Very hot weather is common in many parts of the world.Although hot weather just makes most people hot,it can cause medical problems and death.
Floods,storms and other terrible natural events(事件) kill thousands of people every year.And we hear much about them in news reports.We hear little about heat,which experts(专家) say may be nature's most dangerous killer.
Health experts say that since the year 1900,very hot weather has killed more people in the United States than any other natural event.One year-the unusual hot summer of 1980heat caused about 1,700deaths in the United States.In 1995,more than 600people died in another heat wave in one city-Chicago,Illinois.
Besides drinking lots of cool water,doctors say there are some other things to do to protect against the health dangers of heat.Stay out of the sun,if possible.Wear loose and light-colored clothes.Wear a hat while in the sun.Eat fewer hot and heavy foods.And when possible,cook foods during cooler time of the day.If possible,rest more often.
Health experts say these simple steps can stop the dangerous health problems caused by heat.They will stop sickness,help you feel better and may even save your life.
46.Hot weather is commonB.
A.all over the world
B.in many parts of the world
C.in some parts of the world
D.in some countries
47.Experts say maybeA is nature's most dangerous killer.
A.heat
B.a flood
C.a storm
D.an earthquake
48.About 1,700people died of heat in the USB.
A.in 1900
B.in 1980
C.in 1995
D.in 1980and 1995
49.According to the passage,there areB steps which are mentioned to stop the dangerous health problems caused by heat.
A.six
B.seven
C.eight
D.nine
50.The passage is talking aboutD.
A.all kinds of terrible natural events in the world
B.some health problems caused by hot weather
C.how to stop health problems
D.the health problems in hot weather and the ways to stop them.
分析 本文是一篇日常生活类短文.主要介绍了一场热浪袭击了印度,在一些地区甚至达到了48°C.1100多人因此死亡.在世界其他各地都会出现高温现象,高温会引起一些医疗问题和死亡,疾病.专家说高温是最危险的自然杀手.美国也多次发生高温致人死亡的情况,健康专家提出了一些预防的措施,一共有七条建议.
解答 46.答案:B.细节理解题.根据"Very hot weather is common in many parts of the world."可知炎热的天气在世界各地是很普遍的.故选B.
47.答案:A.细节理解题.根据"We hear little about heat,which experts(专家) say may be nature's most dangerous killer."which指的是前面的heat,可知专家说的自然界最危险的杀手就是"高温",故选A.
48.答案:B.细节理解题.根据"One year-the unusual hot summer of 1980 heat caused about 1,700 deaths in the United States."可知1980年的时候,美国由于高温死了1700人,故选B.
49.答案:B.细节理解题.根据"Besides drinking lots of cool water,doctors say there are some other things to do to protect against the health dangers of heat.Stay out of the sun,if possible.Wear loose and light-colored clothes.Wear a hat while in the sun.Eat fewer hot and heavy foods.And when possible,cook foods during cooler time of the day.If possible,rest more often."可知有7个步骤可以防止热带来的问题:1.多喝凉水;2.别待在太阳底下;3.穿宽松的和浅颜色的衣服;4.在太阳底下的时候要戴帽子;5.少吃含热量高的食物;6.在天凉的时候做饭;7.多休息.故选B.
50.答案:D.主旨大意题.本文主要介绍了"高温"带来的危害以及专家给出的一些防止的方法.故选D.
点评 首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,再读短文,找出相关信息,就可以确定正确答案.