第52页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
一、阅读短文,判断正(T)误(F)。
We all know we should keep healthy and have a good living habit.
In the past, people ate a lot of vegetables, a little meat and fish. They wouldn't become too fat. But now people eat much meat and junk food. They often go out for dinner with their families and friends, and they often feel ill. Why?
Because eating too much meat is bad for health. Good rest, a little meat and fish, a lot of vegetables and some exercise every day are good for health. So I do exercise every day. My eating habits are good. I drink milk every day. I drink some water 15 minutes before each meal and eat a lot of vegetables and fruit. Of course, I love junk food too. But I only eat a little at a time. I sleep nine hours every day.
( )1. Eating a lot of meat and fish every day is good for health.
( )2. In the past, people ate a lot of vegetables and a little meat.
( )3. Junk food is bad for us.
( )4. We shouldn't do exercise every day.
We all know we should keep healthy and have a good living habit.
In the past, people ate a lot of vegetables, a little meat and fish. They wouldn't become too fat. But now people eat much meat and junk food. They often go out for dinner with their families and friends, and they often feel ill. Why?
Because eating too much meat is bad for health. Good rest, a little meat and fish, a lot of vegetables and some exercise every day are good for health. So I do exercise every day. My eating habits are good. I drink milk every day. I drink some water 15 minutes before each meal and eat a lot of vegetables and fruit. Of course, I love junk food too. But I only eat a little at a time. I sleep nine hours every day.
( )1. Eating a lot of meat and fish every day is good for health.
( )2. In the past, people ate a lot of vegetables and a little meat.
( )3. Junk food is bad for us.
( )4. We shouldn't do exercise every day.
答案:
1~4 FTTF
1. 由短文第三段第一句可知,吃太多肉对健康有害。故本题说法错误。
2. 由短文第二段第一句可知,过去人们吃很多蔬菜、少量肉和鱼。故本题说法正确。
3. 由短文第二段第三、四句可知,吃太多的肉和垃圾食品时,人们经常觉得不舒服,因此垃圾食品对我们的健康有害。故本题说法正确。
4. 由短文第三段第二句可知,我们应该每天做运动。故本题说法错误。
1. 由短文第三段第一句可知,吃太多肉对健康有害。故本题说法错误。
2. 由短文第二段第一句可知,过去人们吃很多蔬菜、少量肉和鱼。故本题说法正确。
3. 由短文第二段第三、四句可知,吃太多的肉和垃圾食品时,人们经常觉得不舒服,因此垃圾食品对我们的健康有害。故本题说法正确。
4. 由短文第三段第二句可知,我们应该每天做运动。故本题说法错误。
二、阅读短文,选择正确的答案。
Different people have different eating habits. The Chinese have a saying, “Good things for breakfast, eat a big meal for lunch but eat a little for dinner.” Many Americans also start the day with a good breakfast, but their ideas about lunch and dinner are different. Most Americans only give themselves a short time for lunch. So they eat a small lunch. After work they will have more time to eat a big dinner.
Eating at a restaurant is also different. In China, many people like to talk and laugh while eating. But Americans want a quiet place where they can eat a good meal. If someone is talking too loudly, the manager(经理) of the restaurant may come and ask him or her to be quiet.
( )1. The Chinese saying means “
A. we should have a big dinner
B. we should have a good breakfast
C. we should eat a little at lunch
( )2. In America, most people only spend a short time on .
A. breakfast
B. lunch
C. dinner
( )3. American people like to in a restaurant.
A. talk and laugh while eating
B. eat a small lunch
C. eat quietly
( )4. Which of the following is NOT true?
A. Ideas about lunch and dinner are the same in China and America.
B. People in China like to talk and laugh loudly while eating at a restaurant.
C. Many Chinese and Americans like to have a good breakfast.
( )5. The best title(题目) for the passage should be “ ”
A. A healthy diet
B. Eating habits
C. Three meals a day
Different people have different eating habits. The Chinese have a saying, “Good things for breakfast, eat a big meal for lunch but eat a little for dinner.” Many Americans also start the day with a good breakfast, but their ideas about lunch and dinner are different. Most Americans only give themselves a short time for lunch. So they eat a small lunch. After work they will have more time to eat a big dinner.
Eating at a restaurant is also different. In China, many people like to talk and laugh while eating. But Americans want a quiet place where they can eat a good meal. If someone is talking too loudly, the manager(经理) of the restaurant may come and ask him or her to be quiet.
( )1. The Chinese saying means “
A. we should have a big dinner
B. we should have a good breakfast
C. we should eat a little at lunch
( )2. In America, most people only spend a short time on .
A. breakfast
B. lunch
C. dinner
( )3. American people like to in a restaurant.
A. talk and laugh while eating
B. eat a small lunch
C. eat quietly
( )4. Which of the following is NOT true?
A. Ideas about lunch and dinner are the same in China and America.
B. People in China like to talk and laugh loudly while eating at a restaurant.
C. Many Chinese and Americans like to have a good breakfast.
( )5. The best title(题目) for the passage should be “ ”
A. A healthy diet
B. Eating habits
C. Three meals a day
答案:
1~5 BBCAB
查看更多完整答案,请扫码查看