Here I'd like to tell you something about my aunt Mary. She is thirty years old. She has a lot of hobbies. She usually gets up early in the morning. And then she walks her dog near the river. She sometimes likes to chat with others near her home after work. She often goes fishing on Saturdays. She loves music. She always goes to the Singing Club on Sundays. She also likes going shopping. Every time she goes to the parks on fine days. She doesn't like watching TV. She is a happy woman.
1.How old is Mary?
A. Thirty B. Twenty-five
C. Twenty-two D. Twenty
2.What does Mary do after she gets up?
A. Goes fishing. B. Chats with others.
C. Walks her dog. D. Goes to the Singing Club.
3.When does Mary often go fishing?
A. On Wednesdays. B. On Sundays.
C. On Saturdays. D. On Fridays.
4.Which of the following(下面) doesn't Mary like doing?
A. Going shopping. B. Going to the parks.
C. Going fishing. D. Watching TV.
5.Which is the title (标题) of the passage (文章)?
A. Mary's Work B. A Funny Woman
C. Mary's Hobbies D. A beautiful Woman
1.A
2.C
3.C
4.D
5.C
【解析】
试题分析:在这篇短文里,讲述了Mary的生活习惯,例如早起遛狗,下班后和别人聊天,周六钓鱼,喜欢听音乐唱歌和逛街,不喜欢看电视等。她是个快乐的人。
1.细节理解题。根据文中描述She is thirty years old她30岁了,故选A,三十。
2.细节理解题。根据文中描述She usually gets up early in the morning. And then she walks her dog near the river.她经常起的很早,然后在河边遛狗,故选C。
3.细节理解题。根据文中描述She often goes fishing on Saturdays.她经常周六钓鱼,故选C,周六。
4.细节理解题。根据文中描述She doesn't like watching TV她不喜欢看电视,故选D。
5.标题归纳题。这篇文章主要介绍了Mary的习惯,她喜欢干什么,所以选C,Mary的习惯。
考点:人物类短文阅读。