第13页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
一、图图推荐将《一只蝙蝠》的故事改编成漫画。阅读图图推荐的故事,完成下列任务。
主题:人与自我——做人与做事 话题:善变的蝙蝠
体裁:记叙文 难度:★★★★
Long long ago, the birds and the land animals had a big war. 1 sides wanted to rule(统治) the forest.
During the fight, a bat went into a cave and hid. He wanted to see which side was going to win. After hours, the land animals finally won the fight because they were very strong. When the bat was sure that the land animals had won, he 2 his cave and followed the animals. A bear noticed him and wanted to beat him. The bat cried, “I am not a bird, even though I can fly like a bird. Look in my mouth, I have 3 , and I’m one of you.” The land animals finally agreed and allowed(允许) the bat to join them. One day, the birds returned to fight again. The bat hid in a cave once again. This time, the birds won the fight. The bat joined the birds, “I am a bird. I have wings.”
The animals and the birds continued(持续) to fight for many years, and the bat hid each time. Gradually(逐渐地), everyone was 4 of fighting. They decided to make peace. But they wondered what to do with the bat. “Because of your tricks, you will fly only 5 when we are asleep.” And so it was. The bat was destined to live a lonely life.
(一)亮点原创 根据上下文提示,选择合适的选项完成短文。
( )1. A. Each B. Every C. Both D. All
( )2. A. ran away B. flew out of C. looked out of D. walked by
( )3. A. a nose B. eyes C. teeth D. wings
( )4. A. excited B. ready C. interested D. tired
( )5. A. day and night B. in daytime C. at midnight D. at noon
(二)阅读短文,判断正(T)误(F)。
( )1. During the fights, a bat went into a cave and hid again and again.
( )2. The first fight between the birds and the land animals lasted(持续) for a few days.
( )3. The land animals allowed the bat to join them because the bat could fly.
( )4. The birds won the second fight. This time, the bat joined the birds.
( )5. At last, with the help of the bat, the birds and the land animals made peace.
主题:人与自我——做人与做事 话题:善变的蝙蝠
体裁:记叙文 难度:★★★★
Long long ago, the birds and the land animals had a big war. 1 sides wanted to rule(统治) the forest.
During the fight, a bat went into a cave and hid. He wanted to see which side was going to win. After hours, the land animals finally won the fight because they were very strong. When the bat was sure that the land animals had won, he 2 his cave and followed the animals. A bear noticed him and wanted to beat him. The bat cried, “I am not a bird, even though I can fly like a bird. Look in my mouth, I have 3 , and I’m one of you.” The land animals finally agreed and allowed(允许) the bat to join them. One day, the birds returned to fight again. The bat hid in a cave once again. This time, the birds won the fight. The bat joined the birds, “I am a bird. I have wings.”
The animals and the birds continued(持续) to fight for many years, and the bat hid each time. Gradually(逐渐地), everyone was 4 of fighting. They decided to make peace. But they wondered what to do with the bat. “Because of your tricks, you will fly only 5 when we are asleep.” And so it was. The bat was destined to live a lonely life.
(一)亮点原创 根据上下文提示,选择合适的选项完成短文。
( )1. A. Each B. Every C. Both D. All
( )2. A. ran away B. flew out of C. looked out of D. walked by
( )3. A. a nose B. eyes C. teeth D. wings
( )4. A. excited B. ready C. interested D. tired
( )5. A. day and night B. in daytime C. at midnight D. at noon
(二)阅读短文,判断正(T)误(F)。
( )1. During the fights, a bat went into a cave and hid again and again.
( )2. The first fight between the birds and the land animals lasted(持续) for a few days.
( )3. The land animals allowed the bat to join them because the bat could fly.
( )4. The birds won the second fight. This time, the bat joined the birds.
( )5. At last, with the help of the bat, the birds and the land animals made peace.
答案:
(一)1. C 解析:通读第一段内容可知,参与斗争的是鸟类和陆地动物,双方都想统治森林。表示“双方都”用both sides,all用于表示三者或三者以上,each和every后接可数名词单数,故选C。
2. B 3. C
4. D 解析:由上文中“The animals and the birds continued to fight for many years”及下文中“They decided to make peace.”可推断,经过多年的争斗,所有动物都感到厌倦,故选D。
5. A 解析:由下文中“when we are asleep”“The bat was destined to live a lonely life.”并结合常识可知,蝙蝠只在夜间活动,故选A。
(二)1. T
2. F 解析:由短文中“After hours, the land animals finally won the fight”可知,鸟类和陆地动物之间的第一次斗争持续了几个小时,而不是几天,故填F。
3. F 4. T
5. F 解析:通读短文最后一段内容可知,鸟类和陆地动物之间议和是因为双方都已厌倦了争斗,而不是因为蝙蝠从中调停,故填F。
2. B 3. C
4. D 解析:由上文中“The animals and the birds continued to fight for many years”及下文中“They decided to make peace.”可推断,经过多年的争斗,所有动物都感到厌倦,故选D。
5. A 解析:由下文中“when we are asleep”“The bat was destined to live a lonely life.”并结合常识可知,蝙蝠只在夜间活动,故选A。
(二)1. T
2. F 解析:由短文中“After hours, the land animals finally won the fight”可知,鸟类和陆地动物之间的第一次斗争持续了几个小时,而不是几天,故填F。
3. F 4. T
5. F 解析:通读短文最后一段内容可知,鸟类和陆地动物之间议和是因为双方都已厌倦了争斗,而不是因为蝙蝠从中调停,故填F。
查看更多完整答案,请扫码查看