2025年1加1轻巧夺冠完美期末七年级英语上册沪教版辽宁专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年1加1轻巧夺冠完美期末七年级英语上册沪教版辽宁专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年1加1轻巧夺冠完美期末七年级英语上册沪教版辽宁专版》

一、阅读理解(共20小题,每小题2分;满分40分)
第一节 阅读下面语言材料,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A

What day is it today? How is the weather?
It’s Monday today. It’s cold and cloudy.
We can stay inside and drink some tea.

What day is it today? How is the weather?
It’s Tuesday today. It’s sunny and fine.
Let’s play outside and have a good time.

What day is it today? How is the weather?
It’s Wednesday today. It’s windy and cool.
We can go and fly a kite after school.

What day is it today? How is the weather?
It’s Thursday today. It’s cold and snowy.
Let’s go skating, just you and me.
1. What does the writer advise(建议) doing on Tuesday?
A. Go skating.
B. Stay inside.
C. Play outside.
D. Fly a kite.
2. On what day is it windy?
A. Monday.
B. Wednesday.
C. Thursday.
D. Tuesday.
3. What is the weather like on Thursday?
A. Sunny and fine.
B. Cold and cloudy.
C. Windy and cool.
D. Cold and snowy.
4. What is the text?
A. A poem.
B. A poster.
C. An email.
D. A diary.
答案: 1—4 CBDA
本文以诗歌的形式,介绍了周一到周四的天气情况。
1.细节理解题。根据诗歌第二节中“Let’s play outside and have a good time.”可知,作者建议到户外开心地玩。故选C。
2.图文理解题。根据第三张图片和诗歌第三节中“It’s windy and cool.”可知,周三的天气是有风的。故选B。
3.细节理解题。根据诗歌第四节中“It’s cold and snowy.”可知,周四是寒冷有雪的天气。故选D。
4.体裁判断题。根据文章的结构和叙述方式,可知本文是一首描写天气的诗歌。故选A。
期中试卷(一) 第1页(共8页)
B
Linda’s plan
Monday: 4: 30 p. m. —play ping-pong with Alice
Tuesday: 11: 30 a. m. —see a doctor
Wednesday: 9: 00 a. m. —watch a ping-pong match
Thursday: 8: 30 a. m. —go swimming
Friday afternoon—help Uncle Sam in his shop
Saturday evening—have dinner with friends Bob and Ann
Alan’s plan
Monday: 3: 30 p. m. —watch a basketball match
Tuesday: 4: 00 p. m. —have a basketball match
Wednesday: 2: 00 p. m. —meet some friends
Thursday noon—have lunch with Larry
Friday: 2: 00 p. m. to 4: 00 p. m. —read books in the library
Saturday evening—go to Jim’s birthday party
5. Where may Linda be at noon on Tuesday?
A. In a shop.
B. In a hospital.
C. On the playground.
D. In the swimming pool.
6. What kind of sport may Linda like?
A. Ping-pong.
B. Volleyball.
C. Basketball.
D. Football.
7. How long does Alan spend in reading books on Friday?
A. One hour.
B. Half an hour.
C. Two hours.
D. Three hours.
8. What can we learn from the text?
A. Linda is Alan’s best friend.
B. Bob and Ann like basketball.
C. Alan’s favourite sport is swimming.
D. Jim’s birthday party is on Saturday.
答案: 5—8 BACD
本文是Linda和Alan的一周计划。
5.推理判断题。根据Linda’s plan中“Tuesday:11:30 a.m.—see a doctor”可知,Linda周二上午11点半去看医生,所以她中午有可能在医院。故选B。
6.推理判断题。根据Linda’s plan中“Monday:4:30 p.m.—play ping-pong with Alice”和“Wednesday:9:00 a.m.—watch a ping-pong match”可推知,Linda可能喜欢乒乓球。故选A。
7.细节理解题。根据Alan’s plan中“Friday:2:00 p.m. to 4:00 p.m.—read books in the library”可知,Alan在周五花两个小时读书。故选C。
8.细节理解题。根据Alan’s plan中“Saturday evening—go to Jim’s birthday party”可知,Jim的生日派对在周六晚上。故选D。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭