第17页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
四、新素养 问题解决 部分学生在学习中遇到了一些烦恼与困惑,假如你是Lily老师,请针对学生的问题,给他们选择合适的建议。
( )1. Nannan gets up too late, so she’s often late for school.
( )2. Linlin seldom(很少) finishes her homework on time.
( )3. Tutu doesn’t do well in exams(考试).
( )4. Hanghang spends a lot of time on games.
( )5. Liangliang sometimes zones out(走神) in class.
A. Spend more time on your studies. Review(复习) carefully before the exams.
B. You should listen carefully and think actively(积极地) in class.
C. Make a list of all your homework. Do homework immediately(立刻) after school. Don’t eat or play while doing homework.
D. Don’t spend too much time on computers and mobile phones. And you should do more outdoor sport with your friends after school or at weekends.
E. Try to go to bed early. Don’t do too many things before bedtime. And try to get up early. An alarm clock is helpful to wake you up.
( )1. Nannan gets up too late, so she’s often late for school.
( )2. Linlin seldom(很少) finishes her homework on time.
( )3. Tutu doesn’t do well in exams(考试).
( )4. Hanghang spends a lot of time on games.
( )5. Liangliang sometimes zones out(走神) in class.
A. Spend more time on your studies. Review(复习) carefully before the exams.
B. You should listen carefully and think actively(积极地) in class.
C. Make a list of all your homework. Do homework immediately(立刻) after school. Don’t eat or play while doing homework.
D. Don’t spend too much time on computers and mobile phones. And you should do more outdoor sport with your friends after school or at weekends.
E. Try to go to bed early. Don’t do too many things before bedtime. And try to get up early. An alarm clock is helpful to wake you up.
答案:
1. E 2. C 3. A 4. D 5. B
五、阅读短文,判断正(T)误(F)。
People all over the world have their own habits. Some are good and some are bad.
I have a lot of habits. Let me talk about my good habits. I don’t watch too much TV. You know, it is bad for our eyes. Let’s go on. Please show your smiles every day. Smiling is a good way to be healthy. It makes us glad. I like smiling very much. I also save up money. Most children spend all their pocket money because they don’t know how hard their parents work. Don’t waste money from now on. I used to(曾经) drink a lot of soft drinks. Now I drink at least eight glasses of water every day. I think water is the most important thing in the world. The last thing is to do everything carefully. I always cross the road when the traffic light is green. It is safe. Unluckily, too many people have lost their lives in traffic accidents. What a pity! However, I also have some bad habits. I must correct them. You can also find your good and bad habits. What will you do next?
( )1. Most children spend all their pocket money because they want to buy a lot of snacks.
( )2. The writer doesn’t have any bad habits.
( )3. The writer doesn’t like smiling.
( )4. Now the writer drinks at least eight glasses of water every day.
( )5. Too many people have lost their lives in traffic accidents.
People all over the world have their own habits. Some are good and some are bad.
I have a lot of habits. Let me talk about my good habits. I don’t watch too much TV. You know, it is bad for our eyes. Let’s go on. Please show your smiles every day. Smiling is a good way to be healthy. It makes us glad. I like smiling very much. I also save up money. Most children spend all their pocket money because they don’t know how hard their parents work. Don’t waste money from now on. I used to(曾经) drink a lot of soft drinks. Now I drink at least eight glasses of water every day. I think water is the most important thing in the world. The last thing is to do everything carefully. I always cross the road when the traffic light is green. It is safe. Unluckily, too many people have lost their lives in traffic accidents. What a pity! However, I also have some bad habits. I must correct them. You can also find your good and bad habits. What will you do next?
( )1. Most children spend all their pocket money because they want to buy a lot of snacks.
( )2. The writer doesn’t have any bad habits.
( )3. The writer doesn’t like smiling.
( )4. Now the writer drinks at least eight glasses of water every day.
( )5. Too many people have lost their lives in traffic accidents.
答案:
1. F 解析 由短文中“Most children spend all their pocket money because they don’t know how hard their parents work.”可知,大多数孩子花光零花钱是因为他们不了解父母工作的艰辛,而不是因为他们想买很多零食,故填F。
2. F 解析 由短文中“I also have some bad habits”可知,作者也有一些坏习惯,并不是没有坏习惯,故填F。
3. F 解析 由短文中“I like smiling very much.”可知,作者很喜欢笑,并不是不喜欢笑,故填F。
4. T 5. T
2. F 解析 由短文中“I also have some bad habits”可知,作者也有一些坏习惯,并不是没有坏习惯,故填F。
3. F 解析 由短文中“I like smiling very much.”可知,作者很喜欢笑,并不是不喜欢笑,故填F。
4. T 5. T
查看更多完整答案,请扫码查看