it happily. D. He took it away.
( )2. How did the youth feel after pulling out the bush?
A. Tired. B. Excited. C. Angry. D. Sad.
( )3. Why did the old man ask the youth to pull out plants of different sizes?
A. To test(考验) his strength. B. To make fun of him.
C. To explain(解释) something. D. To tell him a story.
( )4. According to the story, what can we do with bad habits?
A. Always get control of them. B. It’s easy to drop them suddenly.
C. Never let them grow in us. D. The earlier to drop them, the better.

(二)阅读短文,回答下列问题。
1. Where did the old man ask the youth to take a walk? ______________________
2. What did the youth pull out? ______________________
3. 新趋势 开放性设问 What can you learn from the story? ______________________
答案: (一)1. A
2. A 解析 由短文中“... pointing to a bush. The youth had to use all his strength to pull it out.”可推断,少年用尽力气拔出灌木后会感到很累,故选A。
3. C 解析 由短文最后一段内容可推断,智者让少年拔出大小不同的植物,是为了告诉他坏习惯就像这些植物一样,越小越容易拔除,但扎根越深,就越不容易根除,故选C。
4. D
(二)1. In a garden. 2. A small plant, a slightly bigger plant and a bush. 3. We should get rid of our bad habits early.(答案不唯一)

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭