If the child is as young as nine or ten,ask him or her to prepare a small notebook to write down the homework given by his or her teachers.By developing this habit,he or she will learn to be much more responsible.
Another piece of advice is to find a good place to study.This should be a quiet place that is free from everything but study things.No games,computers,or televisions.Once you have decided on a place to study,this should be the only place where your child does his or her homework and studies.
There should be also a best time for homework to be done.Usually,homework should be done as soon as the child gets home from school.This also goes for the kids who take part in after-school activities.Of course,it is a good idea to allow the child to have a healthy snack before the work begins.
The final suggestion is to remember that it is the child's duty to do his or her homework.Some children give up easily and go to Mom and Dad for help when they have a problem.Try to let them solve it first.By doing this,they will get a sense of success from getting over problems.In this way we help them to help themselves.
86.Why does the writer ask kids to keep a notebook to write down the homework?
Because by developing this habit,he or she will learn to be much more responsible.
87.According to the writer,what is the best time for kids to do their homework?
The best time for kids to do their homework is getting home from school.
88.What should the children do when they meet problems with their homework?
Try to let them solve it first
89.How many pieces of advice does the writer give?
4/Four
90.What is the passage mainly about?
How to help the children get good study skills and do the homework quickly?.
分析 这篇文章主要是给家长提供了一些关于如何让孩子学得更好,如何让他们尽快的完成作业的建议.
解答 86.Because by developing this habit,he or she will learn to be much more responsible 细节理解题.根据By developing this habit,he or she will learn to be much more responsible.
可知让孩子准备一个小笔记本写下由老师或老师布置的作业,通过养成这个习惯,他或她将学会更负责任,故答案为:Because by developing this habit,he or she will learn to be much more responsible.
87.The best time for kids to do their homework is getting home from school细节理解题.根据Usually,homework should be done as soon as the child gets home from school.可知从学校回家就做作业时做作业的最佳时间,故答案为:The best time for kids to do their homework is getting home from school.
88.Try to let them solve it first细节理解题.根据Some children give up easily and go to Mom and Dad for help when they have a problem.Try to let them solve it first可知他们有问题的时候,尽量让他们自己先解决,故答案为:Try to let them solve it first.
89.4/Four细节理解题.根据If the child is as young as nine or ten,ask him or her to prepare a small notebook to write down the homework given by his or her teachers;Another piece of advice is to find a good place to study.There should be also a best time for homework to be done.;The final suggestion is to remember that it is the child's duty to do his or her homework可知文章提到了四条建议,故答案为:4/Four.
90.How to help the children get good study skills and do the homework quickly?主旨大意题.根据"How can you teach your child good study skills?How can he or she get the homework done as quickly as possible?"Here are some pieces of my advice.可知本文讲述的是怎么教你孩子好的学习技能和怎么能尽快完成作业,故答案为:How to help the children get good study skills and do the homework quickly?
点评 做题时首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,找出相关信息,就可以确定正确答案.