第53页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
一、阅读短文,选择正确的答案。
Mrs Smith is worried about her weight, so she goes to see a doctor. “Oh, I’m too fat. I need to lose a lot of weight,” she says. “It isn’t difficult to lose weight. All you need to do is to go on a diet,” says the doctor. The doctor takes out a piece of paper and writes, “Eat some fruit, vegetables and rice.” The doctor gives the paper to Mrs Smith and says, “Eat these things and you’ll soon lose weight.”
A few weeks later, Mrs Smith’s friend visits her. Mrs Smith is still very fat. She’s eating a big hamburger, two hot dogs and a lot of ice cream. “I thought you were on a diet,” her friend says. “Oh, yes,” Mrs Smith answers, “I’ve already had all the food my doctor told me to eat. Now I’m having my dinner.”
词汇积累
go on a diet 节食 weight /weɪt/ 体重,重量 take out 拿出,取出
( )1. Mrs Smith goes to see a doctor because she .
A. is too fat B. is badly ill C. has a fever D. has a headache
( )2. The doctor tells Mrs Smith .
A. how to exercise B. how to take the medicine
C. what to buy D. what to eat
( )3. Mrs Smith is still very fat a few weeks later because she eats .
A. fruit and vegetables B. more food
C. a little meat D. a lot of rice
( )4. Mrs Smith has for dinner when her friend visits her.
A. some fish and a lot of ice cream
B. a hamburger, two hot dogs and a lot of ice cream
C. a hot dog and a hamburger
D. some fruit, vegetables and rice
( )5. From the last sentence, we know that Mrs Smith .
A. doesn’t understand the doctor at all B. likes the doctor
C. doesn’t want to lose weight D. will be happy
Mrs Smith is worried about her weight, so she goes to see a doctor. “Oh, I’m too fat. I need to lose a lot of weight,” she says. “It isn’t difficult to lose weight. All you need to do is to go on a diet,” says the doctor. The doctor takes out a piece of paper and writes, “Eat some fruit, vegetables and rice.” The doctor gives the paper to Mrs Smith and says, “Eat these things and you’ll soon lose weight.”
A few weeks later, Mrs Smith’s friend visits her. Mrs Smith is still very fat. She’s eating a big hamburger, two hot dogs and a lot of ice cream. “I thought you were on a diet,” her friend says. “Oh, yes,” Mrs Smith answers, “I’ve already had all the food my doctor told me to eat. Now I’m having my dinner.”
词汇积累
go on a diet 节食 weight /weɪt/ 体重,重量 take out 拿出,取出
( )1. Mrs Smith goes to see a doctor because she .
A. is too fat B. is badly ill C. has a fever D. has a headache
( )2. The doctor tells Mrs Smith .
A. how to exercise B. how to take the medicine
C. what to buy D. what to eat
( )3. Mrs Smith is still very fat a few weeks later because she eats .
A. fruit and vegetables B. more food
C. a little meat D. a lot of rice
( )4. Mrs Smith has for dinner when her friend visits her.
A. some fish and a lot of ice cream
B. a hamburger, two hot dogs and a lot of ice cream
C. a hot dog and a hamburger
D. some fruit, vegetables and rice
( )5. From the last sentence, we know that Mrs Smith .
A. doesn’t understand the doctor at all B. likes the doctor
C. doesn’t want to lose weight D. will be happy
答案:
1~5 ADBBA
二、阅读短文,完成下列各题。
Last week, my father and I went back to my hometown—Zibo in Shandong and tried Zibo barbecue. Recently, the local food has become so popular.
On the way to Zibo, my father told me a story. In 2020, lots of college students were stuck in Zibo. The local government helped students to get through that period and offered a great barbecue dinner when the quarantine was over. The government officers also invited the students to come back to Zibo again when spring came. ▲ They made many videos about the barbecue on the Internet. Zibo barbecue became famous.
At 17:00, we arrived at the restaurant. My father had booked a table two days earlier. There are some differences between Zibo barbecue and the ones in other cities. Zibo barbecue restaurants have a small grill on each table. People need to cook on the grill by themselves. When the food is ready, you put it onto a small pancake, and then add scallions and sauce before eating.
People in the restaurant didn’t know each other before. But we just talked naturally about daily life and sang together. The boss of the restaurant even danced. Some local people even put off their orders when they heard there weren’t enough seats. They wanted tourists from other places to have the chance to eat.
After eating the delicious food, I kept thinking about why Zibo became popular. Is it the promise between the government and the college students, or the unique, tasty food or the warm - hearted people?
词汇积累
barbecue /ˈbɑːbɪkjuː/ 烧烤 stuck /stʌk/ 困住 pandemic /pænˈdemɪk/ 流行病
get through 度过 quarantine/ˈkwɒrəntiːn/ 隔离
grill /ɡrɪl/ 烤架 scallion /ˈskæliən/ 葱 naturally /ˈnætʃrəli/ 自然地
put off 推迟 promise /ˈprɒmɪs/ 承诺 unique /juˈniːk/ 独特的
warm - hearted /wɔːmˈhɑːtɪd/ 热心的
(一)阅读短文,选择正确的答案。
( )1. What’s the difference between Zibo barbecue and the ones in other cities?
A. People need to cook on the grill by themselves.
B. People eat barbecue with pancakes, scallions and sauce.
C. Both A and B.
( )2. Which of the following is the best for “▲ ” in Paragraph 2?
A. The students were so hard - working. B. The students were so moved(感动的).
C. The students got together to have barbecue.
( )3. What’s the main meaning of Paragraph 4?
A. I tasted barbecue with my father in Zibo.
B. Zibo barbecue was so delicious.
C. The local people of Zibo were warm - hearted to tourists.
(二)新考法 开放式谈看法 根据实际情况,回答问题。
What’s your opinion about Zibo barbecue?
______________________________
Last week, my father and I went back to my hometown—Zibo in Shandong and tried Zibo barbecue. Recently, the local food has become so popular.
On the way to Zibo, my father told me a story. In 2020, lots of college students were stuck in Zibo. The local government helped students to get through that period and offered a great barbecue dinner when the quarantine was over. The government officers also invited the students to come back to Zibo again when spring came. ▲ They made many videos about the barbecue on the Internet. Zibo barbecue became famous.
At 17:00, we arrived at the restaurant. My father had booked a table two days earlier. There are some differences between Zibo barbecue and the ones in other cities. Zibo barbecue restaurants have a small grill on each table. People need to cook on the grill by themselves. When the food is ready, you put it onto a small pancake, and then add scallions and sauce before eating.
People in the restaurant didn’t know each other before. But we just talked naturally about daily life and sang together. The boss of the restaurant even danced. Some local people even put off their orders when they heard there weren’t enough seats. They wanted tourists from other places to have the chance to eat.
After eating the delicious food, I kept thinking about why Zibo became popular. Is it the promise between the government and the college students, or the unique, tasty food or the warm - hearted people?
词汇积累
barbecue /ˈbɑːbɪkjuː/ 烧烤 stuck /stʌk/ 困住 pandemic /pænˈdemɪk/ 流行病
get through 度过 quarantine/ˈkwɒrəntiːn/ 隔离
grill /ɡrɪl/ 烤架 scallion /ˈskæliən/ 葱 naturally /ˈnætʃrəli/ 自然地
put off 推迟 promise /ˈprɒmɪs/ 承诺 unique /juˈniːk/ 独特的
warm - hearted /wɔːmˈhɑːtɪd/ 热心的
(一)阅读短文,选择正确的答案。
( )1. What’s the difference between Zibo barbecue and the ones in other cities?
A. People need to cook on the grill by themselves.
B. People eat barbecue with pancakes, scallions and sauce.
C. Both A and B.
( )2. Which of the following is the best for “▲ ” in Paragraph 2?
A. The students were so hard - working. B. The students were so moved(感动的).
C. The students got together to have barbecue.
( )3. What’s the main meaning of Paragraph 4?
A. I tasted barbecue with my father in Zibo.
B. Zibo barbecue was so delicious.
C. The local people of Zibo were warm - hearted to tourists.
(二)新考法 开放式谈看法 根据实际情况,回答问题。
What’s your opinion about Zibo barbecue?
______________________________
答案:
(一)1~3 CBC
1. 由短文第三段可知,在淄博,顾客需要自己动手在小烤架上进行烧烤,烤好后的食物加上大葱、蘸料和烤饼一起吃。故选C。
2. 由短文第二段可知,大学生在被封控期间,淄博政府给他们提供了很多帮助,隔离结束后请他们品尝美味的烧烤,并邀请他们在第二年春天再次到淄博。再联系下文,学生们发布了很多关于烧烤的视频。由此可知,学生这样做的原因是他们被政府的行为所感动。故选B。
3. 第四段主要内容是“我”和爸爸在淄博感受到了当地人对游客的热情。故选C。
(二)I think it is delicious. (答案不唯一)
1. 由短文第三段可知,在淄博,顾客需要自己动手在小烤架上进行烧烤,烤好后的食物加上大葱、蘸料和烤饼一起吃。故选C。
2. 由短文第二段可知,大学生在被封控期间,淄博政府给他们提供了很多帮助,隔离结束后请他们品尝美味的烧烤,并邀请他们在第二年春天再次到淄博。再联系下文,学生们发布了很多关于烧烤的视频。由此可知,学生这样做的原因是他们被政府的行为所感动。故选B。
3. 第四段主要内容是“我”和爸爸在淄博感受到了当地人对游客的热情。故选C。
(二)I think it is delicious. (答案不唯一)
查看更多完整答案,请扫码查看