James sat outside the office waiting for the interview. He felt so nervous that he didn't know what to do with himself. The person who had gone in 1 him had been there for nearly an hour. And she looked so 2 when she went in,not like James. He felt sure that she had already got the 3 The problem was that he wanted this job so much. It meant 4 to him. He had thought about it again and again such a lot before the day of the interview. He had imagined himself 5 brilliantly at the interview and being offered the job 6

     But now here he was feeling 7 . He couldn’t remember all those things he had planned to say. At that  moment,he almost decided to give up and 8 . But no—he had to do this. He had spent so much time con- sidering it that he couldn’t 9 like that. His hands were hot and sticky and his mouth felt dry.

     At last the door of the office opened. The woman who had gone in an hour earlier came out looking very 10 with herself. She smiled sympathetically at James. The managing director then appeared at the office door. “Would you like to come in now,Mr. Davis? I'm sorry to have kept you waiting. ”

() 1. A. beside   B. with   C. before   D. after

() 2. A. cheerful   B. challenging   C. anxious   D. sure

() 3. A. reward   B. job   C. place   D. degree

() 4. A. everything   B. anything   C. something   D. nothing

() 5. A. explaining   B. observing   C. performing   D. writing

() 6. A. surprisingly   B. lately   C. frequently   D. immediately

() 7. A. terrible   B. foolish   C. ashamed   D. excited

() 8. A. say   B. leave   C. think   D. walk

() 9. A. give in   B. give out   C. give up   D. give away

() 10. A. ugly   B. pretty   C. pleased   D. sad

1. C 2. D 3. B 4. A 5. C 6. D 7. A 8. B 9. C 10. D

[解析]本文讲述的是James去参加一次工作的面

试时的紧张情绪。

1. C 根据文章最后一段 The woman who had gone in an hour earlier came out…可知,那位女士是在 James之前进去面试的,故填before。根据文意可 知选C.

2. D 由上文可知,He felt so nervous that,James 感 到很紧张,那么那位女士不像James ,也就是不紧 张,即充满自信。根据文意可知选D.

3. B 由下句话 The problem was that he wanted this job so much.可知,James非常想得到这个工 作,我们可知James在参加的是一个工作的面试, 故应该填job。

reward报酬;place地方;degree学 位。根据文意可知选B.

4. A 从上句话 The problem was that he wanted this job so much.可知,James非常想得到这个工 作,故这个工作应该是对他来说很重要,也就是意 味着一切。根据文意故选八„

5. C根据文意可知James在参加一个工作的面试, 他非常想得到这个工作,故他想自己在面试时 perform表现得好。根据文意可知选C.

6. D前面说James想象自己在面试中表现出色,故 应是马上就得到了这个工作。选D.

7. A根据这句话的意思可知,James原本准备的很 好,但是现在却很紧张,以至于把原本准备好的东 西都忘了,故他应是感觉不好,很糟糕。故选A.

8. B从下文可知,James这里是想要放弃,— he had to do this ,但是不行,不能放弃,他必须要 参加这个面试。根据文意可知选B.

9. C句意:他花了这么长时间考虑这件事,他不能 就这样放弃。选C.

10. D 从下句话中 smiled sympathetically at James , 我们可以猜测出,她对自己应是感到伤心。故D.

关闭