Jean is a bright young woman who comes from a rich and famous family. She goes to a good university and has everything that money can buy. Well,almost everything. The problem is that the people in
Jean's family are so busy that they can hardly find time to be with her. In fact,Jean is quite lonely.
So Jean spends a lot of time on her QQ. She likes being anonymous (匿名) ,talking to people who do not know about her famous family and her rich life. She uses the name Linda on QQ and has made a lot of friends who she keeps in touch with quite often.
Last year Jean made a very special friend on QQ. His name was David and lived in San Francisco. David was full of stories and jokes. He and Jean had a common interest in rock music and modern dance. (l) So it always took them hours to talk happily on QQ and sometimes they even forgot their time. Of course,they wanted to know more about each other. David sent a picture of himself. He was a tall,good-looking young man with a big,happy smile. As time went by,they became good friends and often sent cards and small things to each other.
When Jean's father told her that he was going on a business trip to San Francisco,she asked him
to let her go with him so that she could give David a surprise for his birthday. She would take him the latest DVD of their favorite rock singer. But when she knocked on David's door in San Francisco,she found that her special friend was a twelve-year-old boy named Jim!
1题判断正误;2题补全句子;3题回答问题;4题翻译句子;5题总结文章标题。
1. The people in Jean family are so busy that they can hardly find time to be with her.()
2. Jean thought David was special,because she made her happy on QQ and they had the same.
3. What is Jean's QQ friend's real name and age?
4. 请将画线句子(1) 译成汉语:
5. 请给短文拟一个适当的标题:
[解析]本文介绍Jean与网友志趣相投,聊得十分开心。但当她前去会见网友时发现,他只是个12岁的小男孩而已。
1.T 根据第一段 The problem is that the people in Jean's family are so busy that they can hardly find time to be with her.可知。
2. interests 根据第三段 He and Jean had a common interest in rock music and modern dance.可知。
3. Her QQ friend's real name is Jim and he is twelve years old.根据最后一句…she found that her special friend was a twelve-year-old boy named Jim!可知。
4. 因此他们总是在QQ上聊很长时间,甚至有时忘 记了时间。
It takes sb sth to do sth做某事花费 某人一段时间。
5. Friend On QQ (答案不唯一) 标题理解推断题, 根据文中语句理解可知本文主要介绍了 Jean的 网友。