2025年暑假生活北京师范大学出版社高一英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年暑假生活北京师范大学出版社高一英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
笔走龙蛇练书法
1.
2.
3.
1.
The 25-year-old actor says his goal is to use humour to help take people's mind off the difficulties they face.
2.
Washing hands correctly is one of the easiest ways to avoid the illness which makes millions of Americans sick each year.
3.
One notes that the learning process can suffer if students depend too much on their devices.
答案:
1. “The 25 - year - old actor says his goal is to use humour to help take people's mind off the difficulties they face.”
2. “Washing hands correctly is one of the easiest ways to avoid the illness which makes millions of Americans sick each year.”
3. “One notes that the learning process can suffer if students depend too much on their devices.”
2. “Washing hands correctly is one of the easiest ways to avoid the illness which makes millions of Americans sick each year.”
3. “One notes that the learning process can suffer if students depend too much on their devices.”
1. How many kinds of body language are mentioned in the first two paragraphs?
A. Two.
B. Three.
C. Four.
D. Five.
2. The author thinks it isn't a bad thing to be lost for words because ______.
A. silence is usually better than words
B. body language can save much time
C. body language can be more effective
D. too many words may bring some trouble
3. The last paragraph talks about body language used ______.
A. between two people in love
B. between two good friends
C. among family members
D. among close relatives
4. Which word can best describe body language according to the passage?
A. Unnecessary.
B. Unimportant.
C. Wonderful.
D. Powerful.
A. Two.
B. Three.
C. Four.
D. Five.
B
2. The author thinks it isn't a bad thing to be lost for words because ______.
A. silence is usually better than words
B. body language can save much time
C. body language can be more effective
D. too many words may bring some trouble
C
3. The last paragraph talks about body language used ______.
A. between two people in love
B. between two good friends
C. among family members
D. among close relatives
A
4. Which word can best describe body language according to the passage?
A. Unnecessary.
B. Unimportant.
C. Wonderful.
D. Powerful.
D
答案:
【语篇导读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了微笑、皱眉、拥抱等肢体语言在人们交流中扮演的重要角色。
1. B 解析:细节理解题。根据题干中的关键词“the first two paragraphs”锁定前两段。文章前两段分别提到了微笑、皱眉以及拥抱三种肢体语言。
2. C 解析:细节理解题。根据文章第三段最后一句可知,肢体语言比口头语言能更有效地传达信息。故选 C。
3. A 解析:细节理解题。文章最后一段提到肢体语言使用的部分是“Across a crowded room, their eyes meet and linger, he winks at her, and she raises an eyebrow.”,其中有男女的眼神交会,结合前一句中“love at first sight(一见钟情)”可知应是恋人之间。故选 A。
4. D 解析:推理判断题。通读全文可知,肢体语言在表达情感的效果上比口头语言更好,并且作者所举的例子也体现了肢体语言的强大。故选 D。
1. B 解析:细节理解题。根据题干中的关键词“the first two paragraphs”锁定前两段。文章前两段分别提到了微笑、皱眉以及拥抱三种肢体语言。
2. C 解析:细节理解题。根据文章第三段最后一句可知,肢体语言比口头语言能更有效地传达信息。故选 C。
3. A 解析:细节理解题。文章最后一段提到肢体语言使用的部分是“Across a crowded room, their eyes meet and linger, he winks at her, and she raises an eyebrow.”,其中有男女的眼神交会,结合前一句中“love at first sight(一见钟情)”可知应是恋人之间。故选 A。
4. D 解析:推理判断题。通读全文可知,肢体语言在表达情感的效果上比口头语言更好,并且作者所举的例子也体现了肢体语言的强大。故选 D。
查看更多完整答案,请扫码查看