3.White bread is thought to have a 1ong history.In ancient Egypt,people discovered white bread about 8,000years ago.
There is something interesting about white bread.In the old times,many cities in ancient Greece said they owned the best quality.In the middle ages,bakers in England carefully guard their secrets of making bread.Anyone who hoped to learn the art of making bread must spend seven years on it.In times of war and disasters(灾难),bread and wheat were the first things to be kept closely.
However,in the mid-1800s,an engineer from Switzerland invented a new kind mill to produce more white bread at a faster speed.Soon bread making became widely popular all over Europe.In 1928,America had the first company to produce and sell mountains of white bread.
80.How many countries are mentioned in the article?B
A.Four.    
B.Five.    
C.Six    
D.Seven.
81.Who made white bread become more popular in Europe?D
A.A Greek.    
B.An Egyptian.    
C An Englishman.    
D.A Swiss.
82.What does the underlined word"guard"means in Chinese?B
A.生产   
B.守卫    
C.销售    
D.购买
83.Which of the following is true?B
A.White bread has a history of about 800years.
B.America had the first company to sell mountains of white bread.
C.Egypt produced the most white bread in the world.
D.It was easy to learn how to make white bread in ancient Britain.
84.What is the best title of the article?A
A.The history of white bread.    
B Different kinds of bread.
C.The most delicious food.    
D.How to make white bread.

分析 文章大意:这是一篇说明文,主要介绍白面包的历史.约8000年前,在古埃及人们发现白面包.在中世纪,任何人希望学习制作面包的艺术必须花费七年时间,在19世纪中期一名来自瑞士的工程师发明了一种新磨坊以更快的速度生产更多的白面包.在1928年,美国有第一家生产和销售白面包的公司.

解答 80.答案:B.细节理解题. Egypt埃及、England英国、Greece希腊、Switzerland瑞士、America美国.可知,是五个国家.选B.
81.答案:D.细节理解题.根据最后一段an engineer from Switzerland invented a new kind mill to produce more white bread at a faster speed.Soon bread making became widely popular all over Europe.一位来自瑞士的工程师发明了一种新的磨坊,以更快的速度生产出更多的白面包,很快面包就在欧洲各地广受欢迎.可知,是一个瑞士人.选D.
82.答案:B.词意猜测题.根据后面的their secrets of making bread他们制作面包的秘密.可知,应该是守卫,选B.
83.答案:B.推理判断题.根据最后一句America had the first company to produce and sell mountains of white bread.美国有第一家生产和销售白面包的公司.可知,B选项"美国有第一家卖很多的白面包的公司."是正确的,选B.
84.答案:A.标题猜测题.根据第一句White bread is thought to have a 1ong history.白面包被认为是有一个很长的历史.可知,短文主要介绍白面包的历史.选A.

点评 阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.根据所给问题选择正确选项完成试题.

关闭